BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle λανσάρει η Deutz-Fahr

Η Deutz-Fahr αναβάθμισε περαιτέρω τη σειρά 5D Keyline προσθέτοντας ένα PowerShuttle στην ευέλικτη σειρά τρακτέρ. Μια μικρή αλλαγή, αυτή του κιβωτίου, προσφέρει σημαντικά πιο άνετη εργασία τόσο στο χωράφι όσο και στο δρόμο, αφού σε αυτό συμβάλλει η συνοδεία των enseClutch, ComfortClutch και Stop&Go συστημάτων.

5d_keyline_5090_stage_v_field_dji_0249-1_2

Βασίλης Σοφός

18
1

Από αναβάθμιση στοχεύοντας κυρίως στην άνεση περνάει η Deutz-Fahr τα μοντέλα τρακτέρ 5D Keyline, τα οποία γίνονται συνολικά πιο ολοκληρωμένα ως προς τις σύγχρονες τεχνολογίες τους. Με ισχύ από 65 102 ίππους, τα τέσσερα νέα μοντέλα αυτής της σειράς εξοπλίζονται με ψεκασμό καυσίμου common rail 2000 bar, ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλύτη DOC, συμπαγές πακέτο ψύξης, ανεμιστήρα viscostatic και φίλτρο αέρα PowerCore, ενώ οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες είναι εκείνοι με την ονομασία FARMotion 35 που, με το intercooler, συνδυάζουν ομαλή απόδοση ισχύος με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.



Τόσο το 5070 όσο και το 5080 είναι εξοπλισμένα με φίλτρο DPF χωρίς την ανάγκη χρήσης AdBlue, ενώ τα δύο μοντέλα μεγαλύτερης ισχύος, το 5090 και το 5100, διαθέτουν σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, που χρησιμοποιεί τόσο φίλτρο DPF όσο και τεχνολογία SCR.



Με δεξαμενή καυσίμου 90 λίτρων, τα μηχανήματα αυτά μπορούν να λειτουργούν για ώρες χωρίς ανεφοδιασμό. Τα νέα μοντέλα με PowerShuttle διατίθενται με επιλογή μεταξύ δύο εκδόσεων κιβωτίου ταχυτήτων: με 15+15 ταχύτητες ή 30+30 ταχύτητες με Powershift 2 ταχυτήτων.



Και τα δύο κιβώτια ταχυτήτων προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, που επιτυγχάνεται με μειωμένες στροφές στον κινητήρα. Η εταιρεία αναφέρει πως, σε περίπτωση που τα τρακτέρ είναι εφοδιασμένα με το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος ελαστικών, μπορούν να κινηθούν με 40 χλμ./ώρα με μόλις 1800 σ.α.λ., γεγονός που όχι μόνο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου αλλά και σημαντικά τις εκπομπές θορύβου.



Ως έξυπνη έκδοση PowerShuttle, το νέο 5D Keyline προσφέρει μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά. Αρχικά, η SenseClutch επιτρέπει τη ρύθμιση της έντασης της αλλαγής κατεύθυνσης σε πέντε επίπεδα - για μέγιστη προστασία του πεδίου ή για σωστούς γρήγορους ελιγμούς στην αυλή.



Η λειτουργία ComfortClutch προσθέτει ένα επιπλέον κουμπί στο μοχλό ταχυτήτων, επιτρέποντας την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πεντάλ του συμπλέκτη. Τέλος, η λειτουργία Stop&Go είναι ιδανική κατά την εργασία με τον εμπρόσθιο φορτωτή ή για χορτοδεσία, επειδή, όταν ενεργοποιηθεί αυτό, ο χειριστής μπορεί να σταματήσει το τρακτέρ και στη συνέχεια να συνεχίσει την οδήγηση χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του φρένου.



Ο μπροστινός άξονας, με μέγιστη γωνία διεύθυνσης 55° και μέγιστο φορτίο άξονα 2.300 κιλά, προσφέρει επίσης ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της τετρακίνησης και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης 100%. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, όλα τα μοντέλα 5D Keyline είναι εξοπλισμένα με μπροστινά δισκόφρενα υγρού τύπου. Η προαιρετική αντλία 56 λ./λ. παρέχει λάδι σε έως και τρεις μηχανικές βαλβίδες διπλής ενέργειας στο πίσω μέρος. Ο πίσω κοτσαδόρος έχει ανυψωτική ικανότητα έως και 3500 κιλά. Το σύστημα Easylift απλοποιεί σημαντικά τη χρήση του οπίσθιου συνδέσμου.

Ο οπίσθιος κοτσαδόρος που λειτουργεί μηχανικά μπορεί πλέον να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Η ευελιξία της σειράς 5D Keyline μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω με το εργοστασιακά εγκατεστημένο Light Kit ή το Ready Kit, που επιτρέπει την εγκατάσταση ενός εμπρόσθιου φορτωτή.



Διατίθενται τρεις διαμορφώσεις PTO: εξαρτώμενες από την κίνηση/540/540 ECO, 540/540 ECO/1000 ή 540/540 ECO. Για μέγιστη άνεση, τα μοντέλα PowerShuttle χειρίζονται το PTO ηλεκτροϋδραυλικά μέσω ενός μπουτόν. Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει εργονομικά οργανωμένα χειριστήρια με χρωματική κωδικοποίηση για άμεση αναγνώριση, ενώ ο ευανάγνωστος πίνακας οργάνων στη στήλη του τιμονιού και το άνετο κάθισμα του οδηγού εξασφαλίζουν άψογη άνεση κατά την εργασία ή την οδήγηση. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εκδόσεων οροφής για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του χειριστή: κλειστή οροφή, διαφανής καταπακτή οροφής ή οροφή με πιστοποίηση FOPS για εργασίες με εμπρόσθιο φορτωτή.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-07-2023 17:04Νίκος Μακρής

Το 102 ίππων τρακτέρ τι αξία έχει?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία