BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Tipard 350: Ένα ξεχωριστό ρομπότ για την ανίχνευση των ασθενειών στα φυτά

Η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου και ελέγχου, το καινοτόμο αρθρωτό σύστημα, η μέγιστη ευελιξία και η αυτόνομη κίνηση στο ανοιχτό πεδίο είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το ρομπότ Tipard 350.

Screenshot_2022-10-20_at_10_53_48_AM_2

Βασίλης Σοφός

7
0

Μετά από περίπου δύο χρόνια εργασιών ανάπτυξης, η Digital Workbench gmbh παρέδωσε την πρώτη αυτόνομη ρομποτική πλατφόρμα μεταφοράς Tipard 350 στο κέντρο ικανοτήτων για την ψηφιακή γεωργία (KoDA), στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Weihenstephan-Triesdorf στο Βάιντενμπαχ. Πρώτος στόχος για το καινοτόμο ρομπότ, το 2020, ήταν η εξυπηρέτηση των ειδικών τομέων έρευνας και ανάπτυξης, οι δοκιμές στην καλλιέργεια φυτών και οι ειδικές εφαρμογές για ειδικές καλλιέργειες. Το ιδιαίτερο Tipard 350 θα χρησιμοποιηθεί όμως και ως ρομποτική πλατφόρμα μεταφοράς για ερευνητικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων για την ανίχνευση ασθενειών στα φυτά.



Εκτός από πανεπιστήμια όπως το Weihenstephan-Triesdorf και επιστημονικά ιδρύματα, οι εκτροφείς φυτών, οι εταιρείες αγροχημικών και οι εξειδικευμένες γεωργικές επιχειρήσεις βασίζονται επίσης στο Tipard 350, μια πλατφόρμα μεταφοράς που είναι ελαφριά αλλά ταυτόχρονα έχει γενναιόδωρες διαστάσεις, ικανότητα για απεριόριστους ελιγμούς, υψηλή απόσταση από το έδαφος και πλαίσιο αυτοεπιπέδωσης για αξιόπιστη κινητικότητα εκτός δρόμου.

Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι το καινοτόμο, αρθρωτό σύστημα του Tipard 350, το οποίο μπορεί να επεκταθε, επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν εύκολα τις δικές τους εφαρμογές χρησιμοποιώντας ανοιχτές διεπαφές υλικού και λογισμικού. Η έξυπνη τεχνολογία και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά θέτουν επίσης εντελώς νέα πρότυπα όσον αφορά τη φιλικότητα προς τον χρήστη και την προσαρμοστικότητα. Μερικά από αυτά είναι η οπτική καθοδήγηση με σύστημα κάμερας 3D, η ακριβής ανίχνευση θέσης και κατεύθυνσης μέσω διπλών δορυφορικών δεκτών RTK, η αυτόνομη κίνηση και τοαυτοεπιπεδούμενο πλαίσιο.

Η πλατφόρμα Tipard 350 επιδεικνύει όλα τα πλεονεκτήματά της στην αυτόνομη οδήγηση σε ανοιχτούς χώρους, λέει η εταιρεία. Η συμπαγής, μικρή, ευέλικτη και ταυτόχρονα ελαφριά συσκευή ελίσσεται εύκολα σε όλες τις κοινές καλλιέργειες και τα σιτηρών όπως σόγια, σιτάρι, ζαχαρότευτλα και πατάτες, για να κάνει τη δουλειά της εκεί ανεξάρτητα.



Όλες οι προσαρμογές σε ύψος, μήκος, πλάτος και στην περιοχή των μεμονωμένων χαρακτηριστικών και εφαρμογών χρήστη μπορούν να γίνουν σύμφωνα με τα μεμονωμένα αιτήματα και τις ανάγκες των πελατών. Ανάλογα με την τοποθεσία, η απόσταση από το έδαφος του τρέχοντος μοντέλου μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος κατά 0,5 έως 0,8 μ. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ένα υδραυλικά αυτοεπιπεδούμενο πλαίσιο, ενώ ο προαιρετικός ενεργά ελεγχόμενος κάτω φορέας επιτρέπει την αυτόματη αντιστάθμιση της διαμήκους και πλευρικής κλίσης, με το Tipard 350 να επιτυγχάνει μέγιστη ευελιξία χάρη στην περιστροφή 360° των τροχών.

Πηγή: Topagrar

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία