BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ενεργειακά αυτόνομο αγρόκτημα ο στόχος του ομίλου CNH με την εξαγορά της Bennaman

Η CNH Industrial αποκτά μειοψηφικό μερίδιο από την Bennamann Ltd, μια εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δραστηριοποιούμενη στον τομέα της καθαρής ενέργειας. CNH και Bennamann στοχεύουν να βοηθήσουν τους αγρότες να μεγιστοποιήσουν τη χρήση των επιτόπιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνδυασμό με τα ζωικά απόβλητα, να τροφοδοτήσουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για το αγρόκτημα, επιτρέποντας στους αγρότες να γίνουν «ανεξάρτητοι ενεργειακά» από ορυκτά καύσιμα, μειώνοντας έτσι το συνολικό λειτουργικό τους κόστος.

03_New_Holland_Methane_Powered_Concept_Tractor-1024x684_2

Βασίλης Σοφός

1
0

Η Bennamann επιδεικνύει ενεργά πώς μια νέα προσέγγιση για ενεργειακά ανεξάρτητη, βιώσιμη γεωργία μπορεί να διευκολύνει την υιοθέτηση και από ένα ευρύ φάσμα αγροτικών επιχειρήσεων. Δεδομένου αυτού, ο όμιλος CNH αποκτά μειοψηφικό μερίδιο από την Bennamann, την εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.



Η προσέγγιση αυτή, λένε οι δύο εταιρείες, μεγιστοποιεί τη χρήση επιτόπιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνδυασμό με ζωικά απόβλητα, για την παροχή όλης της ενέργειας που απαιτείται για το αγρόκτημα, επιτρέποντας στους αγρότες να γίνουν «ανεξάρτητοι ενέργειακά» από ορυκτά καύσιμα. Αυτό, φυσικά, οδηγεί τους παραγωγούς σε σημαντική μείωση του του συνολικού λειτουργικού τους κόστους.

Πρόσθετα έσοδα για τους αγρότες

Η εταιρεία επιδιώκει μάλιστα να παραδώσει εμπορικά βιώσιμα καθαρά προϊόντα, τόσο δηλαδή το βιοαέριο όσο και άλλα υγρά βιοκαύσιμα από ζωικά απόβλητα προς πώληση και διανομή, δημιουργώντας επιπλέον ροές εσόδων για τους αγρότες.

Σύμφωνα με την CNH Industrial, αυτή η στρατηγική βελτιώνει επίσης τη βιωσιμότητα των πρακτικών διαχείρισης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μέσω της ελαχιστοποίησης των τεχνητών εισροών, όπως τα κατασκευασμένα λιπάσματα, με τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη μείωση των ρύπων.

Αυτές οι επεκτάσιμες λύσεις εστιάζονται στη μείωση των αρχικών κεφαλαιουχικών δαπανών, καθιστώντας το σύστημα πιο προσιτό ακόμη και από μικρομεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις. Η νέα στρατηγική «Ανεξάρτητη ενέργεια» δοκιμάζεται επί του παρόντος σε διάφορες εκμεταλλεύσεις στη Νοτιοδυτική Αγγλία, για να αποδειχθεί η βιωσιμότητα του ενεργειακού συστήματος «κλειστού τύπου».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η CNH Industrial συνεργάζεται ενεργά με την Bennamann και για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων για γεωργικά μηχανήματα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • CNH
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία