BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη τεχνητή νοημοσύνη και στην επεξεργασία ζιζανίων εισάγει ο όμιλος CNH

Προς το παρόν, ο όμιλος CNH αποκτά μειοψηφικό μερίδιο 10% από την εταιρεία Stout Industrial Technology, μια ομάδα που εστιάζει στα ευφυή γεωργικά παρελκόμενα, τα οποία υποστηρίζονται ως επί το πλείστον από τη τεχνητή νοημοσύνη.

Stout-Field-Image

Βασίλης Σοφός

3
0

Άλλο ένα νέο που έρχεται από την εκδήλωση Tech Day της Αριζόνα των ΗΠΑ και αφορά τον όμιλο CNH είναι η απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου από την νεοσύστατη εταιρεία Stout Industrial Technology, η οποία θα βοηθήσει τον όμιλο στην επιτάχυνση της μετάβασης σε μια πλήρως βιώσιμη γεωργία με αμιγώς αυτοματοποιημένα εργαλεία.



Η νεοφυής επιχείρηση έχει στο χαρτοφυλάκιό της το σύστημα See & Act, που επιτρέπει στα μηχανήματα να εκτελούν εργασίες βάσει δεδομένων που ανιχνεύονται από αισθητήρες. Η Stout έχει επιδείξει αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα με το Smart Cultivator, ένα παρελκόμενο ελεγχόμενο από λογισμικό για τρακτέρ που χρησιμοποιεί κάμερες, τεχνητή νοημοσύνη και αποκλειστική τεχνολογία όρασης για να διακρίνει τις καλλιέργειες από τα ζιζάνια. Μόλις τα τελευταία εντιπιστούν, το εργαλείο ξεκινά να καλλιεργεί και απομακρύνει τα ζιζάνια ταυτόχρονα. Αυτή η τεχνολογία απλοποιεί την καλλιέργεια και την αντιμετώπιση των ζιζανίων, επιτρέποντας εκτέλεση δύο εργασιών ταυτόχρονα και χωρίς τη χρήση χημικών.



Η υπάρχουσα πλατφόρμα της Stout επεκτείνει την προσφορά προϊόντων μηχανικής ζιζανιοκτονίας και θα επιταχύνει την ανάπτυξη περαιτέρω λύσεων καλλιέργειας, ενώ τα μηχανήματα της Stout θα διανεμηθούν σύντομα μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της μάρκας New Holland. «Το Smart Cultivator αντιμετωπίζει μια κρίσιμη έλλειψη εργατικού δυναμικού στη γεωργία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την αποδοτικότητα στις γεωργικές δραστηριότητες», λέει ο Steven Snyder, Επικεφαλής Τεχνολόγος της Stout Industrial Technology.



«Οι πρώτοι που υιοθέτησαν το Smart Cultivator ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεσο οικονομικό όφελος με τη μείωση των αναγκών σε εργατικό δυναμικό και τη δυνατότητα μείωσης των εισροών χημικών, καθιστώντας το Smart Cultivator ιδανικό τόσο για βιολογικούς όσο και για συμβατικούς καλλιεργητές», σημείωσε ο ίδιος.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το μηχάνημα χρησιμοποιεί ένα σύστημα όρασης τεχνητής νοημοσύνης αιχμής -ονομάζεται Stout True Vision-, για να διαφοροποιήσει την καλλιέργεια και τα ζιζάνια. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το Stout True Vision σε σχέση με την παραδοσιακή μηχανική όραση είναι ότι προσαρμόζεται αυτόματα για τις συνθήκες φωτισμού, το χρώμα του εδάφους και τα μεγέθη των φυτών.

Οι λεπίδες ανοίγουν και κλείνουν γύρω από τα φυτά και αφαιρούν τυχόν ζιζάνια που τα περιβάλλουν καθώς κινείται προς τα κάτω στις σειρές. Οι λεπίδες καλλιέργειας και ζιζανίων, μαζί με το πλάτος και το ύψος της σειράς, είναι όλες εύκολα ρυθμιζόμενες, με το Smart Cultivator να μπορεί να επεξεργάζεται χωράφια ενός έως δύο στρεμμάτων ανά ώρα.  Επί του παρόντος, το Smart Cultivator έχει τη δυνατότητα να εργάζεται σε χωράφια με φυλλώδη χόρτα, όπως το μαρούλι, ενώ νέες καλλιέργειες προστίθενται συνεχώς, λέει η εταιρεία. Οι ντομάτες και τα πεπόνια έρχονται σύντομα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία