BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μαζί στην αυτονόμηση εφαρμογών και μηχανημάτων Horsch και Trimble

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για την επόμενη μέρα στον αγροτικό κλάδο, όπου οι πλατφόρμες θα ελέγχουν αυτόματα τις εκάστοτε εφαρμογές στο πεδίο.

Trimble_and_HORSCH

Βασίλης Σοφός

1
0

Horsch και Trimble δουλεύουν από κοινού εστιασμένες σε τεχνολογίες για την ανάπτυξη λύσεων που επιτρέπουν την αυτονομία σε όλο το φάσμα της γεωργίας. Ο στόχος είναι αρχικά να δημιουργηθεί ένα σωστό υπόβαθρο για το μέλλον της γεωργίας και συγκεκριμένα για τα αυτόνομα μηχανήματα και τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Η συνεργασία δεν επεκτείνεται μόνο στον αυτόνομο έλεγχο μηχανημάτων, όπως τα αυτοκινούμενα ψεκαστικά, αλλά και στην πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών εργασίας από το χωράφι μέχρι το γραφείο. Για το σκοπό αυτό, τόσο η Horsch όσο και η Trimble συνδυάζουν την προηγούμενη εμπειρία που διαθέτουν με τα συστήματα διεύθυνσης της δεύτερης -προγραμματισμός διαδρομών και σχεδιασμός διαδικασιών- και τα μηχανήματα Horsch.



Στην πρώτη φάση, οι πολύπλοκες προκλήσεις στους τομείς του σχεδιασμού, του ελέγχου της μηχανής και της εφοδιαστικής αλυσίδας τις οποίες αντιμετωπίζουν οι χειριστές των ψεκαστικών αυτοματοποιούνται προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες απόδοσης του μηχανήματος και να εξαλειφθούν πιθανά σφάλματα λειτουργίας.

Ο οδηγός θα είναι πλήρως αποδεσμευμένος αλλά μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή για λόγους ασφαλείας. Μακροπρόθεσμα, αυτή η εμπειρία θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει τη «βάση» για τη λειτουργία πλήρως αυτόνομων μηχανημάτων.

Αμφότερες οι πλευρές εφαρμόζουν επί του παρόντος υψηλό βαθμό αυτοματισμού και υποστήριξης οδηγών μέσω συστημάτων διεύθυνσης. Με τον υψηλότερο βαθμό αυτοματισμού που σκοπεύουν να πετύχουν, ο οδηγός θα μπορεί να αφιερωθεί σε άλλα πράγματα, όπως η απαραίτητη τεκμηρίωση, ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των περαιτέρω διαδικασιών εργασίας, ενώ θα είναι ενεργός και στην εργασία που εκτελείται εκείνη την ώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία