Μάλιστα, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα του ιταλικού Τύπου, αυτή δεν θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 200.000 τόνους. Κατά 44% έχει αυξηθεί η τιµή σε σχέση µε την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τα 6,5 ευρώ το κιλό, από τα 4,5 ευρώ που ήταν.
Μάλιστα σύµφωνα µε την Corriere Della Sera, ορισµένοι παραγωγοί πουλάνε ακόµα και σε διψήφια νούµερα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Italy Olivicola Τζενάρο Σίκολο, «η φτωχή συγκοµιδή που είχαµε φέτος, έχει οδηγήσει σε µια κατακόρυφη αύξηση της τιµής στο ράφι για το ιταλικό ελαιόλαδο, το οποίο δεν µπορεί να είναι πραγµατικά ιταλικό φέτος, αν πωλείται για λιγότερο από 7,50 µε 8 ευρώ το κιλό».
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Δεκέμβρη μαζί με το περιοδικό Profi