BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην έκθεση Lamma 2023 οι νέες επιλογές αυτόματης καθοδήγησης της Kubota

Η έκθεση Lamma 2023 αποτέλεσε την ευκαιρία για την Kubota να παρουσιάσει μια νέα σειρά επιλογών αυτόματης διεύθυνσης για τα τρακτέρ της σειράς M μετά από συμφωνία συνεργασίας με την Topcon Positioning Systems σε όλη την Ευρώπη.

Kubota-M7173-u-drill_7455-1

Βασίλης Σοφός

1
0

Topcon και Kubota συνεργάστηκαν για να έρθουν οι λύσεις αυτόματου συστήματος διεύθυνσης στα τρακτέρ M της Kubota, μαζί με την παροχή εγγύησης, σέρβις και υποστήριξης των κιτ αυτόματης διεύθυνσης. Η εγκατάσταση θα γίνει μέσω αντιπροσώπων Kubota και θα περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στο πλήρες χαρτοφυλάκιο Topcon.

«Αυτή η συμφωνία παρέχει στους πελάτες της Kubota μια εκτενή σειρά επιλογών καθοδήγησης για τρακτέρ της σειράς M, που διατίθενται απευθείας μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Kubota», εξηγεί ο Henry Myatt, διευθυντής προϊόντων της Kubota για τρακτέρ της σειράς M.

Υπάρχει μια ποικιλία διαθέσιμων κιτ που ταιριάζουν στα μοντέλα M7 Premium, έτοιμα για αυτόματη καθοδήγηση ή και όχι. Τα κιτ αυτόματης διεύθυνσης περιλαμβάνουν τον δέκτη AGS-2 της Topcon και, όπου απαιτείται, το τιμόνι AES-35 της Topcon για αντικατάσταση του τιμονιού του τρακτέρ. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά οθονών καθοδήγησης, συμπεριλαμβανομένων του τερματικού 21,3 εκ. X25, του 31 εκ. X35, του 17,8 εκ. XD και του 30,7 εκ. XD+. Ανάλογα με το επιλεγμένο κιτ, οι πελάτες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τις διαθέσιμες επιλογές ελέγχου εργασιών ή να επιλέξουν από προδιαμορφωμένα πακέτα.



«Αυτή η συμφωνία παρέχει επίσης μια εξαιρετική λύση για τη σειρά M6002, όπου οι πελάτες αναζητούν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και αυξημένη αποτελεσματικότητα με την εργασία πεδίου», προσθέτει ο Myatt. «Με αυτές τις επιλογές αυτόματης διεύθυνσης Topcon, μπορούμε να παρέχουμε λύσεις για όλα τα τρακτέρ της σειράς M από τα M4-063 των 66 ίππων έως τα M7-173 KVT Premium των 170 ίππων», ανέφερε.

Το σήμα διόρθωσης μπορεί να είναι RTK και PPP (Precise Point Positioning), με το τελευταίο να προσφέρει λιγότερη ακρίβεια από το RTK αλλά να παρέχει βελτιωμένη ακρίβεια pass-to-pass από το EGNOS, για παράδειγμα. Τα συστήματα παρέχονται με εγγύηση 24 μηνών, ενώ το κιτ κοστίζει από 6.500 λίρες (διαθέσιμο στην Αγγλία και την Ιρλανδία προς το παρόν) για μια λύση αυτόματης διεύθυνσης Topcon XD που ταιριάζει σε τρακτέρ M7.

Να σημειωθεί ότι η Kubota Corporation, η Topcon Corporation και η Topcon Positioning Systems Inc., συνήψαν μια ερευνητική συμφωνία συνεργασίας το 2021, για να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν για μελλοντική εμπορευματοποίηση μέσω αμοιβαίας έρευνας στον τομέα της έξυπνης γεωργίας. Οι εταιρείες, που η καθεμία έχει τις δικές της τεχνικές γνώσεις, εργάζονται συλλογικά για να προχωρήσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη στην έξυπνη γεωργία. Σε αυτή περιλαμβάνεται η συλλογή γεωπονικών δεδομένων χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες αισθητήρων, για λύσεις καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας δεδομένα, η διαχείριση του στόλου και η τεχνολογία αυτοματισμού.

farmmachinery.co.uk

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία