BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα μοντέλα CL και N από τη σειρά Case Quantum, πρεμιέρα στην Agritechnica

Τα μοντέλα Quantum V για αμπελώνες και Quantum F για φρούτα υποδέχονται τα νέα τρακτέρ Quantum CL για αροτραίες καλλιέργειες και Quantum N για στενές καλλιέργειες, με αναβαθμίσεις στην καμπίνα, τον κινητήρα, το υδραυλικό σύστημα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

CASE_IH_Quantum_N_1_653235_2

Βασίλης Σοφός

62
0

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη μεγάλη έκθεση Agritechnica στο Αννόβερο, 12-18 Νοεμβρίου, η Case παρουσιάζει τα νέα μοντέλα CL και N, που προστέθηκαν στις ανανεωμένες εκδόσεις V και F της σειράς εξειδικευμένων τρακτέρ Quantum για το 2024. Με τέσσερα μοντέλα το καθένα διαθέσιμο με πέντε αποδόσεις ισχύος, τα Quantum είναι ριζικά διαφορετικά από τους προκατόχους τους, με περισσότερο από το 70% των εξαρτημάτων τους να έχουν αναπτυχθεί εκ νέου, καλύπτοντας βασικούς τομείς όπως η καμπίνα, ο κινητήρας, τα υδραυλικά και το κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive2.

Τέσσερις εκδόσεις σε πέντε μοντέλα

Όπως και με τα μοντέλα V και F για εφαρμογές σε αμπελώνες και οπωροφόρα, τα νέα μοντέλα Quantum CL και N εκτείνονται από το Quantum 80 των 74 ίππων έως το Quantum 120 ίππων (ονομαστικές τιμές), ανεβάζοντας τις συνολικές σειρές των μοντέλων σε τέσσερις, σε 20 διαφορετικά τρακτέρ ουσιαστικά.



Εκτός από το Quantum 80, με τον κινητήρα FPT F5C 3,4 λίτρων, όλα τα μοντέλα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα FPT F5C Stage V 3,6 λίτρων με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Κάθε Quantum ενσωματώνει ένα «κρυφό» σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων Hi-eSCR2, το οποίο επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός χαμηλού προφίλ καπό και μια πολύ καλή καλή ορατότητα.

Οι κινητήρες προσφέρουν έως και 13 ίππους μεγαλύτερη απόδοση και έως και 14% μεγαλύτερη ροπή από τις μονάδες ισχύος Stage IIIB που αντικαθιστούν. Το κιβώτιο ταχυτήτων 32F/16R ActiveDrive2 προσφέρει ταχύτητες κίνησης από 40 χλμ./ώρα έως 0,7 χλμ./ώρα, ενώ ένα προαιρετικό πακέτο οκτώ ταχυτήτων ερπυσμού κατεβάζει περαιτέρω την ταχύτητα αυτή στα 0,17 χλμ./ώρα. Η τετρακίνηση είναι στο βασικό εξοπλισμό, ενώ τα μοντέλα N μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με ανάρτηση μπροστινού άξονα.



Στην καμπίνα, τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια νέα οθόνη της κολόνας Α και πλήρη συμβατότητα με τις λύσεις τηλεμετρίας AFS guidance και AFS Connect. Να σημειωθεί ότι στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει ένα πατενταρισμένο σύστημα διπλού φίλτρου κατηγορίας 4 για την ολοκαίνουργια σε σχεδιασμό καμπίνα επίπεδου δαπέδου.

Τα Quantum N (Narrow) έχουν πλάτος μόλις 1.325 χιλιοστά, αλλά η μεγαλύτερη καμπίνα πλάτους 1.145 χιλιοστών σημαίνει ότι τα μηχανήματα είναι κατάλληλα για τις συνήθεις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών των αμπελώνων περίπου 2,0 μέτρων. Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα νέα Quantum CL για καλλιέργειες με σειρά διαθέτουν την ίδια πλατφόρμα χειριστή με τα τελευταία μοντέλα Quantum F, αλλά έναν φαρδύτερο μπροστινό άξονα σε σχέση με τα τυπικά τρακτέρ Case IH.



Με επιτρεπόμενο φορτίο εμπρόσθιου άξονα 2.500 κιλά και διάσταση έως και 1.584 χλστ., επιτρέπεται η τοποθέτηση μεγαλύτερων ελαστικών και, έτσι, η κάλυψη ποικίλων εργασιών οπωρώνων και μικτών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ιδιαίτερα σε λοφώδες έδαφος. Σε συνδυασμό με το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα τετρακίνησης και το κλείδωμα διαφορικού μεγιστοποιείται η πρόσφυση αλλά και η σταθερότητα. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν εύκαμπτα ελαστικά PneuTrac με τεχνολογία VF για περαιτέρω ενίσχυση της πρόσφυσης και της προστασίας του εδάφους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία