BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πιέσεις για νέο κύκλο αιτήσεων για μειωμένη χρέωση ρεύματος αγροτών

Αιτήµατα για νέο κύκλο αιτήσεων για το αγροτικό τιµολόγιο της ∆ΕΗ αλλά και για την εξασφάλιση των µειωµένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ στην Ενεργοβόρο Βιοµηχανία διατυπώνονται τα τελευταία 24ωρα από σχήµατα αγροτών και παράγοντες του κλάδου, που επικαλούνται την ανάγκη να υπάρξει µια ευελιξία δεδοµένου του αβέβαιου οικονοµικού περιβάλλοντος µέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται.

11messaio

1
0

Το παράθυρο αιτήσεων έκλεισε την προηγούµενη εβδοµάδα για το τιµολόγιο της ∆ΕΗ, ενώ στις 5 Νοεµβρίου εξέπνευσε και η προθεσία για αιτήσεις αγροτών στις µειωµένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι το ενδιαφέρον παραγωγών να ενταχθούν στις µειωµένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ είναι µεγάλο, όσο παράλληλα αρκετοί είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να ρυθµίσουν τις εκκρεµότητες, που σχετίζονται µε την διατήρηση του αγροτικού τιµολογίου της ∆ΕΗ. Στην περίπτωση των χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, οι αγρότες είχαν στη διάθεσή τους µόλις έναν µήνα, δηλαδή χρόνος αποδείχθηκε ανεπαρκής για την υποβολή αιτήσεων από το σύνολο του αγροτικού κόσµου κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσµα µεγάλο ποσοστό αγροτών να µην κάνουν χρήση αυτής της ευεργετικής έκπτωσης.

Στην περίπτωση της ∆ΕΗ, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ αλλά και από αναφορές βουλευτών στη Βουλή, από την έναρξη της διαδικασίας έως και σήµερα, υπάρχει σηµαντική µερίδα αγροτών που ακόµα δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διατήρηση του αγροτικού τιµολογίου στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι λόγοι εντοπίζονται κυρίως στη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης άδειας π.χ.  χρήσης νερού αλλά και νοµικού κενού που εξακολουθεί να υφίσταται από την Υ.Α. 2243/333582ΦΕΚ 5432/Β/9-12-2020.

Ταυτόχρονα, σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζητά από τα αρµόδια υπουργεία να δοθεί επιπλέον παράταση στην προθεσµία υποβολής των δικαιολογητικών για τη διατήρηση του αγροτικού τιµολογίου καθώς είναι κρίσιµο στην παρούσα χρονική στιγµή να µην επιβαρυνθεί ο παραγωγός µε επιπλέον κόστος στο ήδη αυξηµένο υπέρµετρα, κοστολόγιο παραγωγής.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές