BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα αναβαθμισμένα τρακτέρ BCS της σειράς 85 στα αμπέλια της Enovitis 2023

O όμιλος BCS Group παρουσίασε τα ισοδιαμετρικά τρακτέρ της σειράς 85, μοντέλα του 2024. Αυτά διατίθενται ως BCS Volcan 85, Ferrari Vega 85 και Pasquali Orion 85.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-07-05__11_39_02_πμ

Βασίλης Σοφός

36
0

Διαθέσιμα σε εκδόσεις AR αρθρωτές, RS κατευθυνόμενη, Dualsteer ή MT για ορεινές εργασίες, τα νέα μοντέλα του ομίλου BCS από τη σειρά 85 αποδίδουν 75 ίππους, από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Kohler KDI 2504 TCR 2,4 λίτρων, σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 16AV+16RM με συμπλέκτη Easy Plus για ομαλή εμπλοκή χωρίς φθορά. Είναι εξοπλισμένα με αναστρέψιμο διεύθυνση και ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα EasyDrive για υψηλή ευελιξία σε συνδυασμό με το Smart Brake & Go.

Πολλαπλές αναβαθμίσεις

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, υπάρχουν αρκετές αναβαθμίσεις από διάφορες απόψεις: πρώτα απ' όλα, Αρχικά, τα μοντέλα έρχονται με μια βελτιωμένη υδραυλική μονάδα με νέο κύκλωμα ψύξης λαδιού, ένα φίλτρο πίεσης spin-on και μια δεύτερη ελεύθερη εξάτμιση, καθώς και μια διαφορετική τοποθέτηση των πίσω υδραυλικών εξόδων στους λασπωτήρες, ακόμη και στις εκδόσεις RS και Dualsteer, εκτός από εκείνες με την καμπίνα Space Clima με 6 στύλους.



Επίσης, ο όμιλος προσφέρει προαιρετικά το σύστημα anti-dumping για το πίσω ανυψωτικό των 2.300 κιλών, ενώ ο ανεμιστήρας Self Cleaning φέρει αυξημένη ικανότητα για τον καθαρισμό του ψυγείου. Και στην καμπίνα όμως έχουν γίνει αλλαγές, αφού αυτή είναι πιο ευρύχωρη, με την πρόσβαση να είναι ευκολότερη. Το νέο ταμπλό φέρει χειροκίνητο κουμπί ελέγχου του γκαζιού και δίπλα υπάρχει και ένα ζεύγος υποδοχών USB.

Η ανανεωμένη καμπίνα Vista Pro 4 στύλων είναι υπό πίεση και εγκεκριμένη για την κατηγορία 4, διαθέτει προβολείς LED και στις τέσσερις πλευρές του θαλάμου, προσθέτοντας συνολικά 10 φώτα εργασίας υψηλής έντασης. Προσοχή έχει επίσης δοθεί στην οπίσθια προσάρτηση των εργαλείων, με τον μηχανικό και υδραυλικό σύνδεσμο τρίτου σημείου να είναι τώρα εξοπλισμένος με βραχίονα πρόσδεσης, καθώς και με ένα ανοιγόμενο προστατευτικό στελέχους PTO και έναν νέο κάθετο σύνδεσμο για τηλεσκοπικούς βραχίονες.



Το τρακτέρ περιλαμβάνει διάφορα χαρακτηριστικά που καθιστούν το τρακτέρ ακόμη πιο ευέλικτο, ασφαλές και εύχρηστο, όπως ο συμπλέκτης Easy Plus, ο οποίος εγγυάται ομαλή και προοδευτική εμπλοκή, και η υποβοηθούμενη εκκίνηση σε ανηφόρα, η οποία κλειδώνει το τρακτέρ σε μια κλίση για προκαθορισμένο χρόνο μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένου.



Το λογισμικό της BCS επιτρέπει επίσης στον χειριστή να ρυθμίσει την ταχύτητα της αλλαγής, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας γρήγορης λειτουργίας που ανταποκρίνεται αμέσως στην εντολή ή μιας αργής λειτουργίας που επιτρέπει να μεσολαβήσουν μερικά λεπτά μεταξύ της ενεργοποίησης του χειριστηρίου και της αντίδρασης του τρακτέρ, επιτρέποντας στον χειριστή να ελέγξει τον περιβάλλοντα χώρο, για να αποφύγει συγκρούσεις με εμπόδια.

Τα παραπάνω συμπληρώνονται από τη λειτουργία «Brake and go», η οποία επιτρέπει στο τρακτέρ να σταματά και να ξεκινά χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του φρένου, ενώ η λειτουργία «Forklift» επιτρέπει στο τρακτέρ να συμπεριφέρεται σαν περονοφόρο όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού ή ένα ειδικό κουμπί στο joystick για την αυτόματη λειτουργία του συμπλέκτη και τη χρήση ή μη του φρένου ανάλογα με το αν βρίσκεστε στο βουνό ή στο πεδίο.

Meccagri

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BCS
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία