BACK TO
TOP
Θεσμικά

Απέτυχαν το πείραμα «εγκατάλειψη ΟΣΔΕ», από 20 Μαίου η Αίτηση

Σε ματαίωση του σχεδίου που είχε τεθεί σε εφαρμογή από «παράπλευρες δυνάμεις» που κινούν εδώ και χρόνια τα νήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και προέβλεπε την εκ νέου απομάκρυνση της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ από το δημόσιο νέφος (gov.gr) και την επιστροφή της στους σκουριασμένους servers πρόθυμων τεχνικών συμβούλων, οδηγεί η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών να τεθεί σε άμεση επιτήρηση, τουλάχιστον για 12 μήνες, ο εγχώριος οργανισμός πληρωμών.

20-maiou-dhlwseis-OSDE

Γιάννης Πανάγος

4481
31

Η επιτήρηση της ΕΕ ματαιώνει τα σχέδια για εγκατάλειψη του gov.gr και επιστροφή του ΟΣΔΕ σε… υπόγεια  τη Δευτέρα 20 Μαΐου ανοίγουν οι δηλώσεις

Οι τελευταίες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν το σενάριο που ήθελε, εδώ και λίγο καιρό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η υπονόμευση του gov.gr με το πρόσχημα ότι η εφαρμογή που ανέβηκε στη δημόσια βάση δεδομένων δεν λειτουργεί και θα πρέπει επομένως, εφόσον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, το όλο εγχείρημα να αλλάξει προσανατολισμό και να επιστρέψει σε «ιδιωτικούς servers» ανάλογους με αυτούς που επί χρόνια κρατούσαν όμηρο τον οργανισμό και τις πληρωμές υπό την κηδεμονία συγκεκριμένων συμφερόντων.

Το καλά οργανωμένο σχέδιο, χάλασε, όπως όλα δείχνουν, η επιστολή της DG AGRI την οποία έφερε στο φως το Agronews και η οποία θέτει υπό επιτήρηση τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών. Μια επιστολή που υποχρεώνει επί της ουσίας τη διοίκησή του, όχι μόνο να απομακρυνθεί απ’ αυτού του είδους τις ακροβασίες αλλά και να ξεκινήσει άμεσα μια αυστηρή «συνταγή θεραπείας» της χρόνιας παθογένειας που δεν του επιτρέπει να τηρεί με επάρκεια τα καθήκοντά του.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 965 της Agrenda

 

Να αναφερθεί εδώ ότι από την 1η Απριλίου και για 45 μέρες περίπου, ενώ η εφαρμογή για τη δήλωση ΟΣΔΕ είχε ανέβει στο gov.gr, ικανοποιώντας τη σχετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (ως προς το χρονοδιάγραμμα), κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα την τελειοποίηση της εν λόγω διαδικασίας, έτσι ώστε και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να μπορούν να εργασθούν απερίσπαστα πάνω σ’ αυτή τη βάση. Αντίθετα, με πρόσχημα τις πληρωμές που έπρεπε να γίνουν πριν το Πάσχα (εδώ έχουμε άλλα, μ’ αυτό θα ασχολούμαστε;) κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τα «τεχνικά» των νέων δηλώσεων, προκρίνοντας την… ήττα του gov.gr, τουλάχιστον σε ότι αφορά την υπόθεση του ΟΣΔΕ.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς η προσφιλής τακτική των «σκοτεινών υπογείων» ροκάνισε σχεδόν δύο μήνες, διαβεβαιώνοντας (τους ιθύνοντες) ότι η λύση υπάρχει (εννοώντας εκτός gov.gr).

Τώρα που η λύση τους κάηκε, ελαίω κοινοτικών αρχών, το θέμα επανέρχεται στη σωστή του βάση. Η λύση περνάει αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα του gov και με τα επόμενα λίγα 24ωρα θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν, άλλωστε δεν χρειάζονται και πάρα πολλά, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαίου, η

μαζική καταχώρηση των δηλώσεων (μέσω ΚΥΔ) να προχωρήσει και τα προαπαιτούμενα για τις πληρωμές των ενισχύσεων της τρέχουσας περιόδου να συγκεντρωθούν.

Σχόλια (31)
Προσθήκη σχολίου

16-05-2024 08:39ΑΧΟΟΟΟΥΥΥΥ

Μας έχεις ζαλίσει με αυτή τη καραμέλα. Φτάνει πια έλεος.

Απάντηση

15-05-2024 12:15Φωταρας

Ωραίο τίτλο έχετε, απέτυχε το πείραμα εγκατάλειψης του οσδε και πέτυχε το πείραμα του gov δλδ, το νιώσαμε στο πετσί μας πόση επιτυχία είχαν οι πληρωμές

Απάντηση

15-05-2024 12:11ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τον gov. gr έγινε η χειρότερη πληρωμή από καταβολής ΟΠΕΚΕΠΕ, τι να τον κάνω το gov. gr όταν δεν παίρνουμε φράγκο, με απίστευτα λάθη στις πληρωμές

Απάντηση

15-05-2024 11:49Μεγάλος καημός!

Μην αλλάζετε τον τίτλο του άρθρου συνεχώς.. Μεγάλος πανικος.. Γιατί τόσος καημός?

Απάντηση

14-05-2024 20:58George

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η Ε.Ε ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΣΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΑ.

Απάντηση

14-05-2024 14:00Γιωργος

"κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα την τελειοποίηση της εν λόγω διαδικασίας"....... [παναγο γραψε εσυ ο,τι σου λεω...ειπε ο αυγενακης στον παναγο] γραψε εσυ δηθεν για συντεχνιες και αλλα τετοια,ξερεις μωρε απο αυτα που τα χαυτουν ειδικα οι δικοι μας του κομματος,να τους κραταμε στο μαντρι.ριξε εσυ τις ευθυνες αλλου και αστους να τρωγονται στα καφενεια για το ποιος εχει την ευθυνη.οι δεξιοι θα λενε φταινε οι αριστερες συντεχνιες,οι αριστεροι θα λενε φταιει η κυβερνηση,αλλα εμεις δεν φταιμε ποτε ετσι παναγο!!!!!!!!δεν φταιμε γιατι εχουμε το 41% προβατα και κομματοσκυλα.......!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (14)

14-05-2024 12:17πιτσικαμορτης

αν δεν κανω λαθος οι αιτησειςτου 2023 μεσω gov.gr εγιναν; βλεπουμε τα αποτελεσματα στις πληρωμες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

14-05-2024 11:17Πανάγο ξέρεις εσύ

Βρε τρισάθλιο υποκείμενο η ΕΕ τα χώνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές και την λειτουργία του 2020-2021-2022. Ποιά εταιρεία έτρεχε και διαχειρίζονταν το ΟΣΔΕ αυτά τα έτη? Δεν ήταν η Congnitera που σε πληρώνει και της κάνεις εκδούλευση? Τι βλακείες τσαμπουνάς και μας έχεις πρήξει με τις ίδιες και ίδιες μπαρούφες? Χεστήκαμε ποιές εταιρίες και πως θα τρέξουν το όλο εγχείρημα αυτά είναι αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης όχι των αγροτών ούτε των ΚΥΔ. Έχεις καταντήσει πλέον χειρότερος από γραφικός. ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

14-05-2024 11:02paparumbas

Επίσης κάθε φορά που γράφεις μ@λ@κιες θα αυξάνω τον τιμοκάταλογο 1% ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος....ΜΠΑΜ

Απάντηση

14-05-2024 11:00paparumbas

Εγά πάντως πιστευω ότι εσυ Πανάγο δεν έχεις κάνει ποτέ μια άιτηση και οταν λέμε διασταυρωτικό κάνεις τον σταυρό σου...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές