BACK TO
TOP
Τεχνολογία

To εξειδικευμένο New Holland T4 LP κάνει πρεμιέρα στην Agritechnica

Τα νέα T4 LP συμπληρώνουν τα ήδη αναβαθμισμένα New Holland T4 F (για φρούτα), N (στενά) και V ( για αμπελώνες), ενώ θα διατίθενται σε εκδόσεις ROPS ή καμπίνας και με ποικιλία κιβωτίων, υδραυλικά συστήματα και επιλογές ελαστικών.

T4_120LP_CAB_StageV_23_008_2

Βασίλης Σοφός

171
0

Η New Holland Agriculture λανσάρει τα ανανεωμένα και εξειδικευμένα τρακτέρ T4 LP (χαμηλού προφίλ), που συμπληρώνουν τα προσφάτως αναβαθμισμένα μοντέλα T4 F (για φρούτα), N (στενά) και V (για αμπελώνες). Σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παραγωγών οπωροφόρων, των αγροτών σε λόφους/ορεινές περιοχές, των μικρών κτηνοτροφικών μονάδων και όσων χρειάζονται ένα τρακτέρ με χαμηλό κέντρο βάρους για πρόσβαση σε χαμηλά κτίρια, τα T4 LP έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, για να βελτιώσουν περαιτέρω την άνεση, την απόδοση και την αποδοτικότητα. Διατίθενται με προστασία ανατροπής (ROPS), ή με καμπίνα επίπεδου δαπέδου για άνεση του χειριστή, ενώ θα φέρουν φίλτρο κατηγορίας 4, που μπορεί να απομακρύνει τις ακαθαρσίες του εισερχόμενου αέρα, συμπεριλαμβανομένης της ομίχλης ψεκασμού.



Προσφέροντας μέγιστη ροπή 518 Nm στις 1.300 στροφές ανά λεπτό και 40% εφεδρική ροπή, η προσθήκη ενός νέου μοντέλου-ναυαρχίδας 120 ίππων (ονομαστική ισχύς) για την κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων ισχύος φέρνει συνολικά πέντε μοντέλα T4 LP. Όλα διαθέτουν τετρακύλινδρους κινητήρες FPTF5C που ξεκινούν από 75 ίππους (ονομαστικά) και με Shuttle Command 40 χλμ./ώρα (16/16), αν και υπάρχουν πολλαπλές περαιτέρω επιλογές μετάδοσης.

Το νέο καπό έρχεται να ταιριάξει με εκείνο των άλλων T4 Specialty, αλλά είναι προσαρμοσμένο ώστε να να είναι πιο χαμηλό και να συμπληρώνει το χαμηλό κέντρο βάρους των μοντέλων T4 LP, ενώ παράλληλα κρύβεται το πακέτο μετεπεξεργασίας καυσαερίων. Υπάρχουν δύο επιλογές μπροστινού άξονα, για να ταιριάζουν με τις ευρύτερες ρυθμίσεις τροχιάς που επιδιώκουν ορισμένοι ιδιοκτήτες οπωρώνων, λαχανικών και ορεινών καλλιεργειών. Αμφότερες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτροϋδραυλική διαχείριση 4wd και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για μέγιστη πρόσφυση και ασφάλεια σε λοφώδεις συνθήκες.



Για όσους απαιτούν πιο φαρδιά διάσταση, τα T4 LP διατίθενται προαιρετικά με άξονα κατηγορίας 1.0 με απόσταση 1.585 χλστ. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση ελαστικών μεγεθών έως και 380/75 R20, που συνδυάζονται με 540/65 R28 πίσω, για να καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών που απαιτούν μετατρόχιο με ρυθμίσεις 24, 28 ή 30 ιντσών, με αποτέλεσμα συνολικό πλάτος από 1.588 έως 2.500 χλστ. Για την αύξηση της πρόσφυσης, της σταθερότητας και τη μείωση της συμπίεσης του εδάφους είναι επίσης δυνατόν να εφαρμοστούν ελαστικά μεγάλου αποτυπώματος Pneutrac.

Παράλληλα, ευρύτερες προεκτάσεις μπροστινού φτερού σχεδιασμένες ειδικά για το T4 LP τοποθετούνται για τη διατήρηση της καθαριότητας, ενώ τα πίσω φτερά διαθέτουν εύκαμπτες προεκτάσεις, για να προσαρμόζονται στα μεγαλύτερα πλάτη ερπυστριών. Με χωρητικότητα φορτίου 2.500 κιλά, ο αναβαθμισμένος μπροστινός άξονας καθιστά τους ελκυστήρες T4 LP κατάλληλους για την εργασία με εμπρόσθια εργαλεία, ώστε να γίνονται οι εργασίες ταχύτερα και ευκολότερα.

Ένας σύνδεσμος 2.000 κιλά και το 1.000 σ.α.λ. PTO, καθώς και έως και τέσσερις υδραυλικές υπηρεσίες, είναι διαθέσιμα στο μπροστινό μέρος, ενώ στο πίσω μέρος οι βασικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν ζεύξη 2.900 κιλά, PTO 540 σ.α.λ. με επιπλέον ταχύτητες προαιρετικά, και έως και δέκα πίσω και τέσσερις μεσαίες απομακρυσμένες βαλβίδες. Ο νέος T4 LP κληρονομεί πολλά άλλα χαρακτηριστικά από άλλα τρακτέρ της σειράς T4 Specialty.



Όλα τα μοντέλα μπορούν να παραγγελθούν με επίπεδη καμπίνα VisionView, που προσφέρει το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου στην κατηγορία, στα 71 dB, και συμμόρφωση ROPS/FOPS, για ασφάλεια και συμβατότητα με φορτωτές. Τα μοντέλα με καμπίνα διατίθενται επίσης με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Blue Cab 4 Κατηγορία 2 και 4 διπλού φιλτραρίσματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη προστασία από τη σκόνη, τη γύρη και την ομίχλη ψεκασμού.

Τα ανανεωμένα χειριστήρια σε όλη την καμπίνα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά από τα μεγαλύτερα New Holland, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων InfoView για τη διαχείριση των βασικών χειριστηρίων και ρυθμίσεων. Το νέο ηλεκτροϋδραυλικό χειριστήριο PTO απλοποιεί την ενεργοποίηση, με έναν υγρό συμπλέκτη για την προστασία των εξαρτημάτων του κιβωτίου ταχυτήτων από τις υψηλές ροπές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία