BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η νέα καμπίνα Comfort Ride στα ειδικά αμπελουργικά New Holland T4V και T4N

Από την έκθεση SITEVI 2023, η New Holland ανακοινώνει τη διάθεση των αναβαθμισμένων αμπελουργικών τρακτέρ της, τα οποία έρχονται με αθόρυβη και ασφαλή καμπίνα.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-11-30__10_23_41_πμ_2

Βασίλης Σοφός

49
1

Η New Holland χρησιμοποιεί την έκθεση SITEVI 2023, για να παρουσιάσει το νέο σύστημα ανάρτησης καμπίνας Comfort Ride στα αμπελουργικά τρακτέρ T4V και T4N, κάτι που προσφέρει στους χειριστές οφέλη για την υγεία και την παραγωγικότητα από τη μεγαλύτερη άνεση και τη μείωση της κόπωσης.

Η ανάρτηση της καμπίνας, που έχει καθιερωθεί στα τρακτέρ New Holland υψηλότερης ισχύος, έπρεπε να προσαρμοστεί στο πλάτος του αμπελώνα. Αυτή η νέα ανάρτηση, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επιτρέπει τη μείωση των κραδασμών κατά 15 % στο πεδίο και περισσότερο από 60% στο δρόμο και ενθουσίασε πολλούς οδηγούς, λέει η εταιρεία. Η ανάρτηση Comfort Ride θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα εξειδικευμένα New Holland T4 μέχρι το τέλος του 2024, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων F και LP.



«Ο αριθμός των ωρών που ξοδεύονται πίσω από το τιμόνι των αμπελουργικών τρακτέρ αυξάνεται με το μέσο μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την αυξανόμενη μηχανοποίηση των εργασιών και την εξέλιξη των τεχνικών καλλιέργειας», αναφέρει η κατασκευάστρια.

Μαζί με αυτό αυξάνονται και οι ώρες κατά τις οποίες οι χειριστές βιώνουν τους επίμονους κραδασμούς που μπορούν να μεταδοθούν σε αυτούς. Το σύστημα Comfort Ride αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα ενσωματώνοντας στοιχεία όπως η ανάρτηση του εμπρόσθιου άξονα του τρακτέρ, η ανάρτηση του οπίσθιου κοτσαδόρου, η ανάρτηση του καθίσματος με αέρα και η προοδευτική εμπλοκή των εργαλείων που κινούνται με PTO.

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται όλες οι βασικές πηγές κραδασμών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών δονήσεων, της ταχύτητας κίνησης, των χτυπημάτων στο έδαφος, των δυνάμεων του εργαλείου, των χτυπημάτων των ελαστικών και άλλων. Για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι οδηγοί ειδικών τρακτέρ επωφελούνται από μεγαλύτερη άνεση χειριστή ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που επιβάλλει το μέγεθος του τρακτέρ, η New Holland ανέπτυξε περαιτέρω το σύστημα ανάρτησης Comfort Ride για αμπελουργικά τρακτέρ T4V και T4N με συνολικό πλάτος έως 1,06 μ.

Πώς δουλεύει το σύστημα;

Η ανάρτηση αποτελείται από ένα συνδυασμό μιας ράβδου Panhard,- υδραυλικών αμορτισέρ και ενός πνευματικού συστήματος απόσβεσης που βρίσκεται στο πίσω μέρος της καμπίνας των τρακτέρ, χωρίς καμία επίπτωση στο συνολικό πλάτος των 1,06 μ. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, οι κατακόρυφες κινήσεις αποσβένονται από δύο υδραυλικά αμορτισέρ που βρίσκονται εκατέρωθεν του πίσω μέρους της καμπίνας. Μια ράβδος Panhard περιορίζει τις κινήσεις της καμπίνας προς τα αριστερά/δεξιά για να αποτρέψει την αίσθηση κύλισης από τον χειριστή.

Ένα πνευματικό σύστημα στο πίσω μέρος της καμπίνας διαχειρίζεται το ύψος και περιορίζει τις κινήσεις προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει επίσης στα δύο silentblocs στο μπροστινό μέρος της καμπίνας να είναι πιο αποτελεσματικά στον ρόλο τους ως προς την απορρόφηση των κραδασμών, καθώς ανεξαρτητοποιούνται από το πίσω μέρος της καμπίνας. Η ευελιξία της ανάρτησης μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με το βάρος του οδηγού. Μια πίεση 2-3 bar, για παράδειγμα, είναι απόλυτα κατάλληλη για έναν οδηγό 80 κιλών, ενώ ένας μετρητής στο πίσω μέρος της καμπίνας δείχνει αν η ανάρτηση είναι βέλτιστα ρυθμισμένη για τον χειριστή.



«Η καμπίνα Comfort Ride είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της εστίασής μας στους πελάτες κατά την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτομιών», δήλωσε ο Marco Gerbi, Διευθυντής Προϊόντων της New Holland, Επικεφαλής Ειδικών & Συμπαγών ελκυστήρων. «Η γεωργία εξελίσσεται, το ίδιο και ο εξοπλισμός που απαιτείται για να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις, με την άνεση του χειριστή στο επίκεντρο αυτών. Το Comfort Ride έχει αποδείξει την αξία του σε μεγαλύτερα τρακτέρ σε όλη τη γκάμα της New Holland, και τώρα ήρθε η ώρα οι χειριστές αμπελώνων να βιώσουν τα οφέλη του».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-12-2023 19:48Διονύσης

Φίλτρο καμπίνας 550ευρω...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία