BACK TO
TOP
Θεσμικά

Χάνονται μετασχηματιστές και καλλιέργειες δι' ασήμαντον αφορμήν

Νέα επεισόδια στο σήριαλ με το πλιάτσικο στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, καταγράφονται αυτές τις μέρες σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, εξέλιξη η οποία φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους καλλιεργητές που βλέπουν την παραγωγή του να χάνεται... δι' ασήμαντον αφορμήν!

IMG_0018

12
3

Οι τελευταίες διαμαρτυρίες έρχονται από καλλιεργητές κηπευτικών στην περοχή των Μεγάρων που το τελευταίο διάστημα πέφτουν ξανά και ξανά θύματα της γνωστής ιστορίας που θέλει τους συνήθεις πλιατσικολόγους να έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους, καταστρέφοντας τους μετασχηματιστές και το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ για λίγα κιλά χαλκού.

Οι αγρότες από την πλευρά τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστροφή των καλλιεργειών τους, αφού, μέσα στους θερινούς μήνες και με τις αρδευτικές ανάγκες των καλλειεργειών τους στο κατακόρυφο, δεν μπορούν να ποτίσουν τα κτήματά τους, καθώς η ΔΕΗ ή καλύτερα η ΔΕΔΔΗΕ, δυσκολεύεται -ειδικά αυτή την εποχή- να ανταποκριθεί εγκαίρως στα αιτήματα αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο.

«Το θέμα είναι ότι το κακό έχει παραγίνει», δηλώνει στην Agrenda, παραγωγός των Μεγάρων, μέλος του τοπικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών, τονίζοντας ότι «το θέμα από εδώ και μπρος είναι η πρόληψη και όχι η εκ των υστέρων αποκατάσταση των ζημιών».

«Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα» επισημαίνει, «θα πρέπει οι ιθύνοντες της ΔΕΔΔΗΕ να μεριμνήσουν έτσι ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια και προστασία των μετασχηματιστών». Με άλλα λόγια αυτά τα μηχανήματα θα πρέπει να τοποθετούνται στους στύλος της ΔΕΗ με τρόπο τέτοιο που να μην είναι δυνατή η «αποκαθήλωση» και διάλυσή τους... για λίγο χαλκό που εμπεριέχουν με βάση της κατασκευή τους.

Μια άλλη λύση θα ήταν η αλλαγή της τεχνολογίας πάνω στην οποία βασίζονται σήμερα αυτοί οι μετασχηματιστές ρεύματος και αντί για ράβδους χαλκού να υπάρξει στροφή στα φύλλα αλουμινίου, τα οποία κάνουν την ίδια δουλειά, δεν παρουσιάζουν όμως το ίδιο «εμπορικό» ενδιαφέρον για τους συνήθεις «βανδάλους» του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παραγωγοί που υφίστανται το βάρος όλης αυτής της διαδικασίας, έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στους υπεύθυνους της ΔΕΗ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα, ενώ, έχουν ζητήσει και ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζιδάκη, έτσι ώστε να δώσει τις απαραίτητες εντολές για την επίλυση του ζητήματος.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

28-06-2020 08:53GIORGOS

Καλημέρα σας!Σε χωριό έξω από την βεροια μας τα έχουν ριμαξει!τρεις φορές τους εχουν κλέψει και τις τρεις φορες τους ιδιους μετασχηματιστές.Μια φορά τον μήνα μας τους κλέβουν και η ΔΕΔΔΗΕ κανει πανω απο 20-25 μερες να το περασουν και ειδικά αυτήν την εποχή που χρειαζόμαστε το ρεύμα για να ποτισουμε την παραγωγή μας. Σας παρακαλω πολυ θελω να γινει πολυ Μεγάλο θεμα στο site του agronews γιατι ειναι πολυ μεγαλες οι εκτασεις που καλλιεργούμε και Καλό είναι να γίνει Θέμα για να πάρει έκταση το πρόβλημα.Παραγωγος ροδακινων

Απάντηση

25-06-2020 17:41ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΡΡΑΣ

Ποσο κοστίζει να μπει ένας συναγερμός σε καθε μετασχηματιστή;

Απάντηση

25-06-2020 12:39Κώστας

Έπρεπε το θέμα να "ακουμπήσει" τα Μέγαρα (κοντά στο υδροκέφαλο Αθηναικό κέντρο), για να λάβει δημοσιότητα. Για πάνω από μια δεκαετία ρημάζονται οι γεωτρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και η πολιτεία απλώς "παρακολουθεί" το "φαινόμενο". Ούτε τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού αποδέκτεςτου "υλικού" μπόρεσε να εντοπίσει, ούτε να σταματήσει τους εκ βορρά "συμμάχους" όταν επιλέγουν να μεταφέρουν τα "λάφυρα" στη χώρα τους. Μέσα στην γενική έλλειψη αστυνόμευσης στην ελληνική ύπαιθρο, συνηθίσαμε και αυτό το "φαινόμενο". Μέχρι φωτοβολταικό πάρκο ξήλωσαν σε μια νύχτα σε χωριό των Σερρών, ενω τολμητίες γείτονες ξήλωναν επί μέρες παλιά εν αχρησία σιδηροδρομική γέφυρα.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές