BACK TO
TOP
Θεσμικά

Συγκρατημένος για την ειδική ενίσχυση στα σπαράγγια ο Βορίδης

Περισσότερο συγκρατημένος απ΄ ότι για τα για τις φράουλες και τα χοιρινά, εμφανίσθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε ότι αφορά στην ειδική ενίσχυση των καλλιεργητών σπαραγγιών, οι οποίοι αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με τη διάθεση του προϊόντος το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο το υπουργείο εκτιμά ότι το θέμα θα πρέπει να εξετασθεί περαιτέρω.

12-voridis_0_0_2

Γιάννης Πανάγος

2
13

Το θέμα απασχόλησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Βορίδης – Στρατάκος) σε ειδική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των οργανώσεων του σπαραγγιού οι οποίοι και παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους το προϊόν χρήζει κάποιας βοήθειας από την Πολιτεία, λόγω της πανδημίας.

Η ανακοίνωση Βορίδη έχει ως ακολούθως:

Παρακολουθούμε την κατάσταση για να παρέμβουμε όπου χρειαστεί

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο του διαρκούς και εποικοδομητικού διαλόγου που επιδιώκει με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, τα προϊόντα των οποίων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών σπαραγγιού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκθέσουν στον Υπουργό τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο εξαιτίας της ασυμμετρίας που προκάλεσε η υγειονομική κρίση στο προϊόν, εστιάζοντας κυρίως στα προβλήματα της παραγωγής, της εμπορικής διάθεσης και των εξαγωγών που παρατηρήθηκαν.

Επιπλέον, από τους σπαραγγοπαραγωγούς επισημάνθηκε ότι το σπαράγγι επλήγη επιπροσθέτως εξαιτίας της περιόδου κατά την οποία συγκομίζεται (από Μάρτιο έως Μάιο) αλλά και εξαιτίας του ιδιαίτερου εμπορικού του χαρακτήρα, καθώς το συντριπτικό ποσοστό της εγχώριας παραγωγής εξάγεται σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Ο κ. Βορίδης τόνισε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τα προβλήματα που εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καίρια και ουσιαστικά όπου παρατηρούνται ασυμμετρίες που οφείλονται στην πανδημία της νόσου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος και εκπρόσωποι σπαραγγοπαραγωγών των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης, Αλμωπίας Πέλλας, Τυχερού, Νέας Βύσσας, Νέστου και Nespar.


Χωρίς συνεκτικό κρίκο οι ειδικές, εντείνονται τα θέματα ρευστότητας
Αποσπασματικές, αστικοκεντρικές και με πελατειακό πρόσημο μοιάζουν να είναι οι μέχρι σήμερα προσεγγίσεις Βορίδη σε ότι αφορά στην ειδική ενίσχυση των αγροτών που πλήττονται από τον κορωνοϊό, την ώρα που η κυβέρνηση αποφεύγει πολύ προσεκτικά την ξεκάθαρη δυνατότητα ένταξης των αγροτών στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοινώνονται καθημερινά για την ανακούφιση των επιχειρήσεων. Εν τω μεταξύ όλο και πιο δύσκολη γίνεται η δουλειά των αγροτών καθώς διευρύνονται περαιτέρω οι χρόνοι εξόφλησης για τα προϊόντα που παραδίνουν στο ελεύθερο εμπόριο και στις αλυσίδες λιανικής, αυξάνεται το εργατικό κόστος και πληθαίνουν τα κρούσματα των ακάλυπτων επιταγών.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, οι επιτελείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλον μιλάνε περισσότερο με τους επόμενους κρίκους της παραγωγικής αλυσίδας, δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη δεινή θέση στην οποία περιέρχεται ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής και ακολουθούν παθητικά το κλίμα που διαμορφώνεται από τις οργανωμένες ομάδες πίεσης οι οποίες βρίσκονται εκτός του αγροτικού χώρου.

Οι διαδοχικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις του υπουργού Αγροιτκής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη αλλά και άλλων μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τα τελευταία 24ωρο, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που από την αρχή φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται το αγροτικό ζήτημα σε σχέση με τον κορωνοϊό. Λίγες, μικρές και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πιστοποιούν ότι κάτι κάνουμε, θα διευκολύνουν τις μικροπολιτικές μας επιδιώξεις και δεν θα ανοίγουν στην όρεξη για μεγάλες απαιτήσεις της μεγάλης μάζας των αγροτών από τα μέτρα για την πανδημία.

Έτσι, η αρχή που έγινε με τους ανθοπαραγωγούς, της Αττικής κατά βάση, τους αλιείς και τους ιχθυοκαλλιεργητές, έδωσε στις αρχές της εβδομάδας τη σκυτάλη στους λίγους βουβαλοτρόφους της λίμνης Κερκίνη και τους μετρημένους στα δάχτυλα μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας της Ηλείας. Έτσι, ακόμα και σήμερα παραμένουν σε αναμονή οι αιγοπροβατοτρόφοι, ο μόνος κλάδος με ισχυρή παρουσία στην πρωτογενή παραγωγή, εξ όσων φέρονται να είναι κοντά στη διαδικασία της οικονομικής στήριξης. Ένας κλάδος με σαφέστατη αναφορά στην πρωτογενή παραγωγή και ξεκάθαρη ζημιά από την διαμορφωθείσα κατάσταση στην αγορά αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Δίδεται η εντύπωση ότι πρόκειται για έναν σχεδιασμό που θέλει να καθυστερεί μεθοδικά η ανακοίνωση των μέτρων για τους αιγοπροβατοτρόφους, έτσι ώστε να συγκεντρώνει για καιρό όλο το επικοινωνιακό ενδιαφέρον και στο μεταξύ να ανακοινώνονται οι μικροδιευκολύνσεις στους «δικούς μας» ανθρώπους, μιας και η πανδημία δίνει τη δυνατότητα να υποστηριχθεί και το… πελατειακό μας σύστημα.

Περισσότερο ρεπορτάζ με παρασκήνιο γύρω από τις ειδικές ενισχύσεις στην Agrenda του Σαββάτου.
Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 

Αιγοπροβατοτρόφοι, χοιροτρόφοι, ανθοπαραγωγοί και καλλιεργητές φράουλας στις ενισχύσεις
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ειδικής ενίσχυσης των αγοπροβατοτρόφων και κοντά σ' αυτούς και των χοιροτρόφων, όπως ανακοίνωση την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. Θετικά επίσης και κατά προτεραιότητα δείχνει να αντιμετωπίζει το υπουργείο και την ειδική ενίσχυση των καλλιεργητών φράουλας, κάτι το οποίο αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ η επιδότηση των ανθοπαραγωγών με 1.250 και 2.500 ευρώ το στρέμμα αντίστοιχα για υπαίθρια και θερμοκηπιακή παραγωγή, εξασφάλισε και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Κέλλα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «έχει προχωρήσει η συζήτηση, είναι ώριμη και μέσα στις επόμενες μέρες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω το ακριβές ποσό και τη μεθοδολογία με την οποία πρόκειται να ενισχυθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι».
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για αποζημιώσεις,

λόγω κορωνοϊού και στους αιγοπροβατοτρόφους»

Τη διαβεβαίωση ότι όσοι κλάδοι πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού «θα ενισχυθούν δίκαια και όπως πρέπει» παρείχε εκ νέου από του βήματος της Βουλής την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Κέλλα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «έχει προχωρήσει η συζήτηση, είναι ώριμη και μέσα στις επόμενες μέρες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω το ακριβές ποσό και τη μεθοδολογία με την οποία πρόκειται να ενισχυθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι».

Συμπλήρωσε δε ότι «έχει γίνει η προπαρασκευαστική δουλειά με τρόπο οργανωμένο και μεθοδικό ώστε να μην χαθεί το δικαίωμα της ενίσχυσης που έχουν» προσθέτοντας ότι «το ίδιο θα γίνει και με τους χοιροτρόφους».

Μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ενίσχυσης των ανθοπαραγωγών (ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου), μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση. «Θα ακολουθήσει η αποζημίωση μέσω των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) των αλιέων και με σαφή τεκμηρίωση θα υποβληθεί και το αίτημα για τους αιγοπροβατοτρόφους με βάση τον προσωρινό κανονισμό από την Κομισιόν ο οποίος ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας».

Ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οριζόντιες επιδοματικές πολιτικές αλλά θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί που πραγματικά απαιτείται ενίσχυση και υφίστανται και οι προϋποθέσεις. «Το ίδιο θα συμβεί και σε κάθε κλάδο του πρωτογενούς τομέα ο οποίος έχει πληγεί. Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την τομάτα και τη φράουλα. Συζητάμε όλα τα αιτήματα  τα οποία στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία που αφορούν διαταραχή της τιμής ή διαταραχή της ποσότητας και οφείλονται στον κορωνοϊό» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε σκωπτικά ότι: «Ακολουθούμε ευλαβικά μια συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να στηρίξουμε τους τομείς που επλήγησαν ουσιαστικά, πραγματικά, συστηματικά, αποτελεσματικά. Δεν πετάμε κορώνες όπως ορισμένοι οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το τι συμβαίνει στους παραγωγούς, αλλά που στην πραγματικότητα το μόνο για το οποίο κόπτονται είναι να παριστάνουν τους Ηρακλειδείς ανεύθυνα, για να εκμεταλλευτούν την αγωνία των ανθρώπων».

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου οι οποίοι επλήγησαν από καταρροϊκό πυρετό το 2014, ο κ. Βορίδης τόνισε επιτέλους επιλύεται ένα ζήτημα που σοβούσε επί έξι ολόκληρα χρόνια. 

«Το θέμα δεν ελύθη επί τόσα χρόνια διότι δεν έγιναν οι έλεγχοι που έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ζημία και αυτό χωρίς υπαιτιότητα των κτηνοτρόφων» είπε ο Υπουργός για να προσθέσει: «Εμείς λύσαμε τη νομική περιπλοκή που δημιουργήθηκε με διάταξη η οποία έχει συμπεριληφθεί στο περαιωθείσης διαβουλεύσεως νομοσχέδιο το οποίο μόλις λάβει την υπογραφή και του Υπουργού Οικονομικών θα εισαχθεί για συζήτηση στο Σώμα.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του υπεύθυνου επί αγροτικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτη ότι φέρνει προς ψήφιση την τροπολογία που εκείνος είχε καταθέσει, ο κ. Βορίδης επεσήμανε: «Η διάταξη αυτή έχει συνταχθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Αφού ήταν τόσο απλό το ζήτημα, γιατί δεν το τελείωσε ο κ. Αραχωβίτης; Δεν φτάνει που έχουν ολιγωρήσει, είναι αμελείς, δεν επέλυσαν βασικά ζητήματα, δεν δέσμευσαν ποσά, τώρα παριστάνουν και τους κήνσορες και τους τιμητές. Η υποκρισία περισσεύει».

 
Νωρίτερα το Agronews έγραφε:
Ενισχύσεις στους παραγωγούς φράουλας εξετάζει το υπουργείο
Το ενδεχόμενο στήριξης του κλάδου της φράουλας εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με γνώμονα τη μεγάλη μείωση των εξαγωγών και τη χαμηλή εμπορευσιμότητα του προϊόντος που επικαλέστηκαν οι παραγωγοί σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Πράγματι οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποστεί τις συνέπειες της διαταραχής της αγοράς εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και θα πρέπει να ενισχυθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν ειδικότερα στις χαμηλές τιμές που παρατηρήθηκαν  στις εξαγωγές του προϊόντος και επεσήμαναν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής δόθηκε σε χαμηλές τιμές καθώς διατέθηκε στην παρασκευή μαρμελάδας.



 Ο υπουργός τόνισε από την πλευρά του ότι το υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τις ασυμμετρίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει εμπράκτως όλους όσοι έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,  ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της στενής παρακολούθησης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID 19) στον πρωτογενή τομέα, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Μαΐου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών φράουλας.

 Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη στήριξη της φράουλας που πλήττεται από την υγειονομική κρίση. «Οι παραγωγοί φράουλας επικεντρώθηκαν στην μεγάλη μείωση των εξαγωγών αλλά και στη χαμηλή εμπορευσιμότητα του προϊόντος». 

Δυναμικό προϊόν

 Παράλληλα, παρατήρησε ο κ. Βορίδης ότι «η ελληνική φράουλα είναι ένα δυναμικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν το οποίο εξαιτίας των ιδιαίτερων οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του απολαμβάνει την ιδιαίτερη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν

στην πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

για την ενίσχυση των ανθοπαραγωγών

 

Πλήρης δικαίωση της στρατηγικής που ακολουθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης για την ανακούφιση των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού συνιστά η έγκριση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ποσού ύψους 10.130.000 ευρώ το οποίο θα κατευθυνθεί στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής ανθέων της πατρίδας μας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας που κατέβαλε ο Υπουργός από το ξέσπασμα της πανδημίας για την ενίσχυση των πληττόμενων κλάδων και κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκώς στον αγροτικό τομέα στις οποίες δίνεται η δυνατότητα να διαθέσουν κρατικές ενισχύσεις για την άμβλυνση των επιπτώσεων της νόσου. Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για τη στήριξη και άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετική δήλωσή της η εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση θα βοηθήσει τους ανθοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. Δεσμεύεται μάλιστα ότι η συνεργασία με τα Κράτη Μέλη θα συνεχιστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η εφαρμογή των εθνικών μέτρων στήριξης με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, σε εναρμόνιση με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:

  • σε 1250 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας υπαίθρου, ανθέων και καλλωπιστικών δρεπτών ανθέων, φυτών κηποτεχνίας και άλλων ανθοκομικών φυτών εξωτερικού χώρου και
  • σε 2.500 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας ανθέων υπό κάλυψη (θερμοκηπίων) ανθέων και καλλωπιστικών, δρεπτών ανθέων και γλαστρικών ανθέων εσωτερικού χώρου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βορίδης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτύχει την καθολική στήριξη όλων όσοι πλήττονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

07-05-2020 20:41Αγγελαινας δημητριος

Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βροντά.

Απάντηση

07-05-2020 19:48ΧΧ

Τρισαθλια επιλογη ο συγκεκριμενος υπουργος, καμια σχεση με το αντικειμενο. Αυτος και ο Σταικουρας θα καταστρεψουν τον Μητσοτακη, αφου στραφηκαν κατα των 2 πληθυσμιακων ομαδων που αποτελουν τον κορμο της ΝΔ, δηλαδη τους αγροτες και τους ιδιοκτητες ακινητων. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ποτε δεν στραφηκαν εναντιον αυτων που τους ψηφιζαν με χερια και με ποδια, το αντιθετο, συνεχως τους ενισχυαν και τους υποστηριζαν ( οι Δημοσιοι υπαλληλοι για το ΠΑΣΟΚ και οι απανταχου επιδοματουχοι για τον ΣΥΡΙΖΑ )

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

07-05-2020 18:55Χρήστος

σας ψηφίσαμε και σας στηρίξαμε, γιατί σαν αγρότες περιμέναμε κάτι καλύτερο από εσάς απ' ότι από τα κοπρόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ!!! Απογοήτευση και τίποτα άλλο μας προσφέρατε!!!! Που θα πάει όμως? Κάποια στιγμή θα έρθουν κι οι εκλογές και τότε θα φάτε μαύρο που θα πάει σύννεφο!!!!!

Απάντηση

07-05-2020 12:57Djehdbjdkskz

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΞΥΛΟ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΩΣΤΕ ΛΕΥΤΑ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΩΜΜΥΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ 4 ΕΤΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.... ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΛΑΚΕΣ ΗΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ

Απάντηση

07-05-2020 11:38Μανολης

Καλημέρα σας η δύναμη μας είναι στις κάλπες απλά μη ξεχάσουμε,τους υποστηρίξαμε για καλύτερο αλλα χάλια.....,..

Απάντηση

07-05-2020 11:31Άννα

Ο χειρότερος υπουργός! Λάθος του Μητσοτάκη η τοποθέτηση του στο δικό μας υπουργείο. Είναι άσχετος με το αντικείμενο

Απάντηση

07-05-2020 04:28Παναγιωτης

Αν δε δώσετε ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους θα τα πουμε στις εκλογές τσιπρα κ παλι τσι

Απάντηση

07-05-2020 04:25Παναγιωτης

Δωστε ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους γιατί θα χάσει τις εκλογές μητσοτακης να φτεει ο βοφιδης

Απάντηση

07-05-2020 04:21Παναγιωτης

Αν δε δώσετε ενισχυσεις στους κτηνοτρόφους θα τα πουμε στις εκλογες

Απάντηση

07-05-2020 04:18Παναγιωτης

Θα ξανάρθουν κ εκλογές κ θα τα πουμε

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές