BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ενεργοποιήθηκε η Κάρτα του Αγρότη με πιο χαμηλά πιστωτικά όρια

Βάσει των ενισχύσεων που έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023, ανοίγουν από σήμερα τα νέα πιστωτικά όρια της Κάρτας του Αγρότη.

karta-tou-agroth

2494
7

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται:

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Αυγενάκης: Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη»  η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του.

Μέσω της «Κάρτας του Αγρότη»  παρέχεται στον δικαιούχο η δυνατότητα να κάνει αγορές από επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες αυτών που εμπορεύονται προϊόντα τα οποία σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων), αλλά και να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στους παραγωγούς να εξοφλούν τρέχουσες οφειλές τους έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 962 της Agrenda

 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του αναφέρει τα εξής:

«Με συντονισμένες ενέργειες ενεργοποιούμε φέτος, ταχύτερα από πέρυσι, την  «Κάρτα του Αγρότη», προκειμένου ο κάθε παραγωγός να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων.

Η ενεργειακή και κλιματική κρίση και η γεωστρατηγική αστάθεια επιφέρουν στον αγροτικό κόσμο αυξημένα κόστη παραγωγής.

Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να είμαστε συνεχώς στο πλευρό του Έλληνα αγρότη αλλά και για να διευκολύνουμε την παραγωγική διαδικασία στον πρωτογενή τομέα».

 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

25-04-2024 15:32ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν την παίρνουμε δεν την βγάζουμε ποιος ο λόγος? αφού μας ζαλισανε τα παπαρια... γιατί να χρωστάω κιόλας

Απάντηση

25-04-2024 11:47Ελένη

Στην Πειραιώς δεν απαντάνε στα τηλέφωνα ρε παιδιά. Παίρνω εδώ και μια βδομάδα κάθε μέρα 10 φορές και δεν απαντάει κανείς. Πώς να συνεννοηθώ για την κάρτα του αγρότη;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

24-04-2024 18:09Χρηστος

Μεχρι ποτε ειναι το οσδε;;

Απάντηση

24-04-2024 11:04Παντελής

Θα μας τρελάνεις ρε ανύπαρκτε εξωγήινε ;;;;; Πιο γρήγορα λέει από πέρυσι;;; Δεν έχουμε πάρει για πρώτη φορά στα χρονικά της επιδότησης στην ώρα τους έχει γίνει η μεγαλύτερη μείωση στης επιδότησης που έγινε ποτέ, και από την κάρτα του αγρότη θα πάρουν.ε τα λιγότερα χρήματα από κάθε άλλοι χρόνια... Υ.γ ...τα κατάφερες και έκανες το αθλητικό κέντρο Καρτερού χωράφι για πατάτες μέσα σε 6 μήνες μετά από τόσα εκατομμύρια που έδωσες στους κολλητούς σου με αναθέσεις εξπρές....λαμόγιο εξωγήινε παραίτησου

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές