BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AVR: Νέα σκαπτική φρέζα MultiForce 4 με μεγαλύτερης διαμέτρου ρότορα

Η νέα προσθήκη στην γκάμα εξοπλισμού προετοιμασίας εδάφους από την AVR είναι το MultiForce 4, το οποίο διαθέτει 75 εκατοστών ρότορες για εργασία σε μεγαλύτερο βάθος.

AVR-Multiforce-02

Βασίλης Σοφός

9
0

Με διάμετρο ρότορα 750 χιλιοστών, που είναι 150 χιλιοστά μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του, το Multivator, το εύρος εργασίας είναι μεγαλύτερο για τη νέα σκαπτική φρέζα MultiForce 4. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χειριστής μπορεί τώρα να εργάζεται βαθύτερα από πριν ενώ οι απαιτήσεις ισχύος του τρακτέρ διατηρούνται μειωμένες.



Όπως αναφέρει η AVR, αυτός ο τρόπος εργασίας είναι απαραίτητος εάν θέλει ο χρήστης να συνδυάσει την προετοιμασία του εδάφους, τη φύτευση και την εκκαθάριση σε ένα πέρασμα. Επίσης το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο με 6 δόντια, πράγμα που αυξάνει σημαντικά το ενδιαφέρον.



Η απαιτούμενη δύναμη έλξης μειώνεται κατά 33%, η ταχύτητα εμπρός είναι υψηλότερη ενώ η ταχύτητα του άξονα του ρότορα είναι χαμηλότερη. Παράλληλα, η θραύση μπορεί να είναι λεπτότερη με την AVR να πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου με τον μεγαλύτερης διαμέτρου ρότορα ενώ η ίδια τονίζει το σύστημα έξι δοντιών δεν απαιτεί κουτί διακοπτών.

Το βάθος εργασίας μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας τους τροχούς ελέγχου βάθους και τον κύλινδρο (ρύθμιση πείρου / οπής). Το γεγονός ότι ο κύλινδρος κάθεται κοντά στον ρότορα και ο σύνδεσμος τριών σημείων βρίσκεται στο πίσω μέρος σημαίνει κατ'επέκταση ότι το βάρος είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τρακτέρ.



Δοκιμασμένο ολόκληρη τη σεζόν φύτευσης και εγκεκριμένο από τους επτά διαφορετικούς χρήστες στην Ολλανδία, το MultiForce θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις του φθινοπώρου, αλλά οι πωλήσεις για το 2022 έχουν ήδη ξεκινήσει.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • AVR
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία