BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Claas «συνοδοιπόρος» με μερίδιο στο λανσάρισμα του AgBot της AgXeed

Η γερμανική κατασκευάστρια συνεργάζεται με την ολλανδική εταιρεία με στόχο την μαζική προώθηση των αυτόνομων μηχανημάτων στο πεδίο, μεταξύ των οποίων είναι και το AgBot, το οποίο αναμένεται σε μαζική παραγωγή το 2022.

DJI_0444_4

Βασίλης Σοφός

7
0

Συνεργασία με μειοψηφικό μεριδίου αποκτά η Claas με την ολλανδική νεοφυή εταιρεία AgXeed. Στόχος είναι η συνεργασία στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση αυτόνομων γεωργικών μηχανημάτων και σε αυτά ανήκει φυσικά το αυτόνομο AgBot που αναμένεται σύντομα.



«Η γεωργική βιομηχανία πρέπει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγικότητα τις επόμενες δεκαετίες για να καλύψει τις ανάγκες ενός αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των απασχολούμενων στη βιομηχανία, μετρούμενος ως προς την έκταση, συνεχίζει να μειώνεται, ενώ η εξειδικευμένη εργασία είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί σε ορισμένες περιοχές και οι αγρότες εξακολουθούν να εργάζονται περισσότερες ώρες από πολλούς άλλους τομείς» είναι τα λόγια των ιθυνόντων της Claas, η οποία κινείται ταχέως ώστε να βρει διάφορες λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, από συστήματα υποβοήθησης χειριστή και συστήματα βελτιστοποίησης μηχανημάτων έως τεχνολογίες καλλιέργειας ακριβείας, ακόμη και αυτόνομα μηχανήματα σε διαφορετικές κατηγορίες μεγέθους και απόδοσης. Για την Claas, η συνεργασία και η επένδυση στην AgXeed σηματοδοτεί έτσι ένα «λογικό» βήμα προς τις μελλοντικές τεχνολογίες.

Εξελίξιμη τεχνολογία και προηγμένα περιφερειακά συστήματα

Η AgXeed έχει ως έδρα την Ολλανδία και εκεί αναπτύσσει ένα έξυπνο, βιώσιμο και πλήρως αυτόνομο σύστημα με επεκτάσιμο υλικό, εικονικά εργαλεία σχεδιασμού και εκτεταμένα μοντέλα δεδομένων, και είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα. Για το σκοπό αυτό, η AgXeed θα φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα το αυτόνομο AgBot σε χωράφια, βοσκότοπους και ειδικές καλλιέργειες μαζί με μια πλήρη σουίτα περιφερειακών οχημάτων. Ο στόχος είναι αυτό το αυτόνομο ρομπότ πεδίου με το υβριδικό σύστημα κίνησης -ηλεκτροκινητήρα και πετρελαιοκινητήρα-, με τροχούς ή ερπύστριες και απόδοση έως 156 ίππους, να βοηθήσει τους αγρότες με ένα ευρύ φάσμα εργασιών στο μέλλον.

«Η συμμετοχή μας στην AgXeed παρέχει στην Claas πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες σε ένα οικείο τμήμα της αγοράς και συμπληρώνει τη δική μας εμπειρία στην αυτόνομη οδήγηση και τη ρομποτική», εξηγεί ο Thomas Böck, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Claas. Με τη σειρά της, η AgXeed επωφελείται από την εκτεταμένη τεχνογνωσία και την εμπλοκή σε πολλούς τομείς όπως η μεταφορά δεδομένων και οι τεχνολογικές λύσεις στην μετάδοση κίνησης που παρέχει η Claas.



Σύμφωνα με την Claas, ένας λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η επένδυση σε αυτή τη νεοσύστατη εταιρεία είναι το αμφίπλευρο κέρδος που αποκτάται καθώς και το γεγονός ότι οι στοχευμένες τεχνολογίες της AgXeed βρίσκονται σε προχωρημένη ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι όλες αυτές οι λύσεις προσφέρουν μεγάλη αξία στον παραγωγό, ο οποίος σύντομα θα τις έχει στη διάθεσή του. «Αυτός ο τύπος συνεργασίας αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό που υποστηρίζουμε στην AgXeed», προσθέτει ο Joris Hiddema συνιδρυτής της AgXeed, «δηλαδή η δημιουργία μελλοντικών συμμαχιών μεταξύ καινοτόμων εταιρειών που αγωνίζονται για τη βιώσιμη γεωργία όπου οι αγρότες είναι σε θέση να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα, ενώ διατηρείται η υγεία του εδάφους και του περιβάλλοντος».

Στην αγορά το 2022 το AgBot

Το AgBot, μαζί με τις περιφερειακές λύσεις και πλατφόρμες λογισμικού, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022. Το ρομπότ φροντίζει για όλα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει και επικίνδυνα καθήκοντα, αφήνοντας στους αγρότες περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα. Οι προαιρετικές ερπύστριες με πλάτος 300 έως 910 χιλιοστά, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 6 τόνων (χωρίς έρμα) καθιστούν το AgBot πολύ φιλικό προς το έδαφος.



Το όχημα διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενο πλάτος τροχιάς, υδραυλικά με ανίχνευση φορτίου και σύνδεσμο με ικανότητα ανύψωσης έως 8 τόνους. Προαιρετικά διατίθεται ηλεκτρικό PTO και εξωτερικές συνδέσεις υψηλής τάσης. Ο ηλεκτρικός εξοπλισμός περιλαμβάνει όλη την τεχνολογία που απαιτείται για την ανίχνευση κινδύνων και εμποδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος διεύθυνσης RTK. Το AgBots θα κυκλοφορήσει σε διάφορα μεγέθη και εκδόσεις απόδοσης ενώ αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται και άλλες λύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία