Σύμφωνα με δημοσίευμα της Japan Times, η Kubota μέχρι πρόσφατα ασχολιόταν μόνο με την παραγωγή ρυζιού με εξαγωγικό προσανατολισμό. Πλέον θα παράγει οινοποιήσιμα σταφύλια, καθώς όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η ζήτηση για το κρασί στην Ιαπωνία εμφανίζεται αρκετά ζωηρή. Στο μέλλον εξετάζει να φτιάξει και οινοποιείο
Προς το παρόν η παραγωγή έχει ξεκινήσει στην περιοχή Kaminoyama σε μία έκταση 8 στρεμμάτων. Τα σταφύλια είναι ποικιλίας Delaware για οινοποίηση αλλά και επιτραπέζια. Η συνολική παραγωγή θα αγοραστεί από τοπικά οινοποιία.