BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H AgXeed στη θεραπεία των οπωρώνων με το νέο της τρίτροχο ρομπότ-ψεκαστικό

Σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία HSS, η AgXeed έχει αναπτύξει ένα ρομπότ για οπωρώνες, το οποίο φέρει ψεκαστήρα και κινείται από σύνολο εσωτερικής καύσης.

30d883_112d232ad9ea42feaf9ac27535b034e4_mv2

Βασίλης Σοφός

4
0

Η AgXeed και ο ολλανδικός κατασκευαστής ψεκαστικών HSS (Hol Spraying Systems) ξεκίνησαν μια εκστρατεία επίδειξης στη Γερμανία και την Ολλανδία με ένα τρίτροχο ρομπότ για οπωρώνες, όπως ανακοινώνει ο ιστότοπος Ducksize.



Το μηχάνημα τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο κινητήριο σύνολο Deutz 2,9 λίτρων που αποδίδει 75 ίππους, φέρει ρεζερβουάρ GNR 170 λίτρων, που κινεί ηλεκτρικά δύο πίσω τροχούς (λάστιχα Michelin CrossGrip 400/80 R28), με έως και 13,5 χλμ./ωρα.



Μπροστά, ο μονός τροχός (Michelin TRAilXBib VF 701/45 R22.5) περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για εύκολη εναλλαγή από τη μια σειρά στην άλλη. Το μηχάνημα της επίδειξης συνδέεται με ένα «έξυπνο» ψεκαστικό που ενσωματώνει μια τρισδιάστατη ανάγνωση της σειρά, ψεκάζοντας μόνο όταν ανιχνεύει βλάστηση.



Μια δοσομετρική αντλία συνδεδεμένη με μια δεξαμενή 120 λίτρων εγχέει το προϊόν απευθείας στο επίπεδο της κεκλιμένης επιφάνειας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να τοποθετηθεί μια δεξαμενή 2000 λίτρων στο ρομπότ για αύξηση της αυτονομίας.



Ωστόσο, με ικανότητα διαχείρισης 2,5 τόνων, ο πίσω σύνδεσμος μπορεί να προσαρτήσει και άλλα εργαλεία, όπως παρελκόμενα άροσης, στη σειρά ή στην ενδιάμεση σειρά, ένα χλοοκοπτικό 2,25 μ, με το μηχάνημα να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής ή ακόμα και με καταστροφέα πλάτους 1,8 μέτρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία