BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με αδιαβάθμητο κιβώτιο κατάλληλα για μικτά αγροκτήματα τα νέα Lintrac 80 και 100 της Lindner

Τα νέα μοντέλα αντικαθιστούν το Lintrac 90 και ενσωματώνουν το ολοκαίνουργιο LDrive, το σύστημα μετάδοσης συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων που δίνει την κατάλληλη ποιότητα κύλισης και τις ιδανικές επιδόσεις, στοιχεία που καλείται να έχει ένα μηχάνημα μικτών εργασιών.

2019-01_Lintrac110_Frontlader_v01_2

Βασίλης Σοφός

3
1

Με δύο νέα μοντέλα κατάλληλα για μικτές εργασίες σε πεδία με κλίσεις και περίεργες επιφάνειες επεκτείνεται η Lindner. Το κοντό μεταξόνιο και η συμπαγής καμπίνα χαρακτηρίζουν το Lintrac 80, το νέο τρακτέρ της εταιρείας. Το Lintrac 80 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός τρακτέρ, ενός χλοοκοπτικού και ενός φορτωτή σε ένα όχημα.

Ο κινητήρας του Lintrac 80 αποδίδει 74,4 kW (101 ίππους) με ροπή 450 Nm. Το κέντρο βάρους είναι μικρότερο από 850 χιλιοστά και ως εκ τούτου είναι πολύ χαμηλό. Το Lintrac 80, το οποίο είναι εξαιρετικά κατάλληλο για πλαγιές, μπορεί έτσι να διαχειριστεί κλίσεις που σε ποσοστό είναι ακόμη και 60%. Όπως και με το Lintrac 100, το τετρατάχυτο PTO με έλεγχο εκκίνησης λειτουργεί είτε στις 430/540/750 είτε στις 1000 σ.α.λ.



Άνετο και δυνατό το Lintrac 100 Το νέο Lintrac 100 προσφέρει περισσότερη ισχύ και ακόμη μεγαλύτερη άνεση από το Lintrac 80. Σε αριθμούς, ο Stage V κινητήρας της Perkins -Syncro- αποδίδει 86 kW (117 ίππους) με την ροπή στα 500 Nm στις 1500 σ.α.λ. και με πολύ απότομη αύξηση ροπής άνω του 40 %.

Η καμπίνα TracLink έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερη σε όλες χρήση, με την Lindner να διαθέτει επίσης ένα προαιρετικό ελατηριωτό μπροστινό άξονα στη γκάμα της. Ο αυτόματος ενεργός έλεγχος στάσης, ο οποίος χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα επιπέδου 5, εξασφαλίζει άνεση οδήγησης, λέει η κατασκευάστρια. Αυτό το σύστημα σταματά αυτόματα το τρακτέρ μέσω του κιβωτίου χωρίς φρενάρισμα, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια στο πεδίο. Όταν επιταχύνει ο χειριστής ξανά, η μετάδοση αλλάζει απαλά από την ενεργή στάση στην κατάσταση οδήγησης.



Με το περιστροφικό χειριστήριο στην καμπίνα, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει συνεχώς την πίεση επαφής του χλοοκοπτικού, για παράδειγμα, μέχρι την ταχύτητα των 17 χλμ./ώρα. Το χλοοκοπτικό γλιστράει στο πεδίο σε μια πλωτή τομή, η οποία εξοικονομεί ενέργεια και καύσιμο. Περαιτέρω πλεονεκτήματα είναι το μοτίβο ομοιόμορφης κοπής και η προστασία του γρασιδιού.

Η σειρά Lintrac αποτελείται επί του παρόντος από τρία μοντέλα LS με powerhift και τρία συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων μοντέλα LDrive. Με τη σειρά Lintrac LS, η Lindner συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του χειροκίνητου κιβωτίου ZF από τη Steyr με τα πλεονεκτήματα της σειράς Lintrac. Αυτά περιλαμβάνουν υψηλή άνεση οδήγησης και ισχυρό υδραυλικό σύστημα με αντλία μεταβλητού κυβισμού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νέων μοντέλων LS, τα οποία δείχνουν τις δυνάμεις τους σε μικτές φάρμες στην αλπική γεωργία, είναι, τέλος, η καμπίνα με ελατήρια.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-10-2021 10:28ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΤΗΣ

Στην Ελλάδα δεν εισάγονται νομιζω

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία