BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ενδεχόμενο διπλάσιων ασφαλίστρων ΕΛΓΑ άνοιξε ο Μητσοτάκης

Ένα είδος ιδιωτικής ασφάλισης θα έχει τον πρώτο λόγο από 'δω και μπρος και στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής με βάση τα όσα ξεκαθάρισε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου. Παράλληλα αναμένεται και μια εκτεταμένη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε να δοθούν οι ανάλογες κατευθύνσεις για το τι καλλιεργούμε και με ποιο τρόπο.

mitsotakis-deth2_2

15
21
Παράθυρο για διπλασιασμό ασφαλίστρων ΕΛΓΑ άνοιξε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ  

Για γενικευμένη χρήση της ιδιωτικής ασφάλισης στην ακίνητη περιουσία αλλά και στην παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ξεκαθαρίζοντας ότι το κράτος δεν θα μπορεί να αναλαμβάνει από δω και μπρος το βάρος της συνέπειας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Τονίζοντας ότι σε ορατό χρόνο η ιδιωτική ασφάλιση θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα επίπεδα και ότι προς την κατεύθυνση αυτή δίνονται ήδη κάποια κίνητρα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να μένει ανασφάλιστος και να περιμένει μόνο από το κράτος. Αυτό τόνισε δημιουργεί αθέμητο ανταγωνισμό και προς τις επιχειρήσεις που επιλέγουν να ασφαλισθούν και αναλαμβάνουν το βάρος της αντίστοιχης δαπάνης.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης, άφησε να εννοηθεί ότι οι επικείμενες αλλαγές στον ΕΛΓΑ για τις οποίες έχει γίνει ήδη σχετική προεργασία, είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους, όπως είναι σίγουρο ότι θα προβλέπουν και υψηλότερο ασφάλιστο για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, έτσι ώστε το βάρος να μην μεταφέρεται στον κρατικό προϋπολογισμό. Τόνισε μάλιστα στο σημείο αυτό ότι ήδη ο προϋπολογισμός έχει επιχορηγήσει τον ΕΛΓΑ με 500 εκατ. ευρώ περίπου.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μια σε βάθος μελέτη της κατάστασης με βάση τα σενάρια των επιστημόνων για αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως είπε, για το τι θα πρέπει να καλλιεργείται και με ποιον τρόπο, έτσι ώστε να υπάρξει έγκαιρη προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Το προηγούμενο βράδυ, στην κεντρική του ομιλία στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τα όσα ανέφερε για τη δουλειά αποκατάστασης της Θεσσαλίας και για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν, επαναβεβαίωσε τον προηγραμματισμό που υπάρχει ώστε να δοθεί και φέτος η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο, πότε πρόκειται να γίνει αυτό αλλά και ούτε σε ποιο ακριβώς επίπεδο θα κινηθεί η επιστροφή του φόρου. 

Σχόλια (21)
Προσθήκη σχολίου

18-09-2023 22:29Γιωργος

βλαμμενε μητσοτακη.θα ευχαριστηθω να σε κανει Ο Θεος να εχεις ριγη και τρεμουλο εκει που καθεσαι αφορισμενε λαοπλανε κομπογιαννιτη αναθεματισμενε,βοθρε νεοταξιτη!!!!!κοροιδευεις τον κοσμο λαμογιο κυριακο χρυσε βλημμα!!!!!γελαει ολο σου το σοι μαζι σου χαζοχαρουμενε ανεγκεφαλε,ανεπροκοπε χαζε κουτε μειωμενης νοημοσυνης!!!!!!!!!!δεν ξερεις ουτε τα κορδονια σου να δεσεις βλακα και σε εχουμε πρωθυπουργο!!!!!!!!!αλλα ειστε ολοι του ιδιου φυραματος,τσιπρες ανδρουλακηδες κασελακηδες και λοιποι μαλακες!!!!!!!!νεοταξιτικα σκουπιδια ολοι σας!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

18-09-2023 18:03Νίκος

Τρύπωσαν οι δεξιοί,μεσα στ κφαλες και στ αλποτρυπες......

Απάντηση

18-09-2023 17:21Γιάννης

Μετά μόνο θα πληρώνουμε.Θα έρχεται ο υπάλληλος της ασφαλιστικής θα κάνει μια βόλτα στο χωράφι,θα βγάζει και κάνα δυο φωτό και άμα δούμε σεντ θα κάνουμε σπαγκατο και φλικ Φλακ μαζί

Απάντηση

18-09-2023 16:38Νίκος

Μόλις αυξηθούν οι εισφορές,θα μειωθούν και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις,αφού πολλές καλλιέργειες θα καταστούν ασύμφορες.Το επιπλέον κόστος θα το επωμισθεί ο καταναλωτής.1/1/24 αύξηση 10% στον μισθό,2/1/24 αύξηση 30% στα τρόφιμα.

Απάντηση

18-09-2023 14:57νικος

Και μετα αναρωτιεστε γιατι ανεβαινει η ακροδεξια....

Απάντηση

18-09-2023 13:22Γιωργος

ξαναψηφιστε μητσοτακη και τσιπρα και πισωγλεντη κασελακη ραγιαδες...δεν βαζετε μυαλο με τιποτα.περιμενετε σωτηρια απο δαιμονισμενους και ανωμαλους.ραγιαδες ε ραγιαδες κι εσεις και τα παιδια σας και τα παιδια των παιδιων σας.υπαρχουν γυρω μας νοικοκυρηδες και πατριωτες αλλα δυστυχως ειναι λιγοι.πληρωνουμε εμεις οι υπολοιποι εσας και τις βοθροεπιλογες σας!!!!!

Απάντηση

18-09-2023 10:32Μπεεεε

Κορόιδα !!!! Στα 4 για τους φόρους στον ΑΥΗΟΜΑΤΗ! Θαβφατε καλά μια τετραετία … βαζελίνη, βεντούζα και φτώχεια! Γουστάρω!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

18-09-2023 08:43Νίκος

Να μη δίνουν αποζημιώσεις με πολιτική παρέμβαση για να είναι βιώσιμος ο ΕΛΓΑ. Σο τέλος όλοι πληρώνουμε τις άτιμες παρεμβάσεις τους και το καράβι βουλιάζει.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-09-2023 21:06Αρης

Η Θεσσαλία έδωσε 49% στους Μητσοτάκηδες ! Τώρα θα τα λουστούμε παρέα. Περαστικά μας μωρέ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

17-09-2023 20:55Γιώργος

Χαχαχαχα, πρώτος μάγκας. Δώστε του 61% μάγκες μου την άλλη φορά.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές