BACK TO
TOP
Τεχνολογία

UX SmartSprayer: Προηγμένη ζιζανιοκτονία της Amazone με τη συνδρομή των BASF, Bosch

Η Amazone ξεκίνησε τις δοκιμές πεδίου με την προηγμένη μπούμα των 36 μέτρων, η οποία επιτρέπει την ακριβή ζιζανιοκτονία στα φυλλώματα σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διάρκεια των καθημερινών εφαρμογών ψεκασμού σε μεγάλης κλίμακας καλλιέργειες.

S31_2-1024x958

Βασίλης Σοφός

4
0

Εξοπλισμένη με τα συστήματα καμερών της Bosch και το Xarvio της Bosch (σύστημα λήψης αποφάσεων), το νέο ψεκαστικό UX 5201 SmartSprayer της Amazone με την προηγμένη μπούμα των 36 μέτρων ξεκινά τις δοκιμές στο πεδίου με στόχο να μπει στην γραμμή παραγωγής όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όλα τα φώτα πέφτουν αυτή τη φορά στην μπούμα που ανέπτυξε η Amazone. Πρόκειται για μία μονάδα που εφαρμόζει πλήρως μια λειτουργία ζιζανιοκτονίας, ύστερα από την εκτίμηση χιλιάδων παραγόντων σε πραγματικό χρόνο.



Με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Bosch και της εφαρμογής Xarvio της Basf, το ψεκαστικό μπορεί -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα των δοκιμών- να επιτύχει μείωση της χρήσης ζιζανιοκτόνων έως και 90%, ανάλογα με την πίεση των ζιζανίων και τις συνθήκες του χωραφιού.

Η πρόσφατα ανεπτυγμένη μπούμα υψηλής τεχνολογίας διαθέτει ενσωματωμένες μονάδες κάμερας και φωτισμού έτσι ώστε να είναι έτοιμες για χρήση στο πεδίο και να εξασφαλίζουν ακριβή εφαρμογή σημείου μέσω του συστήματος καθοδήγησης ενεργού βραχίονα ContourControl και του ενεργού συστήματος απόσβεσης κραδασμών SwingStop, δύο καινοτομίες της Amazone.



Ο συνδυασμός βαλβίδων διαμόρφωσης συχνότητας εύρους παλμού με ξεχωριστή εναλλαγή (PWFM) και τα ειδικά συντονισμένα ακροφύσια Agrotop Spot Fan με απόσταση 25 εκατοστών εξασφαλίζουν ακριβή εφαρμογή σημείου και μέγιστο δυναμικό εξοικονόμησης σε ταχύτητες εργασίας έως 12 χλμ./ώρα, λέει η εταιρεία. Το σύστημα αναγνώρισης εικόνας της Bosch εντοπίζει ζιζάνια σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, προκειμένου τα ζιζανιοκτόνα να εφαρμοστούν στην επιφάνεια στόχου με υψηλή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, μια ειδικά αναπτυγμένη τεχνολογία φωτισμού LED παρέχει υποστήριξη σε δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος, όπως σκιές και, φυσικά, η εργασίας γίνεται άνετη και τη νύχτα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας SmartSprayer είναι η ανωτερότητά της σε σύγκριση με την χρήση δορυφορικών συστημάτων καταγραφής και drone, καθώς τα φυτά εντοπίζονται στο εύρος χιλιοστών, καθιστώντας εφικτές τις εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Η συνεισφορά της Basf σε όλο αυτό εστιάζει στην καλύτερη ρύθμιση για συγκεκριμένα πεδία και στο συνιστώμενο μείγμα ζιζανιοκτόνων. Παράλληλα, το πότε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα αυτά στην προηγμένη μηχανή λήψης αποφάσεων Xarvio Agronomic (ADE) της BASF Digital Farming.



Διάφορες παράμετροι όπως η κοπή, το φάσμα ζιζανίων και οι καιρικές συνθήκες λαμβάνονται αυτόματα από τον διαχειριστή Xarvio Field, υποβάλλονται σε επεξεργασία για τη λήψη απόφασης και μεταφέρονται στο σύστημα SmartSpraying, σύμφωνα με την ορθή γεωργική πρακτική. Αυτό διασφαλίζει ότι η εφαρμογή ζιζανιοκτόνου πραγματοποιείται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και στη σωστή ένταση.

Μαζί με την Bosch και την BASF Digital Farming, η Amazone πραγματοποίησε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων και τις υλοποίησε σε ένα εμπορεύσιμο προϊόν χάρη στη διεπιστημονική τεχνογνωσία της. Η σταδιακή εισαγωγή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας SmartSprayer στην αγορά, η οποία είναι μοναδική παγκοσμίως στις τεχνικές δυνατότητες και την προσέγγιση του συστήματος, θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία