
Η ιστορία αυτού του ρεκόρ, έγινε μάλιστα θέμα σε ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση της Μεγάλης Βρετανίας στις 17 Νοεμβρίου, με τίτλο «Το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο». Το επίτευγμα έρχεται μετά το πρώτο ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο τρακτέρ που έσπασε το Fastrac One τον Ιούνιο, φτάνοντας ταχύτητα 166,7 χλμ την ώρα με τον Guy Martin πάλι στο κάθισμα του οδηγού.
Στη συνέχεια, η JCB ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να σπάσει το δικό της ρεκόρ και ανέπτυξε το Fastrac Two - το οποίο ήταν 10% ελαφρύτερο και βελτιωμένο σε σχέση με τον μικρότερο αδελφό του. Το Fastrac Two λοιπόν ήταν και αυτό που έσπασε εκ νέου το ρεκόρ.
Οι τροποποιήσεις για το ρεκόρ
Η ομάδα μηχανικών της JCB για να ξεπεράσει τον εαυτό της, επανασχεδίασε μέρη της καμπίνας και στο σασί, ώστε το τρακτέρ να γίνει πιο αεροδυναμικό. Επιπλέον, χρειάστηκε και μία έξτρα δόση δύναμης, οπότε τροποποιήθηκε και ο εξακύλινδρος κινητήρας των 7,2 λίτρων JCB Dieselmax, ο οποίος κατασκευάστηκε στο Νταρμπισάιρ από την JCB Power Systems. Η συνεργασία με τον σπεσιαλίστα τον κινητήρων Ricardo έφερε ένα νέο, μεγαλύτερο τούρμπο, που συνοδεύτηκε από ψεκαστήρες νερού και αερόψυξη μέσω δεξαμενών πάγου, εξοπλισμός που μείωνε τη θερμοκρασία κατά 50 βαθμούς Κελσίου.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν και βελτιώσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων έτσι ώστε να δίνει ισχύ 1.016 ίππων στις 3.150 σ.α.λ, και πάνω από 2.500Nm ροπή.
Τα μηχανήματα της JCB διαθέτει στην ελληνική αγορά η Unitrack ΑΕΕ (τηλ. 210/5570535)