BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τετάρτη 6/12 η πίστωση αγροτικού πετρελαίου, δηλώνει ο Αυγενάκης

Δέσμευση ότι θα πληρωθεί το αγροτικό πετρέλαιο στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

petrelaio_10

21
51

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί να γίνει πίστωση στο αγροτικό πετρέλαιο,  δηλώνει ο Αυγενάκης

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, την επόμενη Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το Πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και σε αγροτικά στελέχη της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από την ΑΑΔΕ και το ακριβές ποσό που θα καταβληθεί σε συνολικά 297.428 επαγγελματίες αγρότες ανέρχεται σε 76 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσίασε τις δράσεις αλλά και τις προσεχείς πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2022 και 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Τέλος, οι ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο ΕΦΚ για το έτος 2023, ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας).

 

Χρήστος Καπετάνος: Φερτά υλικά, περονόσπορος, παράταση σε αγρανάπαυση, αμειψισπορά και όργωμα -Τα θέματα που έθεσε στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές της επαρχίας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο ΥΠΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές για το νέο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρησης Υδάτων Θεσσαλίας, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, την άμεση υλοποίηση των τμημάτων των αγροτικών επιμελητηρίων και μια σειρά άλλων σοβαρών θεμάτων, που συντελούν στην μεταρρύθμιση της ελληνικής γεωργίας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συσκεψης για να θέσει στον Λευτέρη Αυγενάκη τα αγροτικά ζητήματα που αφορούν τον νομό Λάρισας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

«Ζήτησα από τον ΥΠΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη να υπάρξει παρέκκλιση και για το 2024 όπως υπήρξε για το 2023 στο να μην εφαρμοστεί η απαίτηση του κανόνα 8 της ΚΑΠ που αφορά την αγρανάπαυση σε ποσοστό 4%. Ακόμη, να μην εφαρμοστεί για την Θεσσαλία η απαίτηση του κανόνα 7 της ΚΑΠ για αμειψισπορά στο 1/3 της έκτασης και να μην εφαρμοστεί η απαίτηση του κανόνα 6 για την υποχρεωτική εδαφοκάλυψη που σταματάει το όργωμα στις 15/11.

Όλα αυτά για τον λόγο ότι στην Θεσσαλία από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα σε πολλές περιοχές οι αγροτικές εργασίες είναι δύσκολο έως και αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Επίσης έθεσα το θέμα των φερτών υλικών και των επιχωματώσεων στα χωράφια που πρέπει να γίνει με γοργό ρυθμό από την Κρατική Αρωγή.

Τέλος αναφέρθηκα στον περονόσπορο που έπληξε καλλιέργειες στην Θεσσαλία και όχι μόνον, όπου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην από την Ελληνική Πολιτεία».

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια (51)
Προσθήκη σχολίου

18-01-2024 14:50Νόρμπερτ

Η λήψη ενός δανείου μέσω διαδικτύου έγινε εύκολη και ασφαλέστερη από όσο νομίζετε, και εδώ σε αυτήν την πλατφόρμα όλα όσα λέω εδώ είναι αλήθεια γιατί ο Παντοδύναμος Θεός ξέρει ότι αυτό είναι από μια ευγνώμων καρδιά, πήρα ένα δάνειο 8000 € σήμερα το πρωί επειδή έκανα αίτηση ένα άμεσο δάνειο εδώ και ανακατευθύνθηκα στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες PennyMac, όπου η προσφορά δανείου γίνεται εύκολα με απλή αποπληρωμή, με επιτόκιο 3% και αν είστε από τους ανθρώπους που αναζητούν δάνειο εδώ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εσάς , επικοινωνήστε για τα οικονομικά της Penny Mac στο email παρακάτω pennymacfinancialservices@aol.com ή μέσω WhatsApp +48573508552, για γρήγορη ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λήψης του δανείου μετρητών σήμερα και επίσης θα είμαι εδώ για να ακούσω και τη δική σας μαρτυρία για αυτό το %100. Νόρμπερτ

Απάντηση

01-12-2023 22:03Boneas13

Θέλω να οργοσω άδειο είναι το ντεπόζιτο θα κατουρήσω Για να πάω στο χωράφι

Απάντηση

01-12-2023 21:51Giorgos

Δωστε λεφτά ρε θα πεθάνουμε ..

Απάντηση

30-11-2023 07:18Περικλής

Λεφτά σας δίνουν και γκρινιάζετε. Η ντροπή της αγροτιάς καταντήσατε. Κόστος παραγωγής τιμές προιόντων αυτό είναι το ζητούμενο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

29-11-2023 20:37Βαγγελης

Φύγε ρε

Απάντηση

29-11-2023 20:36THEODOR

Εως το 2015 επερναν κάθε χρόνο τα χριστούγεννα 6 ευρώ τα ξηρικά και 12 ευρώ τα ποτιστικά.Τώρα θα πάρουμε τα μισά και διαλαλούν και μεγαλοποιούν τα ψίχουλα !!!!! Υ.Γ και οι τιμές πετρελαίου διαφορετικές τότε με τώρα . Τα συμπεράσματα δικά σας ...........

Απάντηση

29-11-2023 13:02Αγανακτησμενος

Γαμω τον αφορισμενο και την αριστεία σας μέσα.Και τα κομματοσκυλα με τους σφουγκοκωλαριους που τους γλύφουν.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

29-11-2023 12:10Έλλην

Αυτοί μας στέλνουν το μήνυμα με αυτά που μας κάνουν παρατηστε τα όλα μας λένε μέλλον δεν έχετε αλλά εμείς ακόμα προσπαθούμε ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει

Απάντηση

29-11-2023 11:49Adam

Όποιος δεν έχει κάνει ανανέωση για το 2023 κατά κύριο επάγγελμα αγρότης δεν είναι δικαιούχος.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (13)

29-11-2023 11:14Γιωργος

Ε και τωρα τι θελει ο Αυγενακης,χειροκροτημα που θα δωσει το πετρελαιο στις 6/12;;;;;;ποιανης χρονιας του 23;;;;;η του 33;;;;;;;;;;;;;κυβερνηση επικοινωνιακου θιασου.και ολοι οι παρατρεχαμενοι γλυφτες γυρω της βαρανε παλαμακια με οφελος ενα χαιδεμα στο κεφαλακι σαν το σκυλακι.μπεεεεεε τετραποδαααααα!!!!!!!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές