BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στόλος αυτόνομων λευκών John Deere από την Bear Flag Robotics

Η επιχείρηση Church Brothers Farms στην Καλιφόρνια συνεργάζεται με την εταιρεία Bear Flag Robotics και δημιουργεί έναν από τους πιο προηγμένους στόλους αγροτικών μηχανημάτων. Στόχος -με πολλά οφέλη- η ανταπόδοση με πολλαπλά κέρδη.

93434977_240968170614888_8676349535858982912_n_2

Βασίλης Σοφός

6
0

Η στιγμή όπου οι ρομποτικές τεχνολογίες θα αξιοποιηθούν μαζικά στον γεωργικό κλάδο με πολλαπλά οφέλη για τον παραγωγό έφτασε για την επιχείρηση Church Brothers Farms, στην Καλιφόρνια των H.Π.Α. Ευθυγραμμισμένη με την φιλοδοξία αυτή είναι και η Bear Flag Robotics που συνεργάστηκε με την επιχείρηση Church Brothers Farms και τον Josh Ruiz (αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων Church Brothers), με τον τελευταίο να είναι σε θέση να κοιτάξει πίσω και να αξιολογήσει τον αντίκτυπο όλου αυτού.



Εκτός του ότι είναι και ο ίδιος αγρότης, μεγάλο μέρος του ρόλου του είναι να διερευνήσει τη νέα τεχνολογία και την καινοτομία για να ενισχύσει την εταιρεία. «Αναζητούμε συνεχώς νέα τεχνολογία και την καινοτομία», λέει, «μόνο και μόνο επειδή αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι πρέπει να γίνει αλλαγή». Μία από τις ευκαιρίες που είδε μπροστά του ο Ruiz ήταν η Bear Flag Robotics, με έδρα την Καλιφόρνια, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για τρακτέρ που λειτουργούν πλήρως αυτόνομα στο πεδίο.



Η τεχνολογία της Bear Flag μπορεί να προσαρμοστεί εξίσου πολύ καλά ώστε να ταιριάζει σε κάθε μηχάνημα. Η Bear Flag έκανε μερικές δοκιμές το 2019 χρησιμοποιώντας μοντέλα John Deere 8RT και 6R. Μετά από αυτό, ο Juiz και οι συνεργάτες του είδαν τις δυνατότητες και συμφώνησαν να λειτουργήσουν ένα τρακτέρ με τροποποίηση της Bear Bear για την πλήρη καλλιεργητική περίοδο του 2020.

Κάμερες, LiDAR και ραντάρ το «σετ απ»

H Bear Flag Robotics εξόπλισε το τρακτέρ με κάμερα, LiDAR και ραντάρ προσφέροντας μια αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο για το περιβάλλον ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει εξ αποστάσεως από ένα κέντρο ελέγχου σε tablet ή υπολογιστή. Αυτό δίνει στους χειριστές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα και γύρω από το τρακτέρ και είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή. Παρέχει ακόμη και πλήρη πρόσβαση στις ζωντανές προβολ΄ρε βίντεο που είναι τοποθετημένες στο τρακτέρ για να υπάρχει μια πραγματική αίσθηση για ό, τι συμβαίνει στον πεδίο.



«Ένα από τα σημαντικά οφέλη από την ύπαρξη ενός αυτόνομου τρακτέρ είναι ότι αυτό μπορεί να πάει στη δουλειά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με απομακρυσμένες εντολές. Ο υπολογιστής δεν ενδιαφέρεται για την ώρα της ημέρας ή τι μέρα έχουμε», λέει ο Ruiz. Ακόμη, τα τρακτέρ έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν αυτόματα και να επιταχύνουν σύμφωνα με τις συνθήκεε. Αυτό εξαλείφει μερικά από τα λάθη που έρχονται φυσικά με την ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα μια συνολικά πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη εργασία.



Και ενώ συνολικά ο Ruiz εντυπωσιάστηκε συνολικά με την απόδοση του αυτόνομου τρακτέρ, λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι ότι το σύστημα δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνιας (OSHA). Είναι αισιόδοξος όμως αυτό θα συμβεί στο εγγύς μέλλον. Μέχρι τότε υποχρεούται από το νόμο να έχει έναν καθορισμένο «οδηγό ασφαλείας» που κάθεται στην καμπίνα ενώ το τρακτέρ λειτουργεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία