BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τρίμετρη κοπή ακριβείας και καλή ισορροπία τρακτέρ-εργαλείου υπόσχεται η Fella για τα νέα Ramos 3160 FP

Για το 2022, η Fella λανσάρει την επόμενη γενιά της σειράς χλοοκοπτικών μπροστινής τοποθέτησης Ramos 3160 FP με πλάτος εργασίας 3,10 μ., με τη νέα ράβδο κοπής.

ramos_3160fp_8612tl_transport_327_3c5__2

Βασίλης Σοφός

10
0

H Fella λανσάρει την επόμενη γενιά της σειράς ταλαντευόμενων χορτοκοπτικών που τοποθετούνται στο μπροστινό μέρος του τρακτέρ. Τα Ramos 3160 FP, έχουν πλάτος εργασίας 3,10 μ. και μια στιβαρή ράβδο κοπής με ρότορες. Το χλοοκοπτικό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την αρχή από τους μηχανικούς της Fella, διατίθεται με ή χωρίς ξηραντικό και τις αντίστοιχες άμεσες κεφαλές.

Η βελτιστοποιημένη -μικρή- απόσταση από το τρακτέρ σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαφρύτερα τρακτέρ, ενώ εξασφαλίζεται σταθερή καθοδήγηση και μέγιστη ανακούφιση της μονάδας. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ρυθμιζόμενος ταλαντευόμενος σύνδεσμος με κέντρο ελατηρίου -με προαιρετικό υδροπνευματικό σύστημα- και μεγάλη διαδρομή εκκρεμούς εξασφαλίζει βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος και υψηλή σταθερότητα όταν ανυψώνεται η μονάδα.

Ευέλικτο και ισορροπημένο

Η επανασχεδιασμένη σειρά Ramos FP με πλάτος εργασίας 3,10 μ. έχει κοντύτερη κεφαλή από την προκάτοχό της. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί ένα κατάλληλο στήριγμα για μοντέλα με ρότορα και ξηραντικό. Αυτή η βελτιστοποιημένη απόσταση εξασφαλίζει έναν καλό συνδυασμό τρακτέρ και μηχανήματος, με κέντρο βάρους που βρίσκεται κοντά στο τρακτέρμ που με τη σειρά του βελτιώνει την καθοδήγηση του χορτοκοπτικού, μειώνει το φορτίο και ευνοεί τη χρήση ελαφρύτερων τρακτέρ.



Η εταιρεία εισάγει στην αγορά μια μεγάλη ποικιλία επιλογών συνδυασμού, καθώς διαθέτει τρία σημεία ζεύξης στον επάνω σύνδεσμο, δύο στους κάτω συνδέσμους, καθώς και αριστερόστροφη και δεξιόστροφη ρύθμιση. Επιπλέον, για να εξασφαλιστεί σταθερή, βέλτιστη προσαρμογή της πίεσης επαφής και, επομένως, χαμηλό επίπεδο μόλυνσης των ζωοτροφών, το χλοοκοπτικό μπορεί να έχει είτε ελατήρια είτε υδροπνευματικό σύστημα.



Η εκτεταμένη διαδρομή του εκκρεμούς (+/- 7,5°) επιτρέπει στο χλοοκοπτικό να ακολουθεί το περίγραμμα του εδάφους ακόμη και σε λοφώδες/επικλινές έδαφος. Επιπλέον, στο δρόμο, το ακριβές ρυθμιζόμενο σύστημα κεντραρίσματος ελατηρίου αποτρέπει το χλοοκοπτικό από το να κουνιέται, μας λέει η κατασκευάστρια.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Στην εύκολα προσβάσιμη αριστερή πλευρά, το νέο χλοοκοπτικό FP είναι εξοπλισμένο με κουτί λεπίδων για ανταλλακτικές λεπίδες και κλειδί συστήματος γρήγορης αλλαγής λεπίδω, από τον βασικό εξοπλισμό. Το κλειδί συγκρατεί ανεξάρτητα το δίσκο του χλοοκοπτικού στην ανοιχτή θέση, έτσι ώστε οι λεπίδες να μπορούν να αλλάξουν με δύο χέρια. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση, ενώ μειώνει και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας αλλά και συντήρησης. Το μπροστινό προστατευτικό μπορεί να κλειδωθεί σε διάφορες θέσεις χρησιμοποιώντας λαβή και χωρίς να χρειάζονται εργαλεία.



Μια λωρίδα από πλαστικό εξασφαλίζει ασφαλή χειρισμό και παρέχει στο χλοοκοπτικό ολοκληρωμένη προστασία από μικρές ζημιές που προκαλούνται από συγκρούσεις. Το μηχάνημα μπορεί να αλλάξει γρήγορα από τη θέση εργασίας στη θέση μεταφοράς μέσα από την καμπίνα του τρακτέρ. Επιπλέον, ο άξονας μετάδοσης κίνησης ασφαλίζεται από ένα στήριγμα άξονα μετάδοσης κίνησης που μπορεί να διπλωθεί αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάντα καθαρός.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις

Τόσο τα μοντέλα Ramos 3160 FP-KC όσο και τα μοντέλα Ramos 3160 FP-RC διαθέτουν κάθετο άξονα μετάδοσης κίνησης και κιβώτιο ταχυτήτων με προστασία υπερφόρτωσης. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει την απευθείας μεταφορά ισχύος με υψηλή απόδοση. Ρυθμίζοντας μεμονωμένα την ένταση των ξηραντικών, είναι γρήγορη και εύκολη η απόκριση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες συγκομιδής και στις καιρικές συνθήκες, δηλώνει η Fella. Το ξηραντικό κυλίνδρων μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας τη μεταβλητή πίεση επαφής των ελαστικών κυλίνδρων.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fella
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία