BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση Γεωργαντά πληρωμής συμπλήρωμα

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η απόφαση Γεωργαντά με την οποία θα παρέχεται ολιγοήμερη προθεσμία και δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων από τους κτηνοτρόφους οι οποίοι για τυπικούς κυρίως λόγους δεν εισέπραξαν τη Μεγάλη Τρίτη την ειδική ενίσχυση 2% επί του τζίρου (2021).

5539826-2048x1365__1_

Γιάννης Πανάγος

4
14

Με βάση τα στοιχεία που έχουν επεξεργασθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η κύρια αιτία μη πληρωμής ενός σημαντικού αριθμού κτηνοτρόφων έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών ή δεν είχε γίνει η απαραίτητη επικαιροποίηση των στοιχείων εγγραφής. Εκτιμάται ότι για το λόγο αυτό δεν έχουν αποδοθεί ενισχύσεις της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ περίπου, σε σύνολο 50 εκατ. ευρώ που είχε προβλέψει η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, δηλώνει ενήμερος για κάποιες αστοχίες που υπήρξαν στη συγκεκριμένη πληρωμή, ξεκαθαρίζει ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για να προχωρήσει η πίστωση πριν από το Πάσχα και διαβεβαιώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους κτηνοτρόφους που πραγματικά δικαιούνται τη συγκεκριμένη ενίσχυση να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε να πληρωθούν το ποσό που τους αναλογεί.

Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου

07-05-2022 06:31ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

Με της αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για στύψιμο τη θα γίνει σας παρακαλώ δείτε το ευχάριστο.

Απάντηση

06-05-2022 07:39Dion

Τα λιπάσματα, τίς προάλλες γράψατε ότι η Κομισιόν έδωσε κάποια εκατομμύρια!

Απάντηση

05-05-2022 16:36Maria

Δηλαδή , ο κύριος πιο κάτω πούλησε , τα κατσίκια του ,9 ευρώ μαύρα όπως λέι , και σώθηκε η κατάσταση , ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα πάλι ξανασωθηκε η κατάσταση. , Δηλαδή φέτος εμείς οι κτηνοτρόφοι , τα οικονομησαμε γερά , όπως λέει και ο λαός , χεστηκαμε στα τάλαρα ,. Γι αυτές της μαλακίες , που λέτε και γράφεται ,δεν μας υπολογίζει κάνεις .

Απάντηση

05-05-2022 16:08Γιαννης

Αααα με μεγάλη χαρά βλέποντας τα κάτωθι σχόλια διαπίστωσα ότι εχει τελικά πολύ χαζό κόσμο αυτήν η χώρα δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με αγνώστους γιατί δεν θα οδηγήσει πουθενά κριμα παντως

Απάντηση

05-05-2022 15:44Σάββας

Πριν το Πάσχα δώσαμε 8 και 9 ευρώ κατσίκια μαύρα σε σπίτια και γνωστούς. Επαναλαμβάνω μαύρα. Και οι έμποροι πληρώσανε καλά φέτος. Και η κυβέρνηση βοήθησε πάρα πολύ με έκτακτα μέτρα. Κατσ τα άλλα οι κλάψες δεν είναι ευχαριστημένοι και θέλουν κι άλλα. Εγώ αν ήμουν η κυβέρνηση όλους αυτούς θα τους έκοβα τις επιδοτήσεις και θα τους έριχνα και βαρβάτα πρόστιμα μέχρι να αλλάξουν επάγγελμα. Και τα ζώα τους βασανίζουν με μαντριά παράγκες και δεν ταίζουν και σκοτώνουν τα κουτάβια τους με απάνθρωπο τρόπο και δεν ταίζουν τα σκυλισ τους και φυσικά ούτε εμβόλια ούτε τροφές τις προκοπής δεν ταίζουν τα σκυλιά τους. Δεν ξέρουν τι θα πει κτηνίατρος. Βασανιστές ζώων είναι όλοι αυτοί και έχουν και απαιτήσεις. Έχω στείλει ένα φάκελο με στοιχεία στο υπουργείο με όλους αυτούς με ονόματα και διευθύνσεις. Και στο δεδδηε καταγγελίες για ρευματοκλοπή σε λίγο θα τους έρθουν τα ραβασάκια και θα γελάω. Αρκετά με όλα αυτά τα λαμόγια.

Απάντηση

05-05-2022 15:27Σάββας

Η μοναδική κυβέρνηση που βοηθάει και στηρίζει τους κτηνοτρόφους και γενικότερα τους αγρότες. Μπράβο στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά με κυβέρνηση ΝΔ γεμίσανε λεφτά οι τσέπες μας. Σε όλα τα έχει καταφέρει η κυβέρνηση μια χαρά και με την πανδημία και με την οικονομία και σε όλα. Όσοι γκρινιάζουν θα τους περάσει ξυδάκι. Οι κτηνοτρόφοι έχουμε πάρει μεηάλη βοήθεια από την κυβέρνηση ψεύδονται όσοι λένε τα αντίθετα. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι είναι μπαταζήδες και κανονικά θα έπρεπε να μην παίρνουν επιδοτήσεις αλλά να τους ρίχνουν και πρόστιμα μέχρι να αλλάξουν επάγγελμα. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πληρώνουν τίποτα ούτε καν ρεύμα και αφού τους το κόβουν κάνουν ρευματοκλοπή, έχουν στάβλους παράγκες με αποτέλεσμα να βασανίζουν τα ζώα τους δεν τα ταίζουν σωστά ενώ και τα σκυλιά τους είναι ατάιστα και σκοτώνουν και τα κουτάβια τους με απάνθρωπο τρόπο. Οι τύποι είναι εποχής μεσαίωνα και λαμόγια. Αυτοί οι τιποτάδες απαιτούν συνέχεια χωρίς ντροπή. Κανονικά φράγκο δεν έπρεπε να παίρνουν. Όσο για την κυβέρνηση τα πάει περίφημα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συνεχίστε κ.Μητσοτάκη και τα άξια στελέχη σας το πατριωτικό σας έργο. Για την Ελλάδα μας για την πατρίδα μας και για προκοπή.

Απάντηση

04-05-2022 17:04Μητροφανης

Τα ίδια Παντελακη μου,τα ίδια Παντελη μου. Επιδότηση λιπασμάτων,ουτε φωνή,ούτε ακρόαση. Επίτηδες καθυστερούν την επιδότηση ενω θα μπορούσαν εγκαιρα να το κάνουν για να ενισχύσουν την παραγωγή. Μόνο λογια. Για τη σύνταξη στα 67 δεν το συζητω ,αδικο περα για περα και ομως υπαρχουν χιλιαδες απ αυτους που κοβουν φλεβες γι αυτους.

Απάντηση

04-05-2022 13:54KAKOS

δηλαδη για να καταλαβουμε ρε παναγο εσυ που γλειφεις και τα ξερεις καλα για να γινουν τα αυτονοητα χρειαζεται αποφαση του καθε διρισμενου ασχετου υπουργου???μπορεις να απαντησεις αφοβα δεν θα σε μαλωσω....

Απάντηση

03-05-2022 21:30ΓΚ

Δυστυχώς όλες οι πολιτικές κοπριες δεν νοιαστηκαν κανένας τους για τον αγροτικό τομέα η για την κτηνοτροφία..Αν σταματήσουμε να παράγουμε θα φάνε να μην πω τι.

Απάντηση

03-05-2022 20:56Ευαγγελία Κατσανεβάκη

Βρε άι στο διάολο τα καθίκια έκλεψαν τα χρήματα από τους κτηνοτρόφους και ακόμα μιλάνε για πληρωμές τώρα θα αρχίσουμε τις καταγγελίες απευθείας στην Ευρώπη και μετά να δούμε που θα βρουν να κρυφτούν

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές