BACK TO
TOP
Profi

Σπορά καλαμποκιού εξ αποστάσεως με AgBot και κιτ της Amazone

Η Amazone θέλει να είναι από τις πρώτες εταιρείες κατασκευής εξαρτηµάτων που θα χρησιµοποιούνται σε αυτόνοµο τρακτέρ και για αυτόν τον λόγο αγόρασε ένα µερίδιο στην AgXeed στις αρχές του έτους. Εδώ παρουσιάζεται το ερπυστριοφόρο AgBot, που συνδυάζει την εµπρόσθια χοάνη και την δισκοσβάρνα/σπαρτική ακριβείας της γερµανικής εταιρείας κατασκευής µηχανηµάτων Amazone, σε δοκιµή σε πεδία καλαµποκιού.

1_198

19
0

Ρίξαµε ήδη µια πρώτη µατιά στο AgBot σε παλαιότερο τεύχος, ενώ, πιο πρόσφατα, το µηχάνηµα έκανε περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία µετά το ντεµπούτο του στην έκθεση Cereals τον Ιούνιο. Έκανε, όµως, πολύ απλές δουλειές, χρησιµοποιώντας απλά εξαρτήµατα, όπως οι καλλιεργητικές µηχανές ή οι δισκοσβάρνες.

Πώς τα πάει το αυτόνοµο τρακτέρ όταν πρέπει να εκτελέσει πιο απαιτητικές εργασίες όπως η φύτευση καλαµποκιού ή άλλων καλλιεργειών; Με µια εµπρόσθια χοάνη FTender 1600 και µια µονάδα 3 µ., που περιλαµβάνει δισκοσβάρνα µε σφηνοειδή κύλινδρο και σπαρτική µηχανή ακριβείας Precea στο πίσω µέρος, το µηχάνηµα φαίνεται πολύ εντυπωσιακό.

Μένει να µάθουµε αν µπορεί να φυτεύει καλαµπόκι µόνο του. Μόλις η κοµπίνα φτάσει στο χωράφι, η εκφόρτωση από τον χαµηλό φορτωτή είναι µια σχετικά γρήγορη δουλειά χάρη στο τηλεχειριστήριο. Στη συνέχεια, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να µετακινήσετε το τρακτέρ στη θέση έναρξης εργασίας ή να το αφήσετε να κινηθεί µόνο του.

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία