BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ο Γιώργος Γεωργαντάς στο ΥπΑΑΤ μετά την αποπομπή Λιβανού

Για το μεσημέρι της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει τον Σπήλιο Λιβανό έπειτα από την παραίτηση του το απόγευμα της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου.

Screenshot_2022-02-07_at_18_26_02

6
25

Ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, θα συναντήσει στις 13.30 την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την ορκωμοσία, με την τελετή παραλαβής - παράδοσης στη Βάθη να δρομολογείται για την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, αφού ο απερχόμενος Σπήλιος Λιβανός θα βρίσκεται μέχρι το απόγευμα της Τρίτης στο Στρασβούργο  στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Την άμεση απομάκρυνση του Σπήλιου Λιβανού, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από ατυχείς αναφορές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη συνάντηση με το δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα. Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει χρέη υπουργού στην πλατεία Βάθη, με την ορκωμοσία του να γίνεται την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 13.15. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. 
Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Το βιογραφικό του Γιώργου Γεωργαντά

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς ήταν από τον Ιούλιο του 2019  υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς έχει μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής, όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και είναι πατέρας δύο παιδιών.



Το χρονικό της αποπομπής Λιβανού



Το χρονικό της καρατόμισης Λιβανού ξεκινά σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο Πέτρος Δούκας εμφανίζεται απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός. Και η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Για την ιστορία, στις πυρκαγιές του 2007 ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς -συνολικά οι νεκροί ήταν 84- και είχε καταστραφεί. Το 2021, ο νομός ξανακάηκε, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά θύματα, από μια φωτιά που έπρεπε να είχε σταματήσει άμεσα μετά την εκδήλωσή της στην Αρχαία Ολυμπία. Αντίθετα, έφτασε να κάψει και τη γειτονική Γορτυνία μετά από μία εβδομάδα.

Σχόλια (25)
Προσθήκη σχολίου

08-02-2022 14:54Κώστας

Επαναλαμβανόμενες αστοχίες στο ΥΠΑΑΤ. Ο «Κολωνακιώτης», κοινωνικά, Σπήλιος Λιβανός δεν μπόρεσε να βρει την αναγκαία σύνδεση με το Υπουργείο Γεωργίας και σπαταλιόνταν χρόνος χωρίς να λύνονται τα προβλήματα. Τελικά η αμετροέπεια του δημάρχου Σπάρτης έδωσε, από καραμπόλα, την λύση σε μία αδιέξοδη κατάσταση. Είχε προηγηθεί ο Μάκης Βορίδης ο οποίος έβλεπε την εκεί θητεία του ως μία ανεξήγητη αγγαρεία. Η μια άξια, εργατική και αποτελεσματική Υφυπουργός Αραμπατζή απομακρύνθηκε. Αυτές οι ανεπιτυχείς επιλογές στην ηγεσία του Υπουργείου, είναι σημαντικά σφάλματα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιλογή του κ. Γεωργαντά φαίνεται ότι έχει προδιαγραφές για να θεραπεύσει αυτές τις αστοχίες. Γεννημένος στην επαρχία, ζυμωμένος σε αγροτικό περιβάλλον θα βρει την σύνδεση με τον αγροτικό κόσμο και όντας δουλευταράς, πιστεύεται ότι θα λύσει προβλήματα.

Απάντηση

08-02-2022 14:51Αγροτης

Από την Σκύλα στην Χάρυβδη οι Αγρότες....

Απάντηση

08-02-2022 12:07Γιωργος

Ετοιμαζω βαλιτσα για τα λεφτα που θα μοιρασει ο γεωργαντας.την σακουλα σκουπιδιων την φοβαμαι μην σκιστει.

Απάντηση

07-02-2022 22:44Πανος

Τωρα θα μας αναλαβει και δικηγορος ..εχουν πλεονασμα βαζελινης μαλλον κ λενε να τη χρησιμοποιησουν πανω μας. Ωρε τρακτερ σε καθε οδο της Αθηνας και στα συνορα θελει .

Απάντηση

07-02-2022 21:44Γιώργος

Και τώρα άλλος ένας άριστος της δεξιάς παρέας στο κρίσιμο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης που ήρθε να μας σώσει αλλά δυστυχώς άσχετος. Άσχετοι επαγγελματίες πολιτικοί που μοιράζονται τις θέσεις μεταξύ τους δικηγόροι μηχανικοί αρχαιολόγοι και όλοι σε άσχετα υπουργεία που το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην χάσουν τις καρέκλες τους αυτοί και όλο τους το σόι (βλ.το βίντεο με τον δήμαρχο Σπάρτης). Εμείς τώρα ελπίζουμε με αυτό το πολιτικό σύστημα και προσωπικό και μιλώ για όλα τα κόμματα, να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή και να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο και μια ελπίδα σε αυτά για ένα καλύτερο αύριο. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

07-02-2022 21:03Kostas

Τι θα γίνει με αυτό το υπουργείο; Θα διορίζουν υπουργό πάντα κάποιον που θα έχει υπογραμμενη την παραίτηση του στην κωλοτσεπη, και θα παίζει το ρόλο του αποδιοπομπαίου Τράγου για να τους βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν χρειαστεί; Μία οικογένεια είναι και το κόμμα! Δεν γνώριζαν από την αρχή την ποιότητα του καθενός εκεί μέσα; Η είδηση που βγήκε τώρα τους μάρανε; Αφού ξέρουν ότι ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται υπουργό-γιγαντα και με απίστευτες ικανότητες, γιατί δεν αναλαμβάνει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ένα τρανταχτό όνομα της κυβέρνησης από την αρχή; Αυτές οι αλλαγές υπουργών, μόνο καλό δεν κάνουν... Φανταστείτε τώρα πόσο χρόνο θέλει ο νέος υπουργός να μάθει τα του υπουργείου του... Ούτε που είναι η τουαλέτα δεν ξέρει! Θα κερδίσει χρόνο όμως η κυβέρνηση, και μπορεί να βγει και η τετραετία...

Απάντηση

07-02-2022 20:43ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 4

Αντί να τον διώξει που κατέστρεψε τον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα,τον διώχνει για ένα άσχετο με το υπουργείο του θέμα.Αυτός είναι ο Κούλης και η άθλια κυβέρνηση του.

Απάντηση

07-02-2022 19:14ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

Ωχ τωρα το Αστερι της πληροφορικης θα τα τακτοποιησει ολα????? Αυτο το πραμα που λεγεται ΕΛΓΑ και το πληρωνουμε τι Σκ@τ@ κανει. Οταν καιγονται τα δεντρα ερχεται και μας λεει δεν αποζημειωνουμε τη παραγωγη, μετα μας λεει για τις καταστροφες της υποδομης επρεπε να κανεις αλλη αιτηση(γιατι ρε καθικι δεν το λες απο την αρχη?) και επειτα σου λεει αποζημειωνουμε μονο εκει που εγιναν οι μεγαλες φωτιες, δηλαδη εκει που εγιναν οι μικρες κατοικουν Μ@λ@κες?????????????

Απάντηση

07-02-2022 17:56ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΗΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ! ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΠΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 2007 ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑΝ

Απάντηση

07-02-2022 17:53Giorgos82

Ο πιο ηλίθιος ... Ο πιο ανίδεος ... Ο πιο άχρηστος που έχει περάσει ποτέ .... Στο καλό και να μην μας γράφεις .... Τα γάμησες όλα μέσα σε δύο χρόνια .....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές