BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ηλεκτροστατικό σύστημα σε ψεκαστικά Ventis ανακοίνωσε η Nobili στην Enovitis

Η Nobili, στην έκθεση Enovitis στο Campo 2023, παρουσίασε ένα ηλεκτροστατικό σύστημα, για να εξοπλίσει τους ψεκαστικά της Ventis. Στόχος της εταιρείας να μειώνει τις απώλειες και να αυξήσει την κάλυψη, όπως άλλες πρωτοπόρες κατασκευάστριες.

VENTIS_TRAINATO_2

Βασίλης Σοφός

33
0

Η μεγάλη ικανότητα διείσδυσης των πνευματικών ψεκαστικών συνδυάζεται με το ηλεκτροστατικά φορτισμένο σύστημα της Nobili, για να αυξάνει την κάλυψη και την ομοιομορφία της επεξεργασίας, ενώ παράλληλα να μειώσει τις απώλειες λόγω του γνωστού «drift». Χάρη στο ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται σε κάθε μονάδα ψεκασμού, είναι δυνατή η πόλωση των σταγονιδίων, δημιουργώντας πραγματική έλξη των σταγονιδίων σε κάθε σημείο της βλάστησης.

Ο εξοπλισμός ES της Nobili αποτελείται από μια ανανεωμένη ηλεκτροστατική γεννήτρια που λειτουργεί σε υψηλή τάση, μια μονάδα ελέγχου εντός της καμπίνας, η οποία περιλαμβάνει ένδειξη LED για τη σωστή λειτουργία, και τη νέα γενιά μονάδων ψεκασμού, που ενσωματώνουν τα ηλεκτρόδια και διακρίνονται από το ειδικό μπλε χρώμα τους.



Η ενδεικτική λυχνία LED επιτρέπει την παρακολούθηση της ισχύος της ηλεκτροστατικής γεννήτριας και τον προγραμματισμό των εργασιών συντήρησης και καθαρισμού του μηχανήματος, όταν είναι απαραίτητο. Η Nobili παρέχει επίσης ένα απλό φορητό όργανο (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) με το οποίο είναι δυνατή η αξιολόγηση της φόρτισης απευθείας στο ψεκασμένο προϊόν.

Με τον ελεγκτή ηλεκτροστατικού φορτίου μπορείτε να ελέγξετε την πραγματική πόλωση των σταγονιδίων απευθείας στο πεδίο, στοιχείο που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του συστήματος πριν από κάθε επεξεργασία. Το ES είναι διαθέσιμο σε συρόμενα και αναρτώμενα ψεκαστικά της σειράς Ventis.

Ventis OFT Plus 100

Η Nobili παρουσίασε κα το ψεκαστικό χαμηλού όγκου OTF PLUS, τη λύση για την επεξεργασία 6 πλευρών με ένα πέρασμα σε δύσκολες συνθήκες και ακανόνιστους αμπελώνες. Χάρη στο συνδυασμό πολλών μονάδων ψεκασμού, η εργασία είναι εύκολη και η ρύθμιση άμεση και ακριβής.

Η ισχυρή ώθηση αέρα που συγκεντρώνεται στα εξωτερικά κάνιστρα επιτρέπει εξαιρετική κάλυψη και διείσδυση σε σειρές πλάτους έως και 3 μ, μας λέει η εταιρεία. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ηλεκτροστατικό σύστημα, που ενισχύει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της επεξεργασίας και περιορίζει τη «ολίσθηση» του προϊόντος.



Η κίνηση της κατασκευής διευκολύνεται από ένα υδραυλικό σύστημα 3 κυλίνδρων (ανύψωση, άνοιγμα DX και SX) και δύο ηλεκτρικούς ενεργοποιητές που ρυθμίζουν την κλίση των εξωτερικών κανίστρων. Διατίθεται με δεξαμενές 1.000, 1.500 και 2.000 λίτρων.

Τα μηχανήματα μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομη διανομή προϊόντων, καθώς είναι εξοπλισμένα με μονάδες ελέγχου που περιλαμβάνουν μετρητή ροής, αισθητήρα πίεσης, αισθητήρα ταχύτητας GPS, ηλεκτρικό τμήμα και βαλβίδες ελέγχου πίεσης και, τέλος, τον υπολογιστή που ελέγχει τα πάντα.

Τα επόμενα βήματα είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα βλάστησης και επιτρέπουν το αυτόνομο άνοιγμα/κλείσιμο σε περίπτωση παρουσίας/απουσίας φυτών ή μεταβλητών ρυθμών θεραπείας μέσω της χρήσης χαρτών συνταγών.



Φυσικά, οι λύσεις ISObus είναι παρούσες για τον έλεγχο του ψεκαστικού απευθείας από το Virtual Terminal του τρακτέρ και για την πραγματοποίηση θεραπειών με χάρτες, με αξιοποίηση λειτουργιών όπως το TC-GEO και το TC-SectionControl. Για όσους πρέπει να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται το στόλο τους σε πραγματικό χρόνο, η εταιρεία διαθέτει το Nobili IOT. Με τη σύνδεση του ψεκαστικού σε έναν διακομιστή είναι δυνατή η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η λειτουργία εξ αποστάσεως μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής υπηρεσίας.

Omnitrattore

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία