BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με όραμα τη δημιουργία του δικού της ψηφιακού οικοσυστήματος προχωρά η κερδοφόρος SDF

Ο όμιλος SDF αναφέρει για το 2020 πωλήσεις ύψους 1,146 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την εταιρεία να δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη ειδικά για την Ευρώπη, εκεί που, παρά την γενικότερη αρνητική τάση, οι καταχωρίσεις αυξήθηκαν.

timthumb__16_

Βασίλης Σοφός

3
0

Ο όμιλος SDF αναφέρει για το 2020 πωλήσεις ύψους 1,146 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την εταιρεία να δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη ειδικά για την Ευρώπη, εκεί που, παρά την γενικότερη αρνητική τάση, οι καταχωρίσεις αυξήθηκαν. Η κατασκευάστρια Same Deutz-Fahr (SDF) από το Τρεβίλιο -κοντά στο Μπέργκαμο της Ιταλίας- καταγράφει πωλήσεις-ρεκόρ για τα δεδομένα της, με 1.146 εκατ. Ευρώ για το 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της SDF.

Μια μικρή μεμονωμένη μείωση των πωλήσεων σχετίζεται κυρίως με το δίμηνο κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής στο Τρεβίλιο, που σχετίζεται φυσικά με την πανδημία και συνέβη από τις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, αυτή η απόφαση κατέστησε δυνατή την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και τον επανασχεδιασμό των διαδικασιών παραγωγής και logistivs, εξηγεί η εταιρεία. Όπως και να ήρθαν τα πράγματα, ο όμιλος είχε καθαρά κέρδη 39,3 εκατ. Ευρώ, τα οποία ουσιαστικά είναι τα ίδια με το 2019.

Το 2020, ο όμιλος παρείχε το 5% των πωλήσεών του, δηλαδή 57 εκατομμύρια ευρώ, για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη καθώς και σε νέα προϊόντα. Μεταξύ άλλων, η SDF έχει ενισχύσει και την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης με νέους ειδικούς, όπως αναλυτές δεδομένων, ειδικούς τεχνητής νοημοσύνης και άλλους «experts» σε προηγμένα ψηφιακά συστήματα. Στόχος είναι η ανάπτυξη πρότζεκτ προσανατολισμένα στην αειφόρο γεωργία, με τη δημιουργία οχημάτων που αλληλεπιδρούν με ένα ψηφιακό οικοσύστημα για την ελαχιστοποίηση της χρήσης πόρων σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας και τη μεγιστοποίηση της παραγωγής παραγωγής.

Ο χάρτης των αγορών

Η Ευρώπη, η αγορά αναφοράς για τον SDF και για τους σημαντικότερους διεθνείς παίκτες του κλάδου, σημείωσε μείωση στις καταχωρίσεις τρακτέρ, σε ποσοστό περίπου 3,5%. Σε αυτό το σενάριο, η SDF βελτίωσε το μερίδιο αγοράς της κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα, σε 10,7%. Εν τω μεταξύ, πολύ θετικοί οιωνοί προέρχονται από την Κίνα, μια χώρα όπου η εταιρεία είχε μια αρχική αποτυχία λόγω πανδημίας.

Το μέγεθος της αγοράς τρακτέρ στην Τουρκία είναι επίσης ενθαρρυντικό, με την εταιρεία να πουλάει εκεί 50.000 μονάδες το 2020, ένα επίπεδο-ρεκόρ που μεταφράζεται σε αύξηση 40%. Το 2020 ήταν επίσης μια ικανοποιητική χρονιά για την SDF στην Ινδία, η οποία ενίσχυσε τη θέση των προϊόντων της στην αγορά χάρη στην εξαιρετική απόδοση των πωλήσεών της και κέρδισε το διάσημο Farm Power Award για το νέο μοντέλο Agromaxx 4050E 4E, που αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο τρακτέρ της χρονιάς στην Ινδία, στην κατηγορία 41-50 ίππων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία