BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα στην Agritechnica 2023 για το διάδοχο της New Holland CR10.90

Η New Holland παρουσιάζει τη νέα γενιά της ναυαρχίδας των θεριζοαλωνιστικών μηχανών στην Agritechnica 2023. To μηχάνημα είναι ανασχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις, να μειώσει τις απώλειες σιτηρών και να προσθέσει περισσότερους αυτοματισμούς που απαιτούν οι αυριανές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

NH_New_Combine_Range_002_2

Βασίλης Σοφός

32
0

Βασισμένη στις δυνατότητες της σημερινής ναυαρχίδας της σειράς CR 10.90, η νέα γενιά θεριζοαλωνιστικών της New Holland θα έρχεται «από το πάνω ράφι». «Σε μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της συγκομιδής μεγάλης χωρητικότητας, η New Holland Agriculture παρουσιάζει στην Agritechnica 2023 μια νέα ριζοσπαστική σχεδίαση θεριζοαλωνιστικής μηχανής μεγάλης χωρητικότητας, η οποία ενσωματώνει σημαντικές νέες τεχνολογίες», δηλώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο Τύπου.



Ο νέος σχεδιασμός του μηχανήματος δημιουργήθηκε - και θα παραχθεί - στο κέντρο αριστείας συγκομιδής της New Holland στο Zedelgem του Βελγίου. Χάρη στα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά αυτοματισμού, θα προσφέρει πρόοδο στην απόδοση, τη συγκράτηση των κόκκων, την προστασία των κόκκων και την αποδοτικότητα καυσίμου σε σχέση με την τρέχουσα εμβληματική σειρά θεριζοαλωνιστικών μηχανών της New Holland, την CR, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η CR10.90, η οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ χωρητικότητας σιταριού που συγκομίζεται σε οκτώ ώρες - 797.656 τόνοι - για σχεδόν μια δεκαετία, από τις 15 Αυγούστου 2014. Με σύμμαχο τη τεχνολογίας Twin RotorTM το 2025, η νέα θεριζοαλωνιστική μηχανή θα αναδείξει επίσης το πλεονέκτημα αυτού του σημαντικού χαρακτηριστικού που έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες συγκομίζουν και που αποτελεί πλέον μέρος του DNA της New Holland. Χάρη στο Twin Rotor που η νέα θεριζοαλωνιστική μηχανή μπορεί να προσφέρει, προκύπτει η χαμηλότερη ρωγμή σιτηρών στην αγορά.

Η New Holland σχεδίασε τη νέα θεριζοαλωνιστική μηχανή προβλέποντας τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν να εξελίσσονται οι απαιτήσεις συγκομιδής και ανταποκρινόμενη στα σχόλια των πελατών που αναζητούν μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερες επιδόσεις και μέγιστη προστασία της ποιότητας των σιτηρών.

Αναγνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιέργειες υψηλότερων αποδόσεων και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν τόσο τη σοδειά μιας περιόδου όσο και την επόμενη, οι μηχανικοί της New Holland είχαν ως στόχο να σχεδιάσουν ένα μηχάνημα που μπορεί να παίξει σωστά το ρόλο του στην επίτευξη της μέγιστης παραγωγικότητας, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της ποιότητας και η εδραίωση της καλλιέργειας του επόμενου έτους να πραγματοποιηθεί εγκαίρως και σε καλές συνθήκες.



«Η στενή συνεργασία μεταξύ των ομάδων βιομηχανικού σχεδιασμού και μηχανολογίας, μαζί με τους ειδικούς σε θέματα προϊόντων και μάρκετινγκ της μάρκας δημιούργησε ένα σχεδιασμό που εστιάζει στις ανάγκες των πελατών, με μορφή που ακολουθεί πραγματικά τη λειτουργία», σημειώνει η εταιρεία. Το αποτέλεσμα είναι ένας εμβληματικός, ανανεωμένος σχεδιασμός που είναι κομψός αλλά και διαχρονικός. Η ροή της συγκομιδής υπογραμμίζεται στα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος από το δυναμικό μπλε χαρακτηριστικό που διατρέχει το τελευταίο μέσω των διαφόρων λειτουργιών.

Ο Lars Sorensen, επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος της New Holland Agriculture, δήλωσε: «Η ενοποίηση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι αυξημένες αποδόσεις και τα μικρά παράθυρα συγκομιδής οδηγούν στην ανάγκη να συνεχιστεί η εξέλιξη της ικανότητας των αλωνιστικών μηχανών, ως προς τη συγκράτηση των κόκκων και την προστασία τους. Αυτός ο νέος συνδυασμός είναι ένας συνδυασμός που αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας, ανταγωνιζόμενος οτιδήποτε άλλο υπάρχει σήμερα στην αγορά. Στην καθιερωμένη σειρά μοντέλων CR είχαμε ήδη μια σχεδίαση αποδεδειγμένη από αυτές τις απόψεις, με κορυφαίο μοντέλο το CR10.90 που προσέφερε την απόλυτη απόδειξη για την υψηλότερη παραγωγικότητα στον κόσμο. Τώρα έχουμε κάνει περαιτέρω βήματα στην τεχνολογία και την αυτοματοποίηση και έχουμε σημαντικά σχόλια από τις πρώτες δοκιμές των αγροτών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία