BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το e-Valiant το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ της σειράς για την BCS, ακολουθεί το ισχυρό e-Vanguard

Το νέο εξειδικευμένο ηλεκτρικό τρακτέρ BCS παρουσιάστηκε στην έκθεση Fieragricola, είναι ισοδιαμετρικό, θα κινείται με ισχύ 40 kW και θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις.

e-valiant-5

Βασίλης Σοφός

28
0

Η BCS βρέθηκε στην έκθεση Fieragricola για να ανακοινώσει μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες της τα τελευταία χρόνια, το ντεμπούτο του εξειδικευμένου ηλεκτρικού τρακτέρ της e-Valiant. Χάρη στο «ηλεκτρικό» μπλε χρώμα του με τις χαρακτηριστικές μπλε φλέβες, προσέλκυσε μάλιστα πολλούς επισκέπτες, με την πρίζα επαναφόρτισης να κάνει την εμπειρία πιο διαδραστική.



Τεχνικά, πρόκειται για ένα ισοδιαμετρικό μηχάνημα 1700 κιλών με προαιρετικό αναστρέψιμο κάθισμα οδηγού, εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 40 kW και απόλυτα συμβατό με όλο τον υπάρχοντα εξοπλισμό, έχοντας πρακτικά τις ίδιες διαστάσεις με την έκδοση θερμικού κινητήρα. Η BCS αναφέρει ότι τα πεδία εφαρμογής κυμαίνονται από τον δημοτικό τομέα για εργασίες συντήρησης πρασίνου σε αστικά κέντρα έως τον τομέα της κηπουρικής και της κτηνοτροφίας για χρήση σε κλειστούς χώρους όπως θερμοκήπια και στάβλους. Εννοείται ότι συμπεριλαμβάνεται και η εξειδικευμένη γεωργία, όπως οι αμπελώνες και οι οπωρώνες.

Το ευέλικτο και φιλικό e-Valiant

Το τρακτέρ φιλοξενεί μπαταρίες ιόντων λιθίου 48 V με χωρητικότητα 30 kWh, που παρέχουν αυτονομία 3 έως 6 ώρες ανάλογα με την εφαρμογή και τις συνθήκες εργασίας. Ο αναφερόμενος χρόνος επαναφόρτισης των μπαταριών είναι περίπου 5 ώρες (20 έως 100 %) με εισροή 6 kWh.



Η μετάδοση συνεχίζει να είναι μηχανική με έναν υγρό πολύδισκο συμπλέκτη εξοπλισμένο με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 12 ταχυτήτων εμπρός συν 12 ταχυτήτων όπισθεν και συγχρονισμένη όπισθεν. Το υδραυλικό σύστημα αποτελείται από δύο ανεξάρτητες αντλίες (η μία είναι αφιερωμένη στο σασμάν και τα ηλεκτροϋδραυλικά χειριστήρια και η άλλη στις βαλβίδες ανύψωσης ισχύος και τις βαλβίδες καδένας) για έως και επτά πίσω υδραυλικές εξόδους pto, για τη χρήση όλων των σύγχρονων εργαλείων, ενώ διατίθεται και μια έξοδος pto, που είναι ανεξάρτητη από το κιβώτιο ταχυτήτων και συγχρονισμένη με την εμπρόσθια κίνηση. Η αναστρέψιμη θέση του οδηγού δίνει τη δυνατότητα χρήσης του πίσω αναρτημένου εργαλείου, όπως και η χρήση του μπροστινού, προς όφελος της ακρίβειας εργασίας, της άνεσης και της ασφάλειας.



Η βέλτιστη κατανομή της ισχύος στους δύο άξονες, σε συνδυασμό με το σύστημα 4WD και το αποκλειστικό ολοκληρωμένο πλαίσιο OS-Frame με ταλάντωση 15 μοιρών μεταξύ εμπρός και πίσω, εγγυάται τη σταθερότητα του ηλεκτρικού τρακτέρ e-Valiant ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος. Η σειρά e-Valiant διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η έκδοση «AR» με αρθρωτό πλαίσιο και εξαιρετικά μικρές ακτίνες στροφής, η έκδοση «RS» με κατευθυνόμενο πλαίσιο για χρήση ακόμη και σε επικλινές έδαφος και η αποκλειστική έκδοση «AR MICRO» με αρθρωτό πλαίσιο και αναστρεψιμότητα στο βασικό εξοπλισμό, πολύ μικρό μετατρόχιο (μόνο 95 εκ. το συνολικό πλάτος) και υδραυλικό σύστημα Premium με αντλία αυξημένης παροχής, εναλλάκτη θερμότητας και διαχωριστή ροής.



Όμως το e-Valiant, που παρουσιάστηκε στη Fieragricola, δεν θα είναι ο μόνος ηλεκτρικός ελκυστήρας που θα μπει στον τιμοκατάλογο της BCS: Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η σειρά e-Vanguard, η οποία χαρακτηρίζεται από τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών, όπως κάθισμα οδηγού με πλατφόρμα αναρτημένη σε μπλοκ, κλιματιζόμενη καμπίνα, πίσω PTO διπλής ταχύτητας 540/540E, υδραυλικό σύστημα με μεγαλύτερη παροχή στις δύο αντλίες, διαθεσιμότητα ηλεκτρονικά ελεγχόμενων χειριστηρίων και φώτα πλήρω LED.

Με πληροφορίες από omnitrattore και trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία