BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Απαλή και ρηχή επεξεργασία υπόσχεται η Sky Agriculture με το νέο Methys PCS

Η αδερφή εταιρεία της Sulky, Sky Agriculture, βρέθηκε και εκείνη στη διεθνή έκθεση SIMA 2022, για να μας δείξει τη ροπή της προς μια πιο ρηχή και «κομψή» επεξεργασία με το νέο καλλιεργητή Methys PCS.

sky-agriculture-methys-pcs-05

Βασίλης Σοφός

13
0

Με την εξαιρετικά ρηχή καλλιέργεια να κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο ως φιλοσοφία επεξεργασίας, η Sky Agriculture, αδελφή εταιρεία της Sulky -αμφότερες παιδιά της Burel-, λανσάρει το Methys PCS.



Το μηχάνημα, κατηγορίας μηδενικής άροσης και απευθείας άροσης, περιγράφεται περισσότερο ως καλλιεργητής επιφανειακής επεξεργασίας και λιγότερο ως σβάρνα. Ωστόσο, το εργαλείο είναι στην πραγματικότητα μια μορφή σβάρνας με δόντια ελατηρίου και έναν σχεδιασμό για εργασία σε βάθος 40-50 χιλιοστών.

Οι άκρες των δοντιών έχουν ένα φαρδύ μοτίβο «Α» που μπορεί να κινηθεί αρκετά ρηχά -έως και 20 χιλιοστά εάν χρειάζεται- ή ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος με καλαμιές. Ο σκοπός του μηχανήματος δεν είναι απλώς να ενθαρρύνει τη βλάστηση των σπόρων των ζιζανίων, αλλά και να κόβει σε φέτες τα ριζικά συστήματα των αναπτυσσόμενων φυτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των καλλιεργειών κάλυψης.



Τα δόντια δεν ενσωματώνουν το υπόλειμμα και είναι καλά τοποθετημένα ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα οι μίσχοι να μπλοκάρουν το πλαίσιο καθώς περνά μέσα από την καλλιέργεια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος του πλαισίου λαμβάνεται από μια σειρά τροχών αντί να στηρίζεται στα ίδια τα δόντια, ενώ η διάτρηση του εδάφους δεν είναι ο απώτερος στόχος του εργαλείου, επομένως οι μύτες εργασίας μεταφέρονται πάνω από το έδαφος αντί να ωθούνται μέσα σε αυτό. Υπάρχει επίσης ένα δάχτυλο τοποθετημένο πίσω από κάθε τροχό, έτσι ώστε κανένα μέρος του εδάφους να μην παραμένει θαμμένο. Έτσι, ο στόχος είναι να προκύψει μια ανοιχτή επιφάνεια που ενθαρρύνει την αποσύνθεση.

Agriland

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία