BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβαθμισμένη για το 2024 η σειρά 5D των Deutz-Fahr, ντεμπούτο στην Agritechnica

Στις αναβαθμίσεις της σειράς περιλαμβάνεται η υψηλότερη χωρητικότητα της υδραυλικής διάταξης και ένα κιτ για εμπρόσθιο φορτωτή για μεγαλύτερη άνεση.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-10-24__10_21_03_πμ_2

Βασίλης Σοφός

19
1

Διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων μοντέλων, δηλαδή την ευελιξία, την ευκαμψία και την εξαιρετικά συμπαγή μορφή, και εξασφαλίζοντας, χάρη στη νέα διάταξη της δεξαμενής, την καλύτερη δυνατή ορατότητα, τα νέα τρακτέρ Deutz-Fahr της σειράς 5D συνεχίζουν στην πορείας τους. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα νέα τρακτέρ -MY24- είναι ιδανικά για παραδοσιακά αγροκτήματα, μεγάλους οπωρώνες και αχυρώνες, καθώς και για εταιρείες που ειδικεύονται στη συντήρηση χώρων πρασίνου.

Κινητήρες Farmotion

Οι τετρακύλινδροι κινητήρες FARMotion 45 των μοντέλων 5095D και 5105D αποδίδουν μέγιστη ισχύ 95 και 106 ίππων αντίστοιχα στις 2000 σ.α.λ.και μέγιστη ροπή 389 και 433 Nm στις 1400 σ.α.λ. Χάρη σε ένα νέο σύστημα προθέρμανσης, ακόμη και το χειμώνα οι νέοι κινητήρες FARMotion 45 ξεκινούν αβίαστα. Και για να μειωθεί το κόστος συντήρησης, το διάστημα αλλαγής λαδιού έχει επεκταθεί στις 600 ώρες.

Η νέα σειρά 5D MY24 διατίθεται επίσης με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με κιβώτιο ταχυτήτων PowerShuttle. Με την έκδοση PowerShuttle, ο οδηγός μπορεί όχι μόνο να ρυθμίσει την απόκριση σε 5 στάδια, αλλά και να επωφεληθεί από το σύστημα Stop&Go, το οποίο επιτρέπει το σταμάτημα και την εκκίνηση του τρακτέρ μόνο με τα πεντάλ φρένων.



Επιπλέον, ο συμπλέκτης άνεσης επιτρέπει τις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς τη χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά διευκολύνουν τη ζωή όταν εργάζεστε με εμπρόσθιο φορτωτή ή άλλες εργασίες που απαιτούν συχνές αλλαγές κατεύθυνσης ή συχνές στάσεις και εκκινήσεις.

Επειδή τα 5D είναι ιδανικά τρακτέρ για μπροστινή φόρτωση τα κιτ Loader light και Loader ready διατίθενται από το εργοστάσιο με το μοντέλο του 2024. Αμφότερες οι επιλογές διαθέτουν στάνταρ 30+15 ταχύτητες, οι οποίες παρέχονται από 5 ταχύτητες για 3 περιοχές. Για όσους επιθυμούν το απόλυτο, διατίθεται επίσης μια έκδοση με 3 ταχύτητες powershift, η οποία προσφέρει συνολικά 45 ταχύτητες και στις δύο κατευθύνσεις.

Ο ηλεκτροϋδραυλικός προοδευτικός συμπλέκτης είναι στάνταρ, όπως και οι ταχύτητες 540 σ.α.λ. και 540 ECO. Κατόπιν αιτήματος, η νέα σειρά 5D MY24 μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μειωμένη ταχύτητα PTO ή λειτουργία 1000 σ.α.λ. Άλλα προαιρετικά εξαρτήματα είναι οι πρακτικά εναλλάξιμοι άξονες εξόδου PTO και, φυσικά, ένα μπροστινό PTO 1.000 στροφών ανά λεπτό.

Ισχυρά υδραυλικά

Το υδραυλικό σύστημα των νέων μοντέλων περιλαμβάνει στάνταρ μια κύρια αντλία 54 λ./λ. για τις βαλβίδες σύνδεσης και τις βαλβίδες περιστροφής, καθώς και μια δευτερεύουσα αντλία για τις ανάγκες διεύθυνσης και μετάδοσης κίνησης. Μια πρόσθετη αντλία διατίθεται προαιρετικά, με αποτέλεσμα ένα υδραυλικό σύστημα με διπλή αντλία 68 λ./λ. που τροφοδοτεί μόνο τον σύνδεσμο και τις πίσω βαλβίδες εκκεντροφόρου.

Στα άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 3 οπίσθιες βαλβίδες ελεύθερης επιστροφής. Το πίσω ανυψωτικό έχει μέγιστη χωρητικότητα 3.600 κιλά και διατίθεται με μηχανικό ή ηλεκτρονικό έλεγχο. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του οπίσθιου συνδέσμου στη νέα σειρά MY24 5D δεν διαθέτει μόνο ένα νέο χειριστήριο που επιτρέπει την ευκολότερη απελευθέρωση, αλλά και μια λειτουργία ενεργής απόσβεσης κραδασμών που αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση κατά την οδήγηση στο δρόμο. Εκτός από έναν ισχυρό εμπρόσθιο σύνδεσμο με εντυπωσιακή ανυψωτική ικανότητα 2.100 κιλά, διατίθεται επίσης εμπρόσθιο PTO 1.000 κιλά.

Ασφαλές φρενάρισμα

Για να εξασφαλιστεί πραγματικά ολοκληρωμένη πέδηση, οι μπροστινοί άξονες είναι εξοπλισμένοι με δισκόφρενα υγρού τύπου, ενώ η μεγάλη γωνία διεύθυνσης και το 100% κλείδωμα και των δύο διαφορικών μέσω ηλεκτροϋδραυλικού ελέγχου συμβάλλουν στην εξαιρετική ευελιξία και πρόσφυση του τρακτέρ.

Καμπίνα άνετη και σύγχρονη
Η καμπίνα 4 θέσεων της νέας σειράς 5D MY24 της Deutz-Fahr, σε συνδυασμό με το νέο ρεζερβουάρ καυσίμου, επιτρέπει τέλεια οπτική προς όλες τις κατευθύνσεις. Διατίθενται δύο διαφορετικές επιλογές οροφής: μια τυπική έκδοση με κωνικό σχήμα για βέλτιστη χρήση σε στενούς χώρους, όπως φαρδιοί αμπελώνες, ή μια έκδοση με υψηλή ορατότητα (διατίθεται προαιρετικά με προστασία FOPS) που είναι κατάλληλη για δασικές εργασίες και εργασίες με εμπρόσθιο φορτωτή.

Η επαρκής ροή του αέρα εξασφαλίζεται από τις ανοιγόμενες μπροστινές και πίσω σήτες, ενώ ένα ισχυρό σύστημα κλιματισμού ψύχει τον αέρα σε συνθήκες ζέστης. Για να παραμένετε συγκεντρωμένοι ακόμη και κατά τη διάρκεια μακρών ημερών εργασίας, η νέα σειρά 5D MY24 διατίθεται τώρα και με φώτα εργασίας LED για να διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας τη νύχτα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία