BACK TO
TOP
Profi

Η έκδοση Dynamic του Rex4 RoboShift, ξεχώρισε στην Enovitis in Campo 2024

Η έκδοση Dynamic στην έκδοση Blue Icon, δηλαδή µε µπλε µεταλλικό χρώµα και µαύρες ζάντες, που γίνεται όλο και περισσότερο το χαρακτηριστικό γνώρισµα της Landini, είναι το τρακτέρ που έκλεψε την παράσταση στην έκθεση αµπελουργικών µηχανηµάτων Enovitis in Campo 2024 που πραγµατοποιήθηκε 12-13 Ιουνίου στην Μπολόνια της Ιταλίας.

49_7

12
0

Η έκδοση Dynamic του Rex4 RoboShift (γκάµα 5 µοντέλων από 80 έως 120 ίππους στις εκδόσεις F, S, V και GT) στην έκδοση Dynamic διατηρεί τον τετρακύλινδρο κινητήρα Deutz-Ag, 2,9 λίτρων, µε Turbo Intercooler ηλεκτρονικού ψεκασµού Common Rail και χαρακτηρίζεται για την µέγιστη άνεση λειτουργίας χάρη στο κιβώτιο ταχυτήτων HML RoboShift 48+16.

Η αλλαγή είναι ηλεκτροϋδραυλική και τα κιβώτια κίνησης και το HML, τα οποία είναι πλήρως ροµποτικά και διαχειρίσιµα στη λειτουργία αυτόµατης µετάδοσης, ενώ µπορούν να ελεγχθούν χειροκίνητα απευθείας από το χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών SmartPilot Plus.

Πολλές οι διαθέσιµες εκδόσεις

Το εξειδικευµένο Dynamic της Landini είναι διαθέσιµο στα µοντέλα S (στενός οπωρώνας) και V, ενώ προσφέρεται στις εκδόσεις GT-πλατύς οπωρώνας ή ανοιχτό χωράφι- και F -οπωρώνας. Το joystick της ανανεωµένης αναρτηµένης καµπίνας της διάταξης Dynamic δεν βρίσκεται πλέον στην κονσόλα ελέγχου (η οποία έχει επανασχεδιαστεί), αλλά βρίσκεται απευθείας στο πολυλειτουργικό υποβραχιόνιο του νέου καθίσµατος. Το κάθισµα περιστρέφεται 8° προς τα αριστερά, για να συνοδεύει τον χειριστή κατά την είσοδο και την έξοδο από την καµπίνα, και έως και 16° προς τα δεξιά, για καλύτερη εργονοµία, χειρισµό και ορατότητα κατά την εργασία στο πίσω µέρος και την κοιλιά.

Τεχνολογικός εξοπλισµός

Το Landini Rex 4 RoboShift Dynamic διαθέτει τα εργαλεία Landini Farm (διαθέσιµο σε όλα τα τρακτέρ Stage V της µάρκας) και Landini Fleet & Remote Diagnostic Management. Ένα νέο στοιχείο στην έκδοση Dynamic είναι η παρουσία αισθητήρων τοποθετηµένων (προαιρετικά) στην οροφή και το καπό. Ενώ το σύστηµα PSM (Precision Steering Management) επιτρέπει την οδήγηση µε δορυφορική υποστήριξη, οι αισθητήρες επιτρέπουν την αυτόµατη παράλληλη οδήγηση µεταξύ των σειρών χωρίς την ανάγκη κεραιών και δορυφόρων. Ελέγχεται από την οθόνη αφής 10 ιντσών στην καµπίνα και ελέγχει αυτόνοµα την τροχιά µέσω του ηλεκτροϋδραυλικού συστήµατος διεύθυνσης ADS (Advance Driving System).

Η παρουσία του ADS προδιαθέτει αυτό το µηχάνηµα για έξυπνο σύστηµα διεύθυνσης, το οποίο αποτελείται από την ηλεκτρονική κολώνα διεύθυνσης µε αισθητήρες στον µπροστινό άξονα. Το σύστηµα εξασφαλίζει τον έλεγχο του τρακτέρ ιδιαίτερα σε απόκρηµνα εδάφη, απορροφώντας τις ανωµαλίες του εδάφους µε αυτόµατη προσαρµογή της τροχιάς των τροχών µετά από στροφή και, στο δρόµο, µε ενίσχυση του τιµονιού.

Τα µηχανήµατα της Landini διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (τηλ. 210/3499200)

Διαβάστε περισσότερα στο profi, που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Ιουλίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία