BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τεχνική και αισθητική αναβάθμιση κάνει η Fella στους χορτοσυλλέκτες Juras

Οι χορτοσυλλέκτες Juras 7850 /PRO με δύο ρότορες της Fella, καθώς και το Juras 12545 με τέσσερις ρότορες -και η παραλλαγή PRO με ISObus-αναβαθμίζονται τεχνικά αλλά και αισθητικά.

Screenshot_2022-01-19_at_10_43_32_AM

Βασίλης Σοφός

6
0

Τον καλαίσθητο σχεδιασμό με τη λειτουργικότητα συνταιριάζει η Fella στους νέους χορτοσυλλέκτες Juras. Αρχικά, τα μοντέλα Juras 7850 /PRO είναι τσουγκράνες με δύο ρότορες που λειτουργούν με πλάτος εργασίας έως και 8,40 μ. Όπως λέει η εταιρεία, το πάνω μέρος του μηχανήματο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να αποτρέπει τις εναποθέσεις ενσιρώματος και να προστατεύει όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα από κάτω. Τα ισχυρά ελατήρια, από τον βασικό εξοπλισμό και στους δύο ρότορες, υποστηρίζουν την προστασία του εδάφους και μειώνουν τα φορτία στους βραχίονες και το σασί, εξηγεί ο κατασκευαστής.



Η ανάρτηση του ρότορα εμποδίζει παράλληλα τα δόντια να σκάψουν κατά την ανύψωση και το κατέβασμα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ρύθμιση υδραυλικού εκκεντροφόρου CamControl. Τα δόντια επιστρέφουν στην παθητική θέση με υδραυλική ρύθμιση του εκκέντρου κατά την ανύψωση στο κεφαλάρι. Αυτό επιτυγχάνει απόσταση από το έδαφος μεγαλύτερη από 50 εκ., η οποία καθιστά δυνατή την οδήγηση σε μεγάλες επιφάνειες.



Σύμφωνα με τον Fella, το σύστημα διεύθυνσης που λειτουργεί εντός του πλαισίου, το πατενταρισμένο σύστημα διεύθυνσης steerGUARD, εγγυάται πολύ ακριβή, ευέλικτη και άμεση λειτουργία της μετάδοσης για. πολλά χρόνια.



Η εταιρεία ενσωματώνει επίσης ξεχωριστά ρυθμιζόμενο, υδραυλικό έλεγχο ακολουθίας και ένα σύστημα που προστατεύει από τρύπημα και, κατ΄επέκταση, από μόλυνση του ενσιρώματος, ανυψώνοντας και κατεβάζοντας το πλαίσιο του ρότορα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Στα Juras 7850 /PRO, η τυπική τοποθέτηση μονής και διπλής περιστροφής μπορεί να ελεγχθεί υδραυλικά, προαιρετικά. Εξοπλισμένο με ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο άνεσης, στην παραλλαγή PRO όλες οι λειτουργίες, όπως η ρύθμιση του ύψους τσουγκράνας και η αλλαγή από τη θέση μεταφοράς στη θέση εργασίας, ελέγχονται εύκολα από το τρακτέρ.

Juras 12545 /PRO: Κατέβασμα με το πάτημα ενός κουμπιού

Με υδραυλικά ρυθμιζόμενο πλάτος εργασίας έως και 12,50 μ., οι τσουγκράνες τεσσάρων ροτόρων Juras 12545 /PRO είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες στη σειρά Fella. Αυτή η σειρά έχει ένα φαρδύ πλαίσιο για το χαμηλότερο δυνατό κέντρο βάρους και υψηλή σταθερότητα, λέει η Fella.



Ένα νέο χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι ο ρυθμιζόμενος καθ' ύψος άξονας του πλαισίου. Αυτό το χαρακτηριστικό εγγυάται ένα ύψος μεταφοράς μικρότερο από τέσσερα μέτρα με προσαρτημένα δόντια. Μια περιστρεφόμενη κεφαλή ράβδου ζεύξης με πρόσδεση κάτω συνδέσμου εξασφαλίζει ταυτόχρονα την απαραίτητη ευελιξία, ενώ το ισχυρό σύστημα πέδησης προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως η αυτόματη αναδιπλούμενη κουρτίνα θημωνιάς και ο τυπικός έλεγχος παρακολούθησης αυξάνουν την ευκολία χρήσης. Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση τις μεγάλες εργάσιμες ημέρες, η έκδοση PRO διαθέτει υδραυλικό κλέιδωμα μεταφοράς, φώτα εργασίας LED που μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων προαιρετικά και έλεγχο μέσω ISObus στον βασικό εξοπλισμό. Έτσι, όλες οι σημαντικές παράμετροι του μηχανήματος μπορούν να διαβαστούν ανά πάσα στιγμή μέσω του τερματικού του τρακτέρ και όλες οι λειτουργίες της τσουγκράνας μπορούν να λειτουργήσουν από το κάθισμα του τρακτέρ.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fella
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία