BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρως ενσωματωμένοι στο λογισμικό των τρακτέρ της CNH οι ανιχνευτές αζώτου AgXtend

O έλεγχος του συστήματος AgXtend, το οποίο καθιστά δυνατή τη διαχείριση του ρυθμού αζώτου, επικοινωνεί με το σύστημα αυτόματης καθοδήγησης μέσω μίας οθόνης των τρακτέρ του ομίλου CNH, μια αρκετά ολοκληρωμένη λύση.

Agxtend-crop-xplorer07

Βασίλης Σοφός

4
0

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο όμιλος CNH Industrial ενσωμάτωσε τη λύση AgXtend στη γκάμα των γεωργικών προϊόντων ακριβείας PLM (New Holland), AFS (Case IH) και S-Tech (Steyr), επιτρέποντάς τη διευκόλυνση στη διαμόρφωση της γονιμοποίησης αζώτου και τη δημιουργία συνταγών.

Δυσάρεστες καταστάσεις συμβατότητας μεταξύ εργαλείων και μηχανημάτων, σφάλματα μορφής δεδομένων ή ακόμη και απώλεια χρόνου κατά τη μεταφορά αρχείων επιλύθηκαν τελικά με μια λύση «all-in-one», συμπεριλαμβανομένου, μάλιστα και του του αισθητήρα CropXplorer.



Έτσι, το ISOBUS εγγυάται την πολύ απλή χρήση μέσω της αυτόματης βαθμονόμησης στο πεδίο (συσχέτιση της κατάστασης αζώτου της καλλιέργειας με τη δόση αζώτου) που θα επιτρέψει στον χειριστή να εργαστεί με απόλυτη αυτονομία και σε πραγματικό χρόνο: το σημείο ρύθμισης της δόσης του αζώτου που θα παρέχεται τοπικά στέλνεται αυτόματα από το ISOBUS στον διανομέα.

Εάν ο εξοπλισμός διανομής σας δεν είναι συμβατός με ISOBUS, μπορεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί άλλο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Φυσικά, τα δεδομένα μπορούν να συλλεχθούν και να προβληθούν στην δωρεάν πλατφόρμα Isaria Connect.

Το νέο αυτό σύστημα της AgXtend είναι αναγνωρισμένο ως «Εργαλείο Υποστήριξης Αποφάσεων» και απλοποιεί τις πρακτικές λίπανσης και ιχνηλασιμότητας.



Το σύστημα αποτελείται από δύο κεφαλές μέτρησης που είναι εγκατεστημένες στους καθρέπτες του τρακτέρ οι οποίες αναλύουν συνεχώς την κατάσταση αζώτου της καλλιέργειας (μέσω του δείκτη IRMI *) σε μια έκταση περίπου 3,5 m² σε κάθε πλευρά του τρακτέρ. Ένας αισθητήρας φωτός τοποθετείται επίσης στην οροφή, δίπλα στην κεραία.



Η εγκατάσταση είναι πολύ συμπαγής και δεν είναι απαραίτητη η αφαίρεση των συσκευών της κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δείκτης IRMI= Δείκτης κατάστασης αζώτου που συνδυάζει 4 μήκη κύματος, συμπεριλαμβανομένων τριών κοντά στο υπέρυθρο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία