BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με κεντρική ανάρτηση και πλάτος κοπής 3 μέτρα το χορτοκοπτικό BCS Dynamix R8

Ένα επαγγελματικό μηχάνημα για οπίσθια τοποθέτηση, με μεγάλες δυνατότητες, οκτώ δίσκους και πλάτος κοπής 3,25 μέτρα, έχει πλέον στην γκάμα της η BCS, που γνωρίζει αρκετά καλά από το 1942 τον κλάδο της χορτονομής.

BCS-Dynamix-R8-scaled_2

Βασίλης Σοφός

17
0

Το χορτοκοπτικό μηχάνημα BCS Dynamix R8 που τοποθετείται πίσω, η τελευταία προσθήκη στη σειρά BCS, με τους οκτώ δίσκους του και το πλάτος κοπής 3,25 μέτρων, αποτελεί ιδανική λύση για όσους εργάζονται εντατικά σε μεγάλες εκτάσεις, είτε σε επίπεδο είτε σε ελαφρώς επικλινές έδαφος.



Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος στεγνώματος, η BCS προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό το ξηραντικό Chevrons, δύο στοιχεία από υλικό πολυουρεθάνης που εγγυώνται αντοχή και ελαφρότητα και, λειτουργώντας αλληλένδετα, συνθλίβουν τα στελέχη της χορτονομής χωρίς να τα καταστρέφουν χάρη στις ελικοειδείς νευρώσεις. Το Dynamix R8 απαιτεί 82 ίππους στο PTO, ζυγίζει 1.450 κιλά και, χάρη στο σύστημα κάθετης αναδίπλωσης, διατηρεί ύψος μικρότερο των τεσσάρων μέτρων όταν κινείται στο δρόμο.

Προκειμένου να καταστεί η κοπή πιο αποδοτική, μειώνοντας τον χρόνο εργασίας και την κατανάλωση, το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για τέλεια χρήση σε συνδυασμό με το εμπρόσθιο ξηραντικό της σειράς Neva Avant, το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας Lombardy, για τη δημιουργία χώρων εργασίας πλάτους άνω των έξι μέτρων.

Πατενταρισμένη τεχνολογία μηδενικής βαρύτητας

Το νέο Dynamix R8 είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα διπλής ελάφρυνσης που το καθιστά μοναδικό στην αγορά: εκτός από τη στατική ελάφρυνση, η οποία υλοποιείται μέσω ενός υδροπνευματικού συσσωρευτή αζώτου, υπάρχει μια δυναμική και συνεχώς μεταβαλλόμενη ελάφρυνση ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης. Χάρη σε αυτόν τον υδροπνευματικό μηχανισμό κίνησης και σε μια διάταξη κατά της σύγκρουσης με αυτόματη επιστροφή στη θέση εργασίας (σύστημα πατενταρισμένο από την BCS που ονομάζεται Zero Gravity), το Dynamix R8 αποδεικνύεται αποτελεσματικό, εξασφαλίζοντας ελαφρότητα στο έδαφος προς όφελος μιας καθαρής και αμόλυντης κοπής.

Εκτός από την υψηλότερη ποιότητα χορτονομής, η δυναμική λειτουργία επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες εργασίας, γεγονός που ωφελεί την παραγωγικότητα, και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, λόγω της χαμηλότερης απαίτησης ισχύος από το τρακτέρ.

Η μετάδοση της δύναμης στους δίσκους γίνεται μέσω μεγάλων οδοντωτών τροχών σε λουτρό λαδιού και σφραγισμένων ρουλεμάν, με αυτό το συνδυασμό να εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση κοπής με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της διάχυσης ενέργειας.



Καθένας από τους οκτώ δίσκους του Dynamix R8 επωφελείται από ειδικά πτερύγια καθαρισμού για να διασφαλίζεται πάντοτε μια καθαρή ράβδος κοπής- επιπλέον, ο πρώτος και ο τελευταίος δίσκος είναι εξοπλισμένοι με έναν κώνο μεταφοράς που κάνει πιο ομαλή τη διέλευση των στελεχών κοπής.

Ρυθμιζόμενη πίεση

Το σύστημα των κυλίνδρων Chevrons μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποτε το επιθυμείτε: ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο πίεσης ανάλογα με τον τομέα που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία, ακόμη και να ακυρώσει τη δράση τους όταν δεν απαιτείται. Για την προστασία του μηχανήματος από χτυπήματα ξένων σωμάτων κατά την εργασία σε δύσβατα εδάφη, ο άνω κύλινδρος μπορεί να αιωρείται κάθετα, αποφεύγοντας έτσι τις ζημιές στον εξοπλισμό.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BCS
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία