BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κοντά στην μαζική παραγωγή του πρώτου τους ρομπότ Pellenc και Agreenculture

Ο κατασκευαστής Pellenc και η νεοφυής επιχείρηση Agreenculture συνήψαν συμφωνία που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν τα αγροτικά ρομπότ αύριο, με το αυτόνομο CEOL να αντιπροσωπεύει αυτή την ιδέα.

INN2-AGREENC1-26238-pro-image-3

Βασίλης Σοφός

4
0

Μαζί με την νεοφυή επιχείρηση Agreenculture και αποδεχόμενη την πρόκληση του μέλλοντος, η κατασκευάστρια Pellenc πιστεύει στα αυτόνομα μηχανήματα που διευκολύνουν τη ζωή του αγρότη και εξοικονομούν σημαντικά ποσά. Έτσι, συνάπτει συμφωνία συνεργασίας με την νεοσύστατη εταιρεία Agreenculture, αγοράζοντας περίπου το 30% του κεφαλαίου, το οποίο ήταν προηγουμένως στα χέρια των χρηματοοικονομικών επενδυτών. Στη λειτουργία, οι ιδρυτές της Agreenculture ενισχύουν τον έλεγχο τους έχοντας πλέον την πλειοψηφία του κεφαλαίου. Διατηρούν επίσης τη διοίκηση της εταιρείας.

Ένα νέο περιβάλλον για τα ρομπότ

Σε αυτήν τη συνεργασία, η νεοσύστατη εταιρεία φέρνει την τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία λογισμικού της. Έχει αναπτύξει όμως ήδη το CEOL, ένα ρομπότ πιστοποιημένο για χρήση στο πεδίο χωρίς ανθρώπινο έλεγχο. Με κινητήρα υβριδικό -πετρελαιοκινητήρα και ηλεκτρικό- κινείται ανάμεσα στις σειρές των μεγάλων αμπελιών.



Ο κατασκευαστής Pellenc, από την πλευρά του, βάζει, μεταξύ άλλων, τη βιομηχανική του δύναμη στην πρόκληση αυτή. Για να πετύχει κανείς στη ρομποτική, σύμφωνα με τον Patrick Coupier, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pellenc, χρειάζεται παρουσία στο χώρο και πλατφόρμα τηλεματικής.



Το δίκτυο διανομής της μάρκας θα διασφαλίσει την εγγύτητα στους χρήστες και όλο αυτό θα εφαρμοστεί επίσης μέσω του περιβάλλοντος Pellenc Connect, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί τα ρομπότ από απόσταση.

Το πρώτο προϊόν κατασκευασμένο από κοινού το 2023

Η Pellenc συνεργάζεται με την Agreenculture εδώ και τρία χρόνια, ιδίως στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος για το αμπέλι. Η νέα συμφωνία αναμένεται να επιτρέψει την άφιξη των πρώτων ρομπότ interline Agreenculture-Pellenc στους αμπελώνες ή τους οπωρώνες το 2023, με τις δύο εταιρείε να θέλουν να δημιουργήσουν το περιβάλλον για να λειτουργούν τα ρομπότ από απόσταση. Από την πλευρά της, η Agreenculture συνεχίζει τις συνεργασίες της με άλλους εταίρους, όπως η Kuhn στον τομέα της καλλιέργειας μεγάλης κλίμακας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία