BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στα «χωράφια» της Silicon Valey και των πλήρως αυτόνομων τρακτέρ η John Deere

Η αμερικανική εταιρεία εξαγοράζει έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων την νεοφυή επιχείρηση Bear Flag Robotics, επιταχύνοντας την εξέλιξη των αυτόνομων τρακτέρ και λύνοντας καίρια ζητήματα κατά την εργασία εντός πεδίου, με το «πάντρεμα» καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων να γίνεται και από τις δύο πλευρές.

97410831_261488225229549_9209697608308621312_n__1_

Βασίλης Σοφός

5
0

Η John Deere εξαγοράζει τη νεοϊδρυθείσα εταιρεία τεχνολογιών για αυτόνομα τρακτέρ Bear Flag Robotic έναντι 250 εκατομμυρίων, με άμεσο στόχο την αξιοποίηση του τεχνολογικού οπλοστασίου της τελευταίας για τους αυτόνομους στόλους τρακτέρ.



Η εταιρεία της Silicon Valley αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης συμβατή με υπάρχοντα μηχανήματα και η συμφωνία αυτή με την John Deere επιταχύνει την ανάπτυξη και την παροχή τέτοιου είδους λύσεων στο αγρόκτημα, υποστηρίζοντας παράλληλα τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της John Deere για δημιουργία έξυπνων μηχανών με προηγμένη τεχνολογία για τις ανάγκες των πελατών της.



«Η John Deere θεωρεί την αυτονομία ως ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να επιτρέψει στους αγρότες να αξιοποιήσουν στρατηγικά τους πόρους τους και να δημιουργήσουν πιο βιώσιμες και κερδοφόρες δραστηριότητες», δήλωσε ο Jahmy Hindman, διευθυντικό στέλεχος στο τμήμα τεχνολογίας της John Deere.



«Η ομάδα των ταλαντούχων επαγγελματιών της γεωργίας, μηχανικών και άλλων ειδικών της Bear Flag έχει αποδεδειγμένη ικανότητα να προσφέρει προηγμένες τεχνολογικές λύσεις στην αγορά. Η συμμετοχή σε αυτήν την τεχνογνωσία και την εμπειρία με την τεχνογνωσία της Deere στην αυτονομία, μαζί με το παγκόσμιο κανάλι αντιπροσώπων μας, θα επιταχύνει την παροχή λύσεων στους αγρότες που αντιμετωπίζουν την τεράστια πρόκληση να θρέψουν τον κόσμο», σημειώνει ο ίδιος.

Συνεργασία με ιστορικό για τις δύο εταιρείες

Η John Deere ξεκίνησε για πρώτη φορά να συνεργάζεται με την Bear Flag το 2019 ως μέρος του προγράμματος Startup Collaborator, μια πρωτοβουλία που επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας με νεοσύστατες εταιρείες των οποίων η τεχνολογία θα μπορούσε να προσθέσει αξία για τους πελάτες της Deere. Από τότε, η Bear Flag έχει αναπτύξει με επιτυχία την αυτόνομη λύση της σε περιορισμένο αριθμό αγροκτημάτων στις ΗΠΑ.



«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες είναι η διαθεσιμότητα ειδικευμένου εργατικού δυναμικού για την εκτέλεση εργασιών που επηρεάζουν τα γεωργικά αποτελέσματα. Η αυτονομία προσφέρει μια ασφαλή και παραγωγική εναλλακτική λύση για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση κατά μέτωπο», δήλωσε ο Igino Cafiero, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bear Flag Robotics. «Η αποστολή της Bear Flag να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και να μειώσει το κόστος της καλλιέργειας τροφίμων μέσω αυτοματισμών είναι ευθυγραμμισμένη με τη φιλοδοξία της John Deere και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε στην ομάδα της για να φέρουμε την αυτονομία σε περισσότερα αγροκτήματα», δηλώνει ο ίδιος.

Η ομάδα Bear Flag αποτελείται από επαγγελματίες της γεωργίας, μηχανικούς και ειδικούς που εστιάζουν στην αυτονομία, την χρήση αισθητήρων και δεδομένων και την ανάπτυξη συσκευών και λογισμικών προς αυτή την κατεύθυνση. Θα παραμείνουν στη Silicon Valley όπου θα συνεργαστούν στενά με την John Deere για να επιταχύνουν την καινοτομία και την αυτονομία σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία