BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με δύο νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές πολλαπλών εφαρμογών επεκτείνει η Kramer την γκάμα της

Η σειρά τηλεσκοπικών μηχανημάτων περιλαμβάνει τώρα 12 μοντέλα με ύψη ανύψωσης 4,30 έως 9,50 μέτρα, με τα δύο νέα μοντέλα, το 1445 -ένα συμπαγές τηλεσκοπικό- και το 3610 -το «all-rounder» της εταιρείας με ύψος ανύψωσης 9,50 μέτρα- έχουν σχεδιαστεί με τα συνήθη χαρακτηριστικά της μέγιστης στιβαρότητας και ευελιξίας.

kc_image_3610_action_loading_p01_24f_

Βασίλης Σοφός

1
0

Η Kramer προχωρά ταχέως στην ανάπτυξη όσο το δυνατόν πιο προσαρμόσιμων τηλεσκοπτικών μηχανηνάτων που να καλύπτουν μεταβαλλόμενες ανάγκες. Η μικρότερη από τις δύο λύσεις είναι το νέο 1445, που αντικαθιστά το γνωστό 1245. Με τις διαστάσεις του - ύψος μικρότερο από 2 μέτρα και πλάτος περίπου 1,60 μέτρα - και το λειτουργικό του βάρος περίπου 3.000 κιλά, το 1445 είναι το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Kramer. Το πιρούνι παλετών έχει ωφέλιμο φορτίο στοίβαξης 1450 κιλών και ύψος ανύψωσης σε ύψος πείρου μεντεσέ περίπου 4,50 μέτρα. Ακόμη και όταν ο χειριστής διαχειρίζεται βαριά φορτία, έχει επαρκή αποθέματα για εξοικονόμηση. Το δοκιμασμένο σύστημα Quickhitch της Kramer με μηχανικό κλείδωμα τοποθετείται από τον βασικό εξοπλισμό σε αυτό το όχημα.

Το υδραυλικό κλείδωμα διατίθεται επίσης προαιρετικά, όπως και διάφορα κοινά συστήματα ταχείας ζεύξης, συμπεριλαμβανομένου του ταχυσύνδεσμου Euro. Για τη λειτουργία εξαρτημάτων με πρόσθετες υδραυλικές λειτουργίες, όπως κάδος ενσίρωσης, τοποθετείται εργοστασιακά το 3ο κύκλωμα ελέγχου. Με μοτέρ της Yanmar Tο μηχάνημα διατίθεται με δύο κινητήρες. Το βασικό μοντέλο κινεί ένας κινητήρας Yanmar 19 25 ίππων. Αυτός συμμορφώνεται με τα πρότυπα Stage V χωρίς περαιτέρω επεξεργασία εκπομπών, γεγονός που το καθιστά προσιτή επιλογή. Η ισχύς του υδραυλικού συστήματος εργασίας είναι 36,4 λίτρα/λεπτό. Για εφαρμογές με υψηλή απαίτηση ισχύος, διατίθεται προαιρετικά ένας κινητήρας Yanmar 45 ίππων, με μετεπεξεργασία καυσαερίων και συνδυασμό καταλυτικού μετατροπέα και φίλτρου σωματιδίων. Η υδραυλική ισχύς εδώ αγγίζει τα 42 λίτρα/λεπτό, εξασφαλίζοντας ταχύτερους κύκλους φόρτωσης και καλύτερη απόδοση του οχήματος. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του οχήματος, προσφέρεται μια ευρύχωρη και άνετη καμπίνα.



Οι εργονομικά τοποθετημένες χειρολαβές, σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος εισόδου των μόλις 40 εκατοστών, διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από το όχημα. Το κάθισμα του χειριστή και το τιμόνι μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά για να ταιριάζουν στον οδηγό. Οι πανοραμικές επιφάνειες με τζάμια και τα στενά στηρίγματα καμπίνας εξασφαλίζουν, παράλληλα, καλή ορατότητα για την κατηγορία. Η χαρακτηριστική ιδέα της Kramer, με χωρισμένες ομάδες λειτουργιών και χρωματικούς διακόπτες, είναι επίσης χαρακτηριστικό του 1445, όπως και το joystick με επιλογή κατεύθυνσης διαδρομής, τηλεσκοπικό βραχίονα επέκτασης και προαιρετική λειτουργία του 3ου κυκλώματος ελέγχου.

Το 1445 έρχεται επίσης με ηλεκτρονικό χειρόφρενο με λειτουργία συγκράτησης σε ανηφόρα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις σταματήσει το μηχάνημα, το χειρόφρενο ενεργοποιείται αυτόματα. Παράλληλα με το σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, διατίθενται προαιρετικά τόσο το σύστημα διεύθυνσης εμπρός όσο και το σύστημα κάβουρα. Εάν είναι απαραίτητο, το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με έλεγχο χαμηλής ταχύτητας και χειροκίνητο γκάζι, καθώς και με έως τέσσερις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Το τηλεσκοπικό «all-rounder» 3610 με τις συμπαγείς διαστάσεις

Με το 3610, η Kramer φτάνει σε νέα ύψη ανύψωσης και εύρος μετάδοσης. Το όχημα έχει ένα μήκος (χωρίς κάδο) μόλις 5,03 μέτρα και πλάτος 2,28 μέτρα. Ως αποτέλεσμα, μηχάνημα ανήκει στην κατηγορία των «all-rounder» για ποικιλία εφαρμογών, εκεί όπου ανήκει και το μοντέλο 4007. Με βάρος λειτουργίας 8.200 κιλά (ανάλογα με τις επιλογές) και τις συμπαγείς διαστάσεις του, το 3610 επιτυγχάνει μέγιστο ύψος στοίβαξης 9,50 μέτρα και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 3.600 χιλιόγραμμα. Για να ρυθμιστεί ιδανικά το μηχάνημα, υπάρχουν επίσης δύο επιλογές καμπίνας διαθέσιμες για το 3610.

Για χαμηλά ύψη απόστασης, το όχημα με την τυπική καμπίνα είναι η ιδανική επιλογή. Με τα βασικού εξοπλισμού ελαστικά 24 ιντσών, το όχημα έχει συνολικό ύψος μόλις 2,31 μέτρα, γεγονός που δίνει άλλο ένα καλό χαρακτηριστικό σε αυτή την κατηγορία μεγέθους. Εάν το μέγιστο ύψος του οχήματος δεν είναι περιοριστικός παράγοντας, υπάρχει διαθέσιμη επιλογή για μια καμπίνα ανυψωμένη κατά 18 εκατοστά για καλύτερη ορατότητα, ιδιαίτερα στη δεξιά πλευρά. Το 3610 είναι επίσης εξοπλισμένο με τα γνωστά χαρακτηριστικά: Έξυπνο χειρισμό, έξυπνη προστασία υπερφόρτωσης, αυτόματη επιστροφή κάδου και τις λύσεις τηλεματικής EquipCare.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία