BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ξεχωρίζουν τα τρακτέρ με ευφυή συστήματα την νέα χρονιά

Με νέες ευέλικτες χρηµατοοικονοµικές προτάσεις και ολοκαίνουργιες Σειρές τρακτέρ εξοπλίζεται η εγχώρια αγορά αγροτικών µηχανηµάτων για το 2021.

19-39

13
0

 Όπως φαίνεται και από τις προτάσεις των αντιπροσώπων της χώρας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για ακόµη µία χρονιά στα µικρά δενδροκοµικά και µάλιστα µε ευφυή συστήµατα διαχείρισης και εργασιών.  Στις µεσαίες κατηγορίες το βάρος πέφτει κυρίως στις «all around» εξειδικευµένες λύσεις.

Ένα 6M για κάθε χρήση, πιο κομπακτ από ποτέ

Το 2020 ήταν µία περίεργη χρόνια για όλους αλλά αποδείχθηκε µια ιδιαίτερα πετυχηµένη και παραγωγική χρόνια για την Agrotech SA. Η χρονιά ξεκίνησε µε την πολύ πετυχηµένη συµµετοχή µας στην κλαδική έκθεση Agrotica 2020 όπου παρουσιάσαµε αρκετά ολοκαίνουργια µοντέλα της John Deere όπως το ανασχεδιασµένο, ισχυρό 8R και το ευέλικτο 6M σε ένα χώρο που σίγουρα έδειχνε για άλλη µια φορά την ισχυρή συµµετοχή µας στην εξέλιξη του αγροτικού τοµέα και της τεχνολογίας. Επιπλέον, µας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουµε ακόµα καλύτερα όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουµε αναπτύξει σχετικά µε την Γεωργία ακριβείας αλλά και να αποδείξουµε για άλλη µια φορά την χρησιµότητα τους µέσα από το πρόγραµµα εγγύησης καυσίµου ή το καινοτόµο πολυχρηστικό operation center της John Deere. Επιπροσθέτως, στα µέσα της χρονιάς ξεκίνησε να λειτουργεί το σύγχρονο κατάστηµα µας στην Θήβα αλλά και το δεύτερο κατάστηµα µας στην Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στην περιοχή της Χαλάστρας. Ακόµα σε αυτή την δύσκολη χρονιά, γράψαµε ιστορία καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στον αγροτικό τοµέα µε την δική σας υποστήριξη και εµπιστοσύνη!

Για την νεα Χρονιά που έρχεται στόχος µας είναι να αναπτύξουµε ακόµα περισσότερο τις καινοτόµες υπηρεσίες και προϊόντα µας, να συνεχίσουµε την λεπτοµερή παρουσίαση όλων των ισχυρών µοντέλων και παρελκόµενων που διαθέτουµε στην µεγαλύτερη έκθεση γεωργικών µηχανηµάτων στην Ελλάδα, να συνεχίσουµε την συνεχή στήριξη κάθε αγρότη σε οποιοδήποτε σηµείο κι αν βρίσκεται µε περισσότερους από 200.000 διαθέσιµους κωδικούς ανταλλακτικών και περισσότερους από 80 τεχνικούς αυξάνοντας ακόµα περισσότερο το αίσθηµα ασφαλείας σας πως µαζί µας δεν πρόκειται να σταµατήσετε ποτέ να εργάζεστε την κρίσιµη παραγωγική σεζόν. Επιπλέον, δεσµευόµαστε να συνεχίσουµε να βρίσκουµε τρόπους και λύσεις, ώστε κάθε αγρότης να µπορεί να έχει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, για την καλύτερη διαχείριση των καλλιεργειών του. Τέλος, πιστοί στο όραµα µας, δεσµευόµαστε πως θα συνεχίσουµε να είµαστε εκεί ακριβώς που µας χρειάζεστε, οπότε µας έχετε ανάγκη όπως κάνουµε εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα σας, αυξάνοντας τα κέρδη σας, εξοπλίζονται σας µε τα ισχυρότερα µηχανήµατα ώστε να αλλάξουµε τον αγροτικό τοµέα.

Του Χριστόδουλου Μποζατζίδη, πρόεςδρος της Agrotech S.A

Tα 5D με κιβώτιο TTV εγκαινιάζει η Deutz

H Θεοχαράκης Α.Ε. διατηρεί µια σταθερή πορεία στην αγορά των γεωργικών µηχανηµάτων, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και έχοντας πλήρη αντίληψη των ιδιαίτερων καταστάσεων που προέκυψαν το 2020, ως απότοκο της πανδηµίας του Covid-19, σε πανευρωπαϊκή αλλά και σε παγκόσµια κλίµακα.

Βασικοί παράγοντες για να επιτύχουµε τους στόχους µας είναι η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνουµε στην οργάνωση και εκπαίδευση του στελεχικού µας δυναµικού, η συνεχής υποστήριξη και τεχνική ενηµέρωση των συνεργατών µας, η άψογη συνεργασία και επικοινωνία µε το εργοστάσιο και, ασφαλώς, η αξιοπιστία και η ποιότητα των προϊόντων µας που καλύπτει όλες τις ανάγκες των αγροτών. Για την Deutz-Fahr, αιχµή του δόρατος θα αποτελέσει η σειρά Agrotron, από 120 έως 215 ίππους, µε πολλές επιλογές τεχνολογικά προηγµένων κιβωτίων ταχυτήτων (Powershift, RCshift ή TTV) και µε το καλύτερο µίγµα τεχνολογίας, άνεσης και οικονοµίας για µέγιστη απόδοση. Επίσης, σηµαντικό ρόλο στο προϊοντικό µας χαρτοφυλάκιο έχουν και οι νέες σειρές δενδροκοµικών τρακτέρ, ισχύος από 75 έως 113 ίππους και µε τους νέους κινητήρες FARMotion για µέγιστη απόδοση, άνεση στην οδήγηση, ευελιξία και οικονοµία καυσίµου, να αποτελούν µερικά από τα βασικά µας πλεονεκτήµατα έναντι του ανταγωνισµού. Στην µεσαία κατηγορία τρακτέρ, προσβλέπουµε σε διεύρυνση του µεριδίου µας µε την σειρά 5G της Deutz, αλλά και µε την σειρά Explorer της Same, που αποτελούν µια εξελιγµένη και συνάµα ολοκληρωµένη γκάµα µοντέλων. Ειδικά για τη Same, επιτρέψτε µου να σηµειώσω ότι η σειρά των τρακτέρ Frutteto συνεχίζει την παράδοσή της στα δενδροκοµικά τρακτέρ, από το 1952, µε τη νέα σειρά µε τους κινητήρες FARMotion σε 6 εκδόσεις, να αποτελούν προνοµιακές λύσεις:

Εύχοµαι το 2021 να ξεπεράσει τις προσδοκίες µας και για τους φίλους µας αγρότες να είναι µια παραγωγική χρονιά. Καλή χρονιά µε υγεία.
Tου Στέλιου Σταματικού, Διευθυντή του τμήματος πωλήσεων τρακτες

Κάνει Θραύση στην Ελλάδα το Arion 400

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το 2020 ήταν µία πολύ δύσκολη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη και ιδιαίτερα για την χώρα µας. Παρά το γεγονός ότι η πανδηµία Covid προκάλεσε σοβαρές επιπτώσεις στην οικονοµία και τον πρωτογενή τοµέα, η αγορά κινήθηκε ανοδικά σηµειώνοντας σηµαντική αύξηση στις πωλήσεις των καινούργιων τρακτέρ, λόγω των πολυαναµενόµενων σχεδίων βελτίωσης.

Παρά τα προβλήµατα που δηµιούργησε ο covid, τα µεγάλα εργοστάσια που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από την εταιρία µας όπως η Claas, ο όµιλος Maschio-Gaspardo και σχεδόν όλες οι άλλες µάρκες µηχανηµάτων, συνεχίζουν την εξέλιξη των καινούργιων µοντέλων και των τεχνολογιών. Παράδειγµα αποτελεί η νέα γενιά θεριζοαλωνιστικών Claas Lexion που επιφέρει κυριολεκτικά επανάσταση στον αλωνισµό µε το καινοτόµο σύστηµα APS SYNFLOW. Μάλιστα είχαµε την ευκαιρία να δούµε τα πρώτα θεαµατικά αποτελέσµατα της νέας γενιάς Lexion στην Ελλάδα το περασµένο καλοκαίρι και περιµένουµε το νέο έτος ακόµα περισσότερα από αυτές που θα παραδοθούν στα χέρια των πελατών µας. Το 2021 περιµένουµε ότι θα είναι ακόµη καλύτερο καθώς το τέλος της πανδηµίας θα φέρει γενικότερη ανάκαµψη στην οικονοµία και σε συνδυασµό µε την υλοποίηση των σχεδίων βελτίωσης αναµένεται περαιτέρω αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων µηχανηµάτων.  Όλοι εµείς στην εταιρεία Χίγκας είµαστε πανέτοιµοι να ανταποκριθούµε σε οποιαδήποτε ανάγκη των πελατών µας προσφέροντας λύσεις µείωσης του κόστους παραγωγής µε άκρως ελκυστικά πακέτα χρηµατοδότησης και ασυναγώνιστη υποστήριξη σε υπηρεσίες και ανταλλακτικά.  

Του Γιώργου Χίγκα, Διευθύνων Σύμβουλος Γ.Χίγκας ΑΒΕΕ

Ένα Lamborghini Strike για όλους σας τους στόχους

Το 2020 ήταν µια χρονιά που θα µας µείνει σε όλους αξέχαστη. Για τον τοµέα των αγροτικών µμηχανημάτων, στο επίκεντρο παρέµειναν τα σχεδία βελτίωσης και µια αγορά που κατάφερε να ξεμουδιάσει  λόγο αυτών. «Η ∆ήμητρα» Α.Ε. διατήρησε το υψηλό µερίδιο αγοράς της και συνεχίζει στο νέο έτος, ανάµεσα στις πρώτες εταιρίες  σε πωλήσεις, να προσφέρει αποκλειστικά και µόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας.  Εµπλουτίσαµε την γκάµα στα παρελκόµενα µμηχανήματα µε νέες συνεργασίες, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των πελατών µας. Η ∆ΗΜΗΤΡΑ Α.Ε. είναι µια αµιγώς αγροτική εταιρεία µε µεγάλη ιστορία στον κλάδο των γεωργικών µηχανηµάτων. Η εµπειρία και η γνώσεις στο αντικείµενο είναι που την ξεχωρίζει από άλλες εταιρίες παρέχοντας στους πελάτες της άµεση τεχνική υποστήριξη, µέσα από ένα εκτεταµένο δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργείων. Στόχος της εταιρείας µας για το 2021 είναι η συνέχεια της δυναµικής  παρουσίας και διατηρώντας το υψηλό επίπεδο των after sales υπηρεσιών  για κάθε πελάτη µας. Εύχοµαι για όλους µια καλή και παραγωγική χρονιά µε υγεία. 
Του Χ. Φίλιππου Γοργιά, Διευθύνων Σύμβουλο μέλος ΔΣ του ΣΕΑΜ


Ανάμεσα στα best sellers εδώ και 40 χρόνια το Fendt 300

Το απερχόµενο έτος επιφύλαξε µία µεγάλη δοκιµασία τόσο σε υγειονοµικό όσο και σε οικονοµικό επίπεδο. Παρόλα ταύτα η εταιρεία µας ολοκλήρωσε επιτυχώς τον πρώτο κύκλο επαναδραστηριοποίησης της στην αγορά γεωργικών µηχανηµάτων. Αντλώντας γνώση από την διεθνή παρουσία και την πολυετή εµπειρία µας δουλεύουµε αδιάκοπα για να παρέχουµε στη Fendt και το κόσµο της µια υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση αντάξια του Νο1 brand του κλάδου στο οποίο συναντάµε τη µεγαλύτερη και πιο πλήρη γκάµα γεωργικών µηχανηµάτων.

∆ίνοντας έµφαση στην after-sale υποστήριξη µέσω της κάθετης µονάδας µας, µε τα πλήρως οργανωµένα τµήµατα service και ανταλλακτικών αλλά και το εξουσιοδοτηµένο πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών η Fendt αποτελεί πλέον την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή. Το 2021 θα έχουµε το ευτύχηµα να δούµε και την ελληνική γη να καλλιεργείται µε τα νέα µοντέλα της Fendt µε το καινοτόµο σύστηµα Fendt ONE που κυριολεκτικά οδηγεί σε άλλο επίπεδο τον κλάδο. Απαραίτητο συστατικό στις εφαρµογές των νέων τεχνολογιών είναι η συνεχής εκπαίδευση, την οποία η εταιρεία µας παρέχει τόσο στους συνεργάτες όσο και στους κατόχους Fendt. Ευχόµαστε το νέο έτος να βρει τον Έλληνα παραγωγό πρωτίστως υγιή, δυνατό και όπως πάντα στην πρώτη γραµµή του αγώνα για την ανάκαµψη της ελληνικής οικονοµίας.
Του Αθανάσιου Κουϊμτζή, Διευθύνων Σύμβουλο KOUIMTZIS Group

Με χαμηλό κέντρο βάρους και με το μικρότερο δυνατό κόστος χρήσης
Το 2020 σηµατοδοτεί ουσιαστικά την πρώτη χρονιά λειτουργίας της εταιρείας µας στον Αγροκτηνοτροφικό τοµέα, αφήνοντας για εµάς θετικό πρόσηµο. Το µεγάλο εύρος της σειράς προϊόντων της JCB & ARBOS-Goldοni καλύπτει και ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου. Για τη χρονιά που πέρασε επικεντρωθήκαµε στη δηµιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου συνεργατών ώστε να καλύψουµε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της αγοράς ανά περιοχή µε ολοκληρωµένες τεχνικές υπηρεσίες, ετοιµοπαράδοτα ανταλλακτικά και άµεσα διαθέσιµα µηχανήµατα. Επίσης µε την εφαρµογή ενός έξυπνου λογισµικού οργανώσαµε τον έλεγχο αποθεµάτων και τη διανοµή των αναλώσιµων και ανταλλακτικών σε όλη την περιφέρεια για να µην µένει κανένα µηχάνηµα εκτός εργασίας την περίοδο παραγωγής. Στόχος µας είναι να αφουγκραζόµαστε και να είµαστε δίπλα, σαν συνεργάτες, στον Έλληνα αγρότη ο οποίος τα τελευταία χρόνια καλείται να ανταποκριθεί στις νέες συνεχώς µεταβαλλόµενες οικονοµικές συνθήκες χωρίς πάντα την ανάλογη υποστήριξη. Αναλογιζόµενοι την σπουδαιότητα, ενός βιώσιµου πρωτογενούς τοµέα για τη χώρα µας, επενδύουµε στη σύγχρονη τεχνολογία και σε νέες ευέλικτες χρηµατοοικονοµικές προτάσεις, που θα παρουσιάσει η εταιρεία µας, στο επόµενο έτος ώστε η απόφαση του κάθε αγρότη για επένδυση ανανέωσης εξοπλισµού µε µηχανήµατα νέας τεχνολογίας µε σηµαντικά χαµηλότερο κόστος χρήσης να είναι εφικτή.

Του Κοσμά Λεωνταράκη, Διευθυντή πωλήσεων, AGRICON AEE

Σειρά TONY με Υδροστατική μετάδοση VARIO

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη και επέφερε αλλαγές σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ενώ σε παγκόσµιο επίπεδο πολλές οικονοµικές δραστηριότητες σταµάτησαν, η γεωργία παρέµεινε ενεργή και παραγωγική, δείχνοντας τη σπουδαιότητα του πρωτογενή τοµέα. Για την εταιρεία µας ήταν µία πολύ δηµιουργική χρονιά, καθώς οι πωλήσεις των τρακτέρ Antonio Carraro τριπλασιάστηκαν  σε σχέση µε το 2019. Καταφέραµε να ανταπεξέλθουµε µε επιτυχία στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία µε τους προµηθευτές µας, τους αντιπροσώπους µας σε όλη την Ελλάδα και εξυπηρετώντας τους πελάτες µας, παλιούς και νέους. Το δυνατό µας σηµείο στις πωλήσεις του 2020 ήταν η σειρά TGF και η καµπίνα «Protector 100», η καλύτερη καµπίνα της αγοράς στην κατηγορία της, µε χαµηλό ύψος, ευρυχωρία στο εσωτερικό και µε πιστοποίηση κατηγορίας 4. Από την γκάµα των τρακτέρ Antonio Carraro, του κορυφαίου  κατασκευαστή τρακτέρ για οπωρώνες, αµπελώνες και θερµοκήπια δε θα µπορούσε να λείπει η σειρά των τρακτέρ διπλής κατεύθυνσης (περιστρεφόµενο τιµόνι και κάθισµα) TRX – TRG. Σηµαντικό µερίδιο των πωλήσεων µας επίσης είχαν και τα τρακτέρ της σειράς ΤΟΝΥ µε αυτόµατο σασµάν, που προσφέρουν υψηλή τεχνολογία, άνεση και εξοικονόµηση χρόνου εργασίας. Για το 2021 είµαστε σίγουροι ότι οι πωλήσεις µας θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία καθώς η γκάµα των τρακτέρ Antonio Carraro εµπλουτίζεται µε τα καινούρια µοντέλα της σειράς TORA, µε κινητήρες Common rail Stage V, 52 – 68 ίππων καθώς και µε ένα νέο µοντέλο της σειράς Τony, ειδικά σχεδιασµένο για χρήση σε αµπελώνες, το Τony 8900V.

Πέρα από τον τοµέα των τρακτέρ, η εταιρεία µας θεωρεί πολύ σηµαντικές τις συνεργασίες της µε ευρωπαϊκά εργοστάσια που κατασκευάζουν παρελκόµενα, όπως το εργοστάσιο Bargam που κατασκευάζει ψεκαστικά και καταστροφείς µε το εµπορικό σήµα ΟΜΑ, και το εργοστάσιο Sicma που κατασκευάζει φρέζες. Έτσι έχουµε τη δυνατότητα να προσφέρουµε στον πελάτη µας µία ολοκληρωµένη και προσωποποιηµένη λύση για την καλλιέργεια του. Ευχόµαστε λοιπόν η χρονιά που ξεκινάει να είναι γεµάτη υγεία και ευηµερία για όλους.

Της Κικής Κατσαρού, Μέλος Δ.Σ τμήματος πωλήσεων, Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ

Εργονομία και δύναμη με το KUBOTA M5 NARROW

Το 2020 ήταν άλλη µία ανοδική χρονιά για την Kubota στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες µας των τελευταίων ετών, αποδίδουν καρπούς. Εκτός από τις πωλήσεις, αυξήσαµε σηµαντικά τα αποθέµατα µας σε µηχανήµατα και ανταλλακτικά προµηθεύοντας τα, µηνιαίως, απευθείας από την Ιαπωνία. Επενδύσαµε περαιτέρω στον τοµέα εξυπηρέτησης πελατών µετά τη πώληση, µε εκπαιδεύσεις του προσωπικού µας και των συνεργατών µας. Το 2021 σκοπεύουµε να παρουσιάσουµε νέες σειρές γεωργικών ελκυστήρων, εναρµονιζόµενες µε τις τελευταίες Ευρωπαϊκές οδηγίες και εξοπλισµένες µε τεχνολογία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του αγροτικού κόσµου. Συνεχίζουµε παράλληλα την διεύρυνση της γκάµας των εξειδικευµένων µηχανηµάτων, µε επώνυµα ευρωπαϊκά εργοστάσια. Ειδικότερα, προσφέρουµε πλήρη γκάµα παρελκοµένων, για την δενδροκοµία και την αµπελουργία καθώς και µηχανήµατα για την κτηνοτροφία. Η µεγάλη γκάµα µηχανηµάτων σε συνδυασµό µε τα πολύ ανταγωνιστικά πακέτα χρηµατοδότησης, δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες µας να υλοποιήσουν µαζί µας το µεγαλύτερο µέρος του σχεδίου βελτίωσης τους. Καλούµε όλους τους ενδιαφερόµενους να γνωρίσουν από κοντά εµάς τα προϊόντα µας, να δουν από κοντά την κατασκευαστική υπεροχή τους, να ενηµερωθούν για τις πολύ ανταγωνιστικές τιµές µας καθώς και τα διάφορα πακέτα χρηµατοδότησης που προσφέρουµε. Στόχος µας για το 2021, είναι η συνέχεια της ανοδικής µας πορείας στην αγορά µε συνεργασίες που θα διαρκέσουν στο µέλλον.

Του Σπύρου Παντελεημονίτη, Δευθυντή επιχειρηματικής μονάδας ΕΛΞΙΣ Πετρόπουλος

Νέα σειρά LANDINI REX 3 STAGE V

Το 2020, όπως όλοι γνωρίζουµε ήταν µια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά λόγω COVID-19. Η αγορά των γεωργικών µηχανηµάτων, όχι µόνο δεν επηρεάστηκε άλλα είχε µια θεαµατική αύξηση πωλήσεων. Η αύξηση αυτή οφείλεται στα σχέδια βελτίωσης που ξεκίνησαν αρχές του χρόνου. Για την επιχειρηµατική µονάδα της Π.Πετρόπουλος ΑΕΒΕ Landini και McCormick το έτος 2020 ήταν µια χρόνια επιτυχής, όπως επιτυχής ήταν και για όλες της επιχειρηµατικές µονάδες της Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στους τοµείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία, ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία της.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως σε τρεις λόγους:

1) Στη µεγάλη γκάµα και αξιοπιστία των µηχανηµάτων µας.

2) Στα χρηµατοδοτικά προγράµµατα που δίνουν στον πελάτη την δυνατότητα αποπληρωµής µέχρι 5 χρόνια µε ευνοϊκούς ορούς (Συνεργασία µε τράπεζες Εurobank-Τράπεζα Πειραιώς).

3) Στους ήδη υπάρχοντες ικανοποιηµένους πελάτες µας, που είναι η καλύτερη διαφήµιση για τα προϊόντα µας.

Στις αρχές του 2020 είχαµε την Agrotica που είχαµε ιδιαίτερα επιτυχηµένη και δυναµική, παρουσία τόσο από πλευράς επισκεπτών, όσο και από πλευράς εµπορικών πράξεων.

Στην έκθεση µας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουµε στους επισκέπτες την νέα και µεγάλη γκάµα την µηχανηµάτων µας. Συγκεκριµένα, παρουσιάστηκαν τα νέα δενδροκοµικά Landini Rex 4 και McCormick X4F µε κινητήρες EURO 4, σε εκδόσεις καµπίνας και πλατφόρµας (κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία) που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου παραγωγού από 70 έως 120 ίππων, καθώς και η νέα σειρά δενδροκοµικών Landini Rex3F kai McCormick X3F, σειρά µηχανηµάτων που καλύπτει ιπποδυνάµεις 54, 68 και 74 ίππων. Επίσης παρουσιάσαµε τις νέες σειρές 4, 5 και 6 τρακτέρ µεσαίων κατηγοριών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για ανοικτές καλλιέργειες και διατίθενται από 70 έως 140 ίππους. Τέλος από την εταιρεία παρουσιάστηκαν οι µεγάλες σειρές 7 και 8 που διατίθενται στην αγορά και καλύπτουν ισχύς από 150 έως 350 ίππους. Τα νέα τρακτέρ Landini και McCormick πρόκειται να θέσουν καινούργιους όρους στην αγορά λόγω της προηγµένης τεχνολογίας, της υψηλού επιπέδου ποιότητας κατασκευής, αλλά και των σηµαντικών βελτιώσεων, του πλήθους των επιλογών που προσφέρουν καθώς και της εξαιρετικά αναγνωρισµένης αξιοπιστίας τους. Το εργοστάσιο παραγωγής Αrgo Tractors S.p.A, ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές γεωργικών µηχανηµάτων στον κόσµο, έχει ως κυρίαρχο στόχο τη συνεχή ανάπτυξη, εξέλιξη και ενσωµάτωση νέων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας προσφέροντας άνεση και ευκολία. Το 2021, αναµένεται να είναι εξίσου καλή χρονιά όπως το 2020. Η εταιρεία µας είναι έτοιµη να καλύψει την αυξηµένη ζήτηση της αγοράς ,και οι στόχοι της επιχειρηµατικής µονάδας Landini και McCormick είναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει ξεκινήσει από το 2014 και να αυξήσει περαιτέρω το µερίδιο της στην ελληνική αγορά. H Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ είναι µια επιχείρηση που λειτουργεί από το 1922, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στους τοµείς δραστηριότητάς της, είναι εισηγµένη στο Χρηµατιστήριο Αθηνών, µε υψηλή ανάπτυξη
Tου Λουκά Λιάκου, Διευθυντή επιχειρηματικής μονάδαος αγροτικών μηχανημάτων

Με μικρή ακτίνα στροφής και κινητήρα ISEKI 50 ίππων

To 2020 ήταν ουσιαστικά η επίσηµη επιστροφή του Ιαπωνικoύ κολοσσού της Iseki στην Ελλάδα η οπoία επισφραγίστηκε µε την επιτυχή συµµετοχή της στην Agrotica. Η χρονιά ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, αναλογουµένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουµε, καθώς η εµπιστοσύνη που εισπράξαµε σε συνδυασµό µε τη ζήτηση των γεωργικών ελκυστήρων της Iseki αλλά και των εµπορικών πράξεων ήταν το έναυσµα µιας δυναµικής επανεκκίνησης. Το τρέχον έτος ευχόµαστε αρχικά να είναι παραγωγικό για όλους τους Έλληνες αγρότες και µη. Η Εταιρεία µας µε γνώµονα την τεχνογνωσία και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση είναι έτοιµη να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των αγροτών. Αυτό βέβαια πραγµατοποιείται µε τις συνεργασίες αντιπροσώπων ανά τη χώρα οι οποίοι µε την καθοδήγησή µας γίνονται αρωγοί στα πλαίσια της συνεχους ανάπτυξης της Εταιρείας µας. Επιπλέον νέα µηχανήµατα αναµένονται µε αναβαθµίσεις στους κινητήρες που θα προσφέρουν ακόµα πιο ισχυρή απόδοση κι εξίσου µειωµένη κατανάλωση καυσίµων. Βρισκόµαστε σε συνεχή εκπαίδευση και παρακολούθηση σεµιναρίων όσον αφορά τις τεχνικές υπηρεσίες και το τµήµα των ανταλλακτικών. Θεωρώ ιδιαίτερα σηµαντικό ότι οι γεωργικοί ελκυστήρες της Iseki κατασκευάζονται εξ’ολοκλήρου σε ιδιόκτητα εργοστάσια της εταιρείας. Αυτό έχει ως σκοπό και στόχο τη συνεχή παραγωγή αποθέµατος που οδηγεί στην πληρέστερη κάλυψη ανταλλακτικών στην αγορά. Τέλος µε τα νέα µας ευέλικτα χρηµατοδοτικά προγράµµατα παρέχουµε ποικίλους τρόπους για να ολοκληρωθεί η αγορά του αγαπηµένου σας γεωργικού ελκυστήρα της Iseki.

Της Μαρίας Ταγταλενίδου, Γενική Διευθύντρια ISEKI HELLAS

Με σήμα κατατεθέν την ευελιξία τα νέα Τ5
To 2020 είχαµε µεγάλη ανάκαµψη της αγοράς κυρίως λόγω των σχεδίων βελτίωσης και η αύξηση των πωλήσεων αναµένεται να είναι πάνω από 120% σε σχέση µε το 2019. Η εταιρεία µας διαθέτοντας ισχυρές βάσεις, καλή οργάνωση, έµπειρο προσωπικό, αλλά και το πιο δυναµικό δίκτυο αντιπροσώπων πανελλαδικά, µπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς και να αυξήσει σηµαντικά τις πωλήσεις της.

Στον τοµέα των ειδικών ελκυστήρων, οι οποίοι αποτελούν το 70% της αγοράς, προωθήσαµε τα κορυφαία µοντέλα της New Holland (T4 F/N/V/LP και TD4F), ενώ στην κατηγορία των ελκυστήρων γενικής χρήσης προωθήσαµε τα πρωτοπόρα και βραβευµένα τρακτέρ New Holland (T5DC, T6DC) και Case IH (Luxxum, Maxxum, Puma). Παράλληλα αυξήσαµε θεαµατικά τις πωλήσεις µας στα συστήµατα γεωργίας ακριβείας και σε όλες τις επώνυµες µάρκες παρελκοµένων.

Το 2021 η εταιρεία µας θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και µέσω του έµπειρου και δυναµικού δικτύου συνεργατών που διαθέτει, θα προωθήσει ολοκληρωµένες λύσεις προς τους πελάτες της, τόσο σε κάθε είδους προϊόντα- µηχανήµατα, όσο και σε κάθε είδους υπηρεσίες. Θα προωθήσουµε τα νέα µοντέλα Stage V (Euro 5) τόσο της New Holland όσο και της Case IH, καθώς επίσης τα νέα µοντέλα θεριζοαλωνιστικών και σταφυλοσυλλεκτικών µηχανών και των παρελκοµένων, συµπεριλαµβάνοντας και τις νέες συνεργασίες που έχουµε συνάψει µε επώνυµες εταιρίες του χώρου. Επίσης θα δοθεί περισσότερη βαρύτητα στα συστήµατα γεωργίας ακριβείας. Η διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η Παυλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ στους πελάτες της, αποτελούσε πάντα πρωταρχικό στόχο της εταιρείας και για τον σκοπό αυτό θα συνεχίσουµε να ενισχύουµε το ανθρώπινο δυναµικό µας µε εξιδεικευµένα στελέχη.

 Του Μπάμπη Μαυρίδη, Γενικού ∆ιευθυντή της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ











Ολόκληρο το αφιέρωμα είναι διαθέσιμο εδώ:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία