BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σειρά οι απλήρωτοι eco-schemes, για ενστάσεις μιλάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η διαδικασία των ενστάσεων για τις πληρωμές των eco-schemes λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς που έμειναν εκτός της πρόσφατης πίστωσης είτε για λόγω της μη κατάλληλης ταυτοποίησης των στοιχείων τους, είτε λόγω εμπλοκής με τις δεσμεύσεις του ΠΑΑ στα Βιολογικά, είτε ακόμη χωρίς προφανή αιτιολόγηση όπως στις αναβαθμίδες.

seira-oi-aplhrwtoi-opekepe

Γιώργος Κοντονής

6397
27

Σειρά οι απλήρωτοι και στα eco-schemes, θα ανοίξουν ενστάσεις για πληρωμή συμπλήρωμα αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν διάφορες κατηγορίες απλήρωτων:

  • Πρώτον, εκείνοι που οι «σύμβουλοί» τους δεν έκαναν τις δηλώσεις απευθείας στην εφαρμογή του  gov.g
  •  και επομένως δεν μπορούσε να γίνει η κατάλληλη ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
  • Δεύτερον, εκείνοι που ήταν ενταγμένοι στη Βιολογική Γεωργία του ΠΑΑ. Κάποιοι από αυτούς τους δικαιούχους έβαλαν νέα αγροτεμάχια στις δεσμεύσεις αλλά μέσω των eco-schemes και όπως λένε οι πληροφορίες παραμένουν απλήρωτοι. Ωστόσο τα λεφτά είναι δεσμευμένα με βάση τα όσα λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους ενδιαφερομένους και μετά τις ενστάσεις θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές πληρωμές. Αντίθετα κανονικά φαίνεται πως πληρώθηκαν οι παραγωγοί τα eco-schemes των Βιολογικών που δεν διατηρούσαν δεσμεύσεις στο ΠΑΑ για κάποιο αγροτεμάχιό τους.
  • Τρίτον, μία μεγάλη μερίδα αγροτών που δήλωσε τη δράση για τις αναβαθμίδες πετάχθηκε τελείως εκτός των eco-schemes χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολόγιση. Όπως ανέφερε στην Agrenda αγρότης από την Κέρκυρα οι αναβαθμίδες φαίνονται καθαρά και από τον δορυφόρο, ωστόσο δεν είδε καμία πίστωση στον λογαριασμό του.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 965 της Agrenda

 

Σημειώνεται πως οι πρόσφατες πιστώσεις στα eco-schemes σήκωσαν πολύ «σκόνη» με την οργή των αγροτών για τα χρήματα που είδαν στους λογαριασμούς τους να είναι στα μισά σχέση με τα προσδοκώμενα. Το ζήτημα εδώ είναι πως το «τσεκούρι» έπεσε επί δικαιών και αδίκων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Κομφούζιο:

Για παράδειγµα, ένας δικαιούχος της 3ης πρόσκλησης που διατηρεί δεσµεύσεις έως το 2025 πληρώνεται για το ροδάκινο 45,4 ευρώ το στρέµµα, ενώ στα eco-schemes, οι αγρότες που είχαν ενταχθεί σε περασµένες προσκλήσεις και έλειξαν πέρσι οι δεσµεύσεις τους πληρώθηκαν 35,3 ευρώ το στρέµµα. Αντίστοιχα, στη νέα πρόσκληση που ετοιµάζεται µέσω ΠΑΑ που θα µπορούν να ενταχθούν µόνο αγροτεµάχια που δεν είχαν λάβει επιδότηση στο παρελθόν από το Κοµφούζιο, στα µηλοειδή το πριµ ορίζεται στα 113,7 ευρώ το στρέµµα ενώ τα eco-schemes πλήρωσαν ακριβώς για την ίδια δέσµευση 68,5 ευρώ το στρέµµα. Είναι φανερό λοιπόν ότι εδώ τίθεται θέµα ανισότητας στις επιδοτήσεις για τις ίδιες δεσµεύσεις, κάτι που ισχύει και στα Βιολογικά.

Σχόλια (27)
Προσθήκη σχολίου

17-05-2024 15:22Ομάρ

Που είναι τα νεά τζαμιά στο ελλάντα , να πάρω το χαλάκι της εξώπορτας να πάω αμέσως να λειτουργηθώ ? Αν έχετε γύρω γύρω στα κτίρια κάδρα να τα βγάλετε γιατί με ενοχλούν.Δεν αφήνει ο Μουχαμέτης.

Απάντηση

16-05-2024 07:05Ττ

Μην πιστεύετε στης δημοσκοπήσεις που βγάζουν όλα είναι προπαγάνδα για να συσπείρωσουν τον κόσμο στο κόμμα της ΝΔ το ξέρουν καλά το παιχνίδι κάτω από 25% είναι η ΝΔ και πέφτει γιαυτο χάθηκαν τα Τέμπη από τα κανάλια και όλη την ώρα προβάλουν εθνικά θέματα λες και δεν ήξεραν ότι θα χαθεί το βόρεια από τα Σκόπια δίνουν αγώνα τώρα ταχα η δεν ξέρουν τον ερτογαν πηγε να τον μαλώσει για την μονή την ώρα που γεμίζει τζαμιά η Ελλάδα

Απάντηση

16-05-2024 00:05Δημήτρης

Δημοσκόπηση έδειξε 32% ΝΔ.. Ψηφίστε τους πάλι και μετά ελάτε εδώ να κλαίτε μεταξύ σας..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

15-05-2024 18:05Κώστας

έρχεται αρπεντές

Απάντηση

15-05-2024 17:36Έχει ένα ωραιότατο άρθρο ένα αγροτικό σάιτ

Βασική 2023: Ήταν τόσο καλές οι πληρωμές που τώρα ζητούν επιστροφή 50% των χρημάτων. Αυτές είναι πληρωμές άλμα στο μέλλον 😉 😂 μήπως πρέπει να μας πληρώνουν οι Ευρωπαίοι . Λέω μήπως .

Απάντηση

15-05-2024 15:17Κτηνοτροφος

Όλα τραβανε την ανηφόρα ακρίβεια χωρίς κανένα έλεγχο τιμολόγιο πρόβειου γάλατος 7 λεπτά κάτω χωρίς καμία εξήγηση επειδή έτσι γουστάρουν επιδοτήσεις κάνουν ότι γουστάρουν δίνουν όπου και όποτε και όσο θέλουν αυτή είναι η ελληνική νέα Δημοκρατία ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

Απάντηση

15-05-2024 15:13Nasos

Σας παρατηρώ τόσο καιρό να μιλάτε για τα «φραγκοδίφραγκα» των οικολογικών σχημάτων και για το «έγκλημα» που έγινε στην γαλακτοπαραγωγική αγελαδοτροφία δεν λέτε κουβέντα. Οι «διάνοιες» που σχεδίασαν την «ελληνική» ΚΑΠ αποφάσισαν την κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των βοοτρόφων με τα «ειδικά δικαιώματα», χωρίς να προβλέψουν ένα είδος ομαλής μετάβασης από τη μία κατάσταση στην άλλη. Σημειωτέο, ότι αυτή ήταν και η μόνη ενίσχυση που λάμβαναν. Έτσι, όλοι οι συγκεκριμένοι παραγωγοί βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς βασική ενίσχυση, χωρίς αναδιανεμητική, χωρίς εξισωτική (λόγω μη ύπαρξης βοσκοτόπου) και με μόνη ενίσχυση τα «ψίχουλα» των θηλαζουσών αγελάδων. Το αποτέλεσμα είναι η επιδότηση που μπήκε – σε πολλές περιπτώσεις - να μην φτάνει ούτε για να καλύψει τον ΕΛΓΑ… Είναι ένα θέμα που νομίζω ότι πρέπει να το αναδείξετε διότι αμφιβάλλω αν οι αρμόδιοι έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της γκάφας τους…

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-05-2024 14:46Κατερινα

Συνδεδεμενη καλαμποκιου αλλοι πηραν 37 ευρω το στρεμμα αλλοι 33 γιατι? ΑΠΟ 55 ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ!!!ΑΛΗΤΕΣ!!!!

Απάντηση

15-05-2024 13:26ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΝΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.. ΤΠΤ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ. ΕΜΕΝΑ Η ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ 1 /4 .. ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ ΒΙΚΟΥ ΕΝΑΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ.. ΜΠΑΧΑΛΟ....ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΤΙΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΠΑΛΙ. ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ. ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΗΡΑ.

Απάντηση

15-05-2024 12:41k

και τα ΚΥΔ που χρησιμοπόιησαν την εκδοχή πλατφόρμας της ΓΑΙΑ για τα Οικολογικά σχήματα που μέχρι ένα χρονικό σημείο δεν επέτρεπε την δήλωση του δωρεάν ΟΕΠΕΚΕΠΕ-FAST , αλλά προσυμπληρωμένα το επ αμοιβή το λογισμικό τους. Ετσι όσα κυδ δεν επικαιροποίησαν την δήλωση οικολογικών σχημάτων και τον 2/24 είδαν τους παραγωγούς να μην παίρνουν καθόλου ενίσχυση για όλο το ECO6. Για να πουλήσει η gaia ενα λογισμικό για ευτελές ποσό έκαψε τους παραγωγούς. Και τιμωρία στους κομπιουτεράκηδες και στους παρατρεχάμενους Γαιοσυμβούλους της π*****ς , κλείσιμο τελείως.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές