BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εμπορικά διαθέσιμο το πρώτο ρομπότ ανίχνευσης ζιζανίων της βρετανικής Small Robot Company

Ένα από τα τρία ρομπότ της νεοφυούς επιχείρησης Small Robot Company πιάνει δουλειά, είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα πρωτότυπα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπηρεσία με μίσθωση ανά ώρα αρχικά στην Αγγλία.

4480

Βασίλης Σοφός

29
0

Τον Μάρτιο του 2018, η βρετανική εταιρεία Small Robot Company (SRC) κέρδισε δύο βραβεία καινοτομίας και αυτό της έδωσε και το αβαντάζ να αναπτύξει το ρομπότ Χάρι, ένα πρωτότυπο ρομπότ σποράς ακριβείας για συνδυασμένες καλλιέργειες.



Η νεότερη γενιά του Tom είναι αυτή που γίνεται τελικά πρώτη διαθέσιμη. Πρόκειται για ένα ρομπότ παρακολούθησης πεδίου με πολλαπλούς αισθητήρες που μπορεί να νοικιαστεί από τον παραγωγό για το πεδίο του. «Η αντίσταση στα ζιζανιοκτόνα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα», λέει ο Craig Livingstone, διευθυντής των αγροκτημάτων Lockerley Estate στην Αγγλία.



«Το ρομπότ μάς προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τεχνητές μεθόδους, κάτι που αντιπροσωπεύει τη στρατηγική βιωσιμότητας στο νέο μοντέλο γεωργίας», αναφέρει ο ίδιος. Ο Tom σαρώνει, ο Dick καίει Η πρώτη υπηρεσία της SRC με χρήση του Tom, θα εστιάζει στην ζιζανιοκτονία ανά φυτό. Αυτό είναι τώρα σε δοκιμές πεδίου, με τον Tom να σαρώνει αρόσιμες καλλιέργειες για να ανιχνεύει ζιζάνια και το πρωτότυπο Dick να καίει μεμονωμένα ζιζάνια χωρίς χημικά.



Το Dick είναι ρομπότ μη χημικής ζιζανιοκτονίας που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να σκοτώσει τα ζιζάνια με την τεχνολογία Rootwave και θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Με τιμή 15 λίρες ανά εκτάριο, η υπηρεσία παρακολούθησης του Tom θα χαρτογραφήσει επίσης το αναδυόμενο σιτάρι.



Ο Tom μπορεί να καλύψει έως και 20 εκτάρια την ημέρα, πλήρως αυτόνομα. Στο μέλλον, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα συγκεντρώνει επίσης και δεδομένα από πολλές πηγές, με τη βοήθεια αισθητήρων και μικροφώνων για την αξιολόγηση της υγείας του εδάφους και της βιοποικιλότητας.

Η φιλοδοξία της SRC για τον Tom είναι να προσφέρει υπηρεσία σε 100 εκμεταλλεύσεις το 2023 και να επεκταθεί σε 62.000 εκτάρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική το 2024. Ο Tom κατασκευάζεται από την Tharsus, έναν προηγμένο σχεδιαστή και κατασκευαστή μηχανημάτων και ρομπότ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία