Εάν ισχύουν αυτά που έπιασαν οι κεραίες της στήλης, τότε, τύφλα να έχει ο πολλαπλασιασµός του άρτου του και του οίνου, από τον Ιησού, στο γάµο της Κανά. Γιατί µε τα δεδοµένα της γενετικής βελτίωσης στην ελληνική κτηνοτροφία, το να υπάρχουν σήµερα κοπάδια προβάτων, µε µέση ετήσια γαλακτοπαραγωγή 860 κιλά ανά ζώο, τί είναι εάν δεν είναι θαύµα και µάλιστα ολκής; Άρα; Τί κάνει νιάου – νιάου στα κεραµίδια;
Για την υπόθεση, όπως έχει ενηµερωθεί η στήλη, υπάρχει καταγγελία µε αποδέκτη υπηρεσία που από το νόµο έχει δικαιοδοσία να διεξάγει ελέγχους. Μάλιστα, ήδη κλιµάκιό της έχει επιληφθεί και έχει σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως τα όσα αναγράφονται στο κείµενο που τη συνοδεύει, έχουν και πραγµατική βάση. Μένει να φανεί αν όντως πίσω από τον καπνό, για κύκλωµα που βαφτίζει εισαγόµενο γάλα σε ελληνικό, υπάρχει και φωτιά.
∆εν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που ήδη φοβούνται το «κουκούλωµα», διότι, λέει, στην υπόθεση εµπλέκεται και πρόσωπο µε… «Μπάρµπα στην Κορώνη». Την ύπαρξη, πάντως, της καταγγελίας φέρεται να τη γνωρίζει και ο υπουργός της πλατείας, ο οποίος αν µη τι άλλο πρέπει να αποτελέσει εχέγγυο ότι θα πέσει άπλετο φως και ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του.
«Η τιµή στο αιγοπρόβειο γάλα θα καθοριστεί από τις πωλήσεις της φέτας», έλεγε στη στήλη µεσαίου µεγέθους τυροκόµος, ο οποίος δεν απέκλεισε η αγορά να πέσει ακόµη και από το ψυχολογικό φράγµα των 1,40 ευρώ το κιλό στο πρόβειο. Η αιτία; Όπως σηµείωσε, η ζήτηση για φέτα έχει µειωθεί σηµαντικά και τα αποθέµατα αυξάνουν, στερώντας ρευστότητα από τις επιχειρήσεις. «Αυτό που πουλιέται κατά κόρον είναι το λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα. Οι καταναλωτές το προτιµούν γιατί η διαφορά από τη φέτα είναι στα 3-3,5 ευρώ το κιλό», εξήγησε.