BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τo ειδικό BCS Volcan 85 αναβαθμισμένο σε καμπίνα, υδραυλικά και άνεση για το 2024

Η BCS ανανέωσε το εξειδικευμένο μοντέλο της, διατηρώντας τα αποτελεσματικά και διαχρονικά καλά στοιχεία, όπως είναι το ανθεκτικό κιβώτιο ταχυτήτων ή το σύστημα διπλής διεύθυνσης.

BCS-Volcan-2

Βασίλης Σοφός

29
0

Τα BCS VOLCAN 85 ανανεώνονται για το 2024. Διαθέτουν νέα θέση οδηγού, νέα καμπίνα κατηγορίας 4, περισσότερα υδραυλικά και εντελώς νέα εμφάνιση με προβολείς LED που αντικαθιστούν τα προηγούμενα φώτα αλογόνου. Αναλυτικότερα, η BCS συνεργάζεται με την Kohler τοποθετώντας ένα τετρακύλινδρο κινητήρα Turbo Intercooler Common Rail με μέγιστη ισχύ 75 ίππων (στις 2.300 σ.α.λ.) και ροπή κίνησης 300 Nm (που επιτυγχάνεται ήδη στις 1.500 σ.α.λ.).



Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει συγχρονισμένο κιβώτιο ταχυτήτων 16 AV + 16 RM με συμπλέκτη Easy Plus και λειτουργία Smart Brake & Go, χρήσιμη για επανεκκινήσεις στο πιο δύσβατο έδαφος. Η γκάμα των υδραυλικών διανομέων έχει διευρυνθεί για ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών. Πρόκειται για ένα σύστημα διπλού κυκλώματος με ανεξάρτητες αντλίες και εναλλάκτη θερμότητας, με έως και 12 συνολικά οπίσθιες υδραυλικές εξόδους (οι οποίες αυξάνονται σε 13 στην έκδοση με joystick - επίσης νέα με εργονομική λαβή - χάρη στην προσθήκη μιας δεύτερης ελεύθερης εξόδου 3/8"), όλες πλέον τοποθετημένες στους λασπωτήρες. Το κύκλωμα ψύξης λαδιού είναι επίσης νέο, αυξάνοντας την απόδοση.



Οι μοχλοί για τον χειρισμό των βαλβίδων του ρυθμιστή είναι ομαδοποιημένοι στη δεξιά πλευρά του καθίσματος του οδηγού, αλλά οι σχεδιαστές πρόσθεσαν και ένα φίλτρο πίεσης με περιστρεφόμενο φίλτρο, ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερη καθαριότητα του λαδιού και μεγαλύτερη προστασία των υδραυλικών εξαρτημάτων. Η χωρητικότητα του πίσω ανυψωτικού είναι 2.300 κιλά.

Υψηλή εργονομία σε κάθε πλευρά εργασίας

Η νέα καμπίνα χαρακτηρίζεται από βελτιωμένη εργονομία, περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη άνεση συνολικά για τον οδηγό, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται το τρακτέρ με όπισθεν. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση του καθίσματος έχει μεγαλύτερη διαδρομή, ενώ όλα τα πεντάλ - τα οποία βρίσκονται σε πιο εμπρόσθια θέση - είναι αναρτημένα, συμπεριλαμβανομένου του γκαζιού, και περιστρέφονται μαζί με το σύστημα ελέγχου. Το ταμπλό έχει αναδιαμορφωθεί και διαθέτει κουμπί χειροκίνητου ελέγχου του γκαζιού, καθώς και την προσθήκη ενός ζεύγους υποδοχών USB. Επιπλέον, το νέο σύστημα αυτοκαθαρισμού για τον αυτόματο καθαρισμό του ψυγείου είναι ακόμη πιο ισχυρό χάρη σε έναν ανεμιστήρα αυξημένης παροχής.



Η νέα καμπίνα «Vista Pro» είναι υπό πίεση και εγκεκριμένη για την κατηγορία 4, παρέχοντας ασφάλεια, άνεση και ανεμπόδιστη θέα χάρη στο κωνικό προφίλ των τεσσάρων στύλων, ιδανικό για ελιγμούς ανάμεσα σε στενές σειρές (ακόμη και σε πλαϊνή κλίση). Η κατηγορία 4, σε συνδυασμό με την πίεση και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα τριών σταδίων, παρέχει στον χειριστή μέγιστη προστασία από τη σκόνη, τα αερολύματα και τους ατμούς κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων με φυτοφάρμακα. Η καμπίνα «Vista Pro» είναι διαθέτει Rops (Roll over protective structure) σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος και είναι πιστοποιημένη στην κατηγορία 4 σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο UNI EN 15695-1.



Ο πίνακας ελέγχου, με την οθόνη υγρών κρυστάλλων και τις ενδεικτικές λυχνίες LED για γρήγορη και εύκολη ανάγνωση, επιτρέπει στον χειριστή να παρακολουθεί την τιμή της εσωτερικής πίεσης της καμπίνας και τις ώρες χρήσης του εξαερισμού που συνδέεται με τα φίλτρα ενεργού άνθρακα.



Επιπλέον, χάρη στις μεγάλες με το μεγάλο τζάμι πόρτες και τα φινιστρίνια, τόσο στο κάτω μέρος όσο και στην οροφή, η καμπίνα «Vista Pro» επιτρέπει την ανεμπόδιστη ορατότητα 360° του οδοστρώματος, του εξοπλισμού και του περιβάλλοντος χώρου. Η χαλύβδινη μονοκόκ δομή είναι τοποθετημένη σε μια πλατφόρμα βασισμένη σε σινεμπλόκ εντελώς ανεξάρτητα από το πλαίσιο του τρακτέρ, για την απόσβεση των δονήσεων και του θορύβου.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις: σύστημα εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού, υφασμάτινο κάθισμα, εσωτερικός φωτισμός, εσωτερικός καθρέφτης οπισθοπορείας, αναδιπλούμενο σκίαστρο, ντουλαπάκι, υποδοχές USB, ραδιόφωνο αυτοκινήτου Bluetooth USB με ηχείο hands-free και ηχεία.



Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται ένα πλήρες σύστημα φωτισμού LED που αποτελείται από: Φώτα δρόμου LED μπροστά και πίσω, μπροστινά φώτα εργασίας LED, προβολείς LED και περιστρεφόμενο φωτιστικό LED καμπίνας, για συνολικά δέκα φώτα και στις τέσσερις πλευρές, τόσο ικανά που να φωτίζουν την περιοχή εργασίας σε 360° για ακριβή και ασφαλή λειτουργία ακόμη και τη νύχτα ή σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Το ασημί & μπορντό χρώμα «Special Edition», το οποίο διατίθεται προαιρετικά, ολοκληρώνει τα στοιχεία ανανέωσης.

trattoriweb

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • BCS
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία