BACK TO
TOP
Θεσμικά

Συμψηφισμός έκπτωσης 80% στη ρήτρα στον επόμενο λογαριασμό

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται η έκδοση λογαριασμών σε αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, στους οποίους θα συμψηφίζεται η έκπτωση 80% στη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει χρεωθεί για τη χρήση περιόδου Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2021.

lianiki_reymatos_metritis

2
1

Η έκδοση νέου λογαριασμού θα αφορά περιπτώσεις παραγωγών οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει σε πληρωμή του λογαριασμού της περιόδου για την οποία εφαρμόζεται η έκπτωση. Όσοι έχουν ήδη καταβάλλει το φουσκωμένο αντίτιμο, δεν αποκλείεται να δουν ακόμα και πιστωτικούς λογαριασμούς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η έκπτωση θα συμψηφιστεί με τον λογαριασμό χρέωσης της επόμενης περιόδου.

Για τις λιγοστές περιπτώσεις αγροτών στις οποίες δεν έχει ήδη φτάσει ο λογαριασμός της περιόδου αυτής, η διαδικασία απόδοσης της επιδότησης εφαρμόζεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι ή εκκαθαριστικούς, που εκδίδονται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση η οποία θα καλύπτει την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με την έκπτωση εδώ να περιορίζεται στο 50%.

Όπως αναφέρει η υπ’ αριθμόν ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/13046/455/10-02-2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση, δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ενέργειας με παροχές αγροτικής χρήσης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση την χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και συνδέονται στην χαμηλή ή/ και μέση τάση, καθώς και οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με παροχές μέσης ή/και χαμηλής τάσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ξήρανσης αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ολόκληρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-02-2022 12:46Αελ

ΛΈΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΌΤΙ Η ΡΗΤΡΑ ΤΟ 80% ΣΤΗΝ ΠΟΜΩΝΑ ΘΑ ΣΥΜΦΗΨΕΙΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΗΛΑΔΉ ΤΟΝ ΑΎΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2022.ΕΓΏ ΌΜΩΣ ΤΗΝ ΡΗΤΡΟΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΠΛΉΡΩΣΑ ΤΟΝ ΔΕΚΈΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021.ΤΟΝ ΑΎΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2022 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΗΤΡΑ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ, ΔΗΛΑΔΉ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΦΌΡΟ ΘΑ ΣΗΜΨΗΦΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΆ , ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΊ ΟΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ 170 ΕΚΑΤΟ/ΡΊΟ ΕΥΡΩ.ΔΗΛΑΔΉ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΤΩΝ ΠΈΡΝΑ ΝΕ ΓΙΑ ΆΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΊ .ΑΧΥΡΟ.ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές