BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την επόμενη γενιά δεσίματος V-knotter εισάγει η Krone στο τέλος του 2022

Για τις τετράγωνες χορτοδετικές Big Pack, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα διπλού κόμπου με όφελος την αποφυγή συσσώρευσης υπολειμμάτων νήματος, που λειτουργεί με αισθητά διαφορετικό τρόπο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

BiG-Pack-1270-VC_Stroh_4_2

Βασίλης Σοφός

11
0

Ένα προηγμένο και αρκετά μελετημένο σύστημα κόμπου ανέπτυξε η Krone και μας παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί, πριν το αυτό εισαχθεί στην αγορά, το φθινόπωρο του 2022. Το σχήμα V, ο γάντζος κόμπων που είναι ανοιχτός στο κάτω μέρος και η νέα τροχαλία κίνησης είναι βασικά στοιχεία του νέου κόμπου V. Το μαχαίρι στη ξύστρα που είναι γνωστό από τον προηγούμενο σύστημα διπλού κόμπου αντικαθίσταται από έναν εξολκέα σπάγγου. Το μαχαίρι, από την άλλη πλευρά, είναι τώρα σταθερά τοποθετημένο στο στήριγμα σπάγγου ακριβώς μπροστά από το δίσκο υποδοχής σπάγγου.

Η λειτουργία του Krone V-Knotter

Ένα πρόβλημα με τους διπλούς κόμπους που εντοπίζουν και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κατασκευάστριες είναι είναι τα κομμάτια σπάγγου που πέφτουν από τις θήκες του σπάγγου μετά τον κόμπο. Η Krone παρουσιάζει το V-Knotter για να αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα, με στόχο την αποφυγή συσσώρευσης κομματιών σπάγγου στο σύστημα.

Το νέο V-Knotter, το οποίο έχουν αναπτύξει οι Emslanders και το οποίο παράγεται από τον προμηθευτή Rasspe, πήρε το όνομά του από το ανοιχτό ράμφος σε σχήμα V (μωβ στο σχήμα), το οποίο τώρα καθιστά δυνατό να τραβηχθεί ένας κόμπος βρόχου προς τα κάτω.



Με τον νέο κόμπο, το μαχαίρι (σκούρο καφέ) βιδώνεται τώρα πίσω από τον δίσκο συγκράτησης νήματος (πράσινο), ενώ ο πραγματικός μοχλός μαχαιριού (ανοιχτό καφέ) έχει μόνο έναν εξολκέα σπάγγου (κίτρινο). Όταν η βελόνα απλώνει τις δύο κλωστές πάνω από το ράμφος κόμπων, ακολουθεί η πρώτη στροφή.

Ταυτόχρονα, ο δίσκος συγκράτησης σπάγγου περιστρέφεται και οι δύο κλώνοι του νήματος κόβονται από το ακίνητο μαχαίρι. Όπως και πριν, δημιουργείται ένας κόμπος με τραβηγμένα άκρα, τον οποίο ο μοχλός βγάζει από το ράμφος.


Το στήριγμα σπάγγου συγκρατεί τα δύο σκέλη, η βελόνα ταλαντεύεται προς τα πίσω και η μύτη του κόμπου δένει τον δεύτερο κόμπο. Σε αντίθεση με το πρώτο πέρασμα, ο δίσκος συγκράτησης του σπάγγου τώρα δεν γυρίζει περισσότερο και έτσι οι άκρες του νήματος δε κόβονται από το μαχαίρι. Αντίθετα, ο μοχλός απογύμνωσης με το εξολκέα σπάγγου τραβά τα νήματα του σπάγγου έξω από τη θήκη —δημιουργείται ένας κόμπος βρόχου. Και χάρη στο ράμφος κόμπων σχήματος V, μπορεί να τραβηχτεί προς τα κάτω από την τροφοδοσία του δεματιού.

Για περισσότερες πληροφορίες www.hellagro.gr

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία